V Melbourne už se hraje bez Češek. Skončily i Kvitová se Šafářovou

17. 1. 2013, 09:44
Aktuality 444
Zatímco úvodní zápasy na Australian Open dopadly pro české tenistky v Melbourne dobře, po dnešku už není ve hře o grandslamový titul ani jedna. Ani naše poslední zástupkyně Lucie Šafářová a Petra Kvitová přes druhé kolo nepřešly: Šafářová prohrála se Srbkou Jovankovskou a Kvitová v dramatickém závěru dnešního programu podlehla mladé Britce Robsonové 9-11 ve třetím setu.
Petra Kvitová

Jako první nastoupila k dnešnímu souboji o třetí kolo Australian Open Lucie Šafářová. Brněnská rodačka měla těsně před začátkem sezony angínu a musela brát antibiotika. Na prvních turnajích pak vinou špatné kondice i nerozehranosti vypadla pokaždé v prvním kole a sebevědomí z finále Fed Cupu bylo pryč. První výhry se dočkala až na Australian Open a věřila, že skalp Chorvatky Lučičové ji konečně nakopne - tím spíš, že jako sedmnáctá nasazená mohla těžit z příznivého losu i vypadnutí jediné nasazené soupeřky na cestě do osmifinále.

Jenže všechny naděje na úspěšný turnaj ztroskotaly už ve druhém kole na Bojaně Jovanovské. Zatímco ve finále Fed Cupu obě bývalé nejlepší tenistky světa ze Srbska - Ivanovičovou a Jankovičovou - Šafářová suverénně přehrála, na jejich méně známější krajanku nestačila a prohrála dvakrát 5-7. 

Pětadvacetiletá Češka přitom utkání nezačala špatně. Ujala se vedení 4-2, jenže nebyla ve své kůži. Často chybovala, z následných devíti gamů získala jen jeden a rázem prohrávala 5-7 a 0-3. Utkání nevzdala, ve druhém setu za stavu 2-5 odvrátila mečbol, o čtyři roky mladší soupeřka znervózněla a Šafářová vyrovnala na 5-5. Pak však předvedla další nevynucené chyby, kterých nasbírala celkem 46, a po téměř dvou hodinách prohrála.

"Byla jsem špatná, vůbec jsem se necítila na kurtu dobře. To vedro jsem až takhle nezvládla. Od začátku zápasu jsem se nemohla pořádně pohnout, všude jsem byla pozdě. Ona hrála dobře, střílela do toho. Já byla jak zpomalená," řekla svěřenkyně trenérky Biljany Veselinovičové, jejímž maximem v Melbourne tak zůstává čtvrtfinále z roku 2007. Loni vypadla už v 1. kole, tudíž si v žebříčku WTA polepší.

Kvitová padla v třísetové bitvě
Po vypadnutí Lucie Šafářové mohla české barvy ve druhém kole zachránit už jen Petra Kvitová. Nasazenou osmičku čekala mladá Britka Laura Robsonová. Ta sice za čtyři dny oslaví teprve 19. narozeniny, ovšem už před nimi stihla získat skalpy například Kim Clijstersové nebo Na Li - a po dnešku také české jedničky.

Petra KvitováLoňská semifinalistka Kvitová podobně jako v předešlých letošních zápasech od začátku nehrála od základní čáry příliš jistě, ale její soupeřka si dlouho nevedla o nic lépe. Dvě vysoké levačky s tvrdými údery předváděly v úvodním setu divákům hru s nepřesnostmi na obou stranách. Kvitová si sice připsala sedm dvojchyb, ale dařilo se jí odvracet brejkboly Robsonové, která sama přišla třikrát o svůj servis a sadu prohrála 2-6.

Ve druhém setu už Britka o něco zpřesnila hru, a přestože jí úspěšnost prvního podání klesla pod 50 procent, servis ji až na jednu výjimku podržel. Petru Kvitovou už tentokrát ne: dvě ztráty podání znamenaly vedení 5-1 pro Robsonovou, která si i přes malé klopýtnutí vynutila třetí set.

Do něj vstoupila lépe znovu Petra Kvitová, která si rychlým brejkem zajistila vedení 3-0. Dál se ale dopouštěla nevynucených chyb, po kterých její soupeřka nejdříve snížila na 2-3 a poté srovnala.

Rozhodujícím momentem celého utkání mohl být 11. game, v němž Kvitová znovu přišla o servis a Robsonová za stavu 6-5 podávala na vítězství. Zradily ji však nervy a nechala světovou osmičku srovnat. O několik minut později naopak Petra Kvitová zachovala klid, když jí podivný výrok rozhodčí upřel eso; Robsonová se dostala k brejkbolu, který Češka odvrátila.

V těch chvílích už v Melbourne oficiálně začal nový den, ovšem i přes pozdní čas v Austrálii teploty přesahovaly 30 stupňů Celsia. S těžkými podmínkami se na konci vyčerpávajícího utkání lépe vypořádala Robsonová. V 19. hře rozhodujícího setu už se dočkala brejku a vzápětí čistou hrou rozhodla o svém vítězství.

Věděla jsem, že to bude hodně, hodně náročné," řekla po utkání Robsonová, kterou v dalším kole čeká další teenagerka Sloan Stephensová. "Returnovat její servis v prvním setu bylo hodně těžké, ale věděla jsem, že jakmile se do toho dostanu a jakmile mi začne chodit moje podání, můžu se vrátit do zápasu. A to se mi povedlo," radovala se Britka.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky českých tenistek (17. 1. 2013

Dvouhra - 2. kolo:
Robsonová (Brit.) - Kvitová (8-ČR) 2:6, 6:3, 11:9, Jovanovská (Srb.) - Šafářová (17-ČR) 7:5, 7:5.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

444
Přidat komentář
Bob
Peto, i pres vsechny chyby a radoby chytry diskutery zde te mam rad a vzdy ti budu fandit.
Reagovat
Bob
A ještě vzkaz pro tomasinho. Příště, až mi budeš chtít odpovědět, tak česky prosím!
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se bez mučení, že ač jsem chlap (a chlapi prý nebrečí), dnes jsem seděl tiše, díval se na zápas a spolu s Petrou brečel. Když jsem viděl její výraz s uslzenýma očima, bylo mi nanic. Omlouvám se jí, že jsem ji možná někdy v minulosti kritizoval, už to dělat nebudu. Nemoci jsou nepřátelský bestie.
Reagovat
smazaný uživatel
MILÁ LUCKO, NEBOJ, ONO TO PŮJDE, BUDEŠ VYHRÁVAT, HODNĚ ZDRAVÍČKA!!!!! PAPAPAPAPA
Reagovat
PetaM
Škoda jen, že je to její věc, jak hraje. Pokud prohrává, je to její věc. Pokud vyhrává, je to taktéž její věc. Je to její život, její kariéra, její zdraví, její psychika a na všechny turnaje jezdí za své vydělané peníze. Nevím, co některým dává právo jí soudit. Pokud jsou někteří z vás tak chytří, postavte se na kurt, hrajte a porážejte soupeře :) Ve vašem podání je to všechno tak prosté ... Ona sama ví, co je pro ni dobré a co ne. Soudit život druhých je strašně jednoduché ... :) :)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Souhlas a úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Kvitova ?@Petra_Kvitova

Dekuji vam fanousci,za to,ze mi neprestavate verit! Moc si toho vazim a slibuji,ze se vratim silnejsi
Reagovat
Roger_Federer
Tak nevím, ale mě to prostě připomíná rok 2009 a další českou hráčku..
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, nevíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho co jsem si přečetl v MF DNES (někdo sem dával přepis toho článku) jsem se utvrdil, že je to ryze psychologická záležitost, Petra zřejmě trpí nějakým druhem neurózy, jednou se ji na kurtu udělalo zle z astmatu, podlehla panice a pak se toho bála, aby se to nestalo znovu a tak si vytvořila tuto psychickou poruchu a v kombinaci s astmatem se ji to vrací, to je můj názor, s tím souvisí horší pohyb, labilita (rozbrečí se skoro, když prohraje důležitý míč) a vše ostatní, takže dobrého psychiatra a Petra bude opět na trůně. Potenciál tam je.
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytecny dramatizovaní. Kvitova neni hracka pro pomaly povrchy a tadyto je pekne pomaly mejdlo...Jeji turnaje teprve prijdou. Zda se, ze shodila cejchu a to je podstatny pro dalsi zlepsovani.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím... ona její doba přijde, věřím tomu.... její postava se HODNĚ zlepšila! je z ní ještě větší kočka!
Reagovat
Titan
A jaký má prosím povrch vliv na čisté čtyři hry na podání které poslala darem soupeřce? Asi žádný, viďte...
Reagovat
smazaný uživatel
Rychlý povrch je v Dubaji, případně v pařížské hale a pak až po dlouhé době tráva. Nic víc. V srpnu turnaje na decoturfu v Americe a US Open. Na něco jsem zapomněl? Kde tedy má uhrát body potřebné pro návrat mezi nejlepší?
Reagovat
J.M.
V Paříži není rychlý povrch už dva roky (mimochodem, "mejdlo" je v tenisové hantýrce právě rychlý povrch - hladký, tudíž rychlý). Na US Open není rychlý povrch už řadu let (spíš už v posledních letech spadává i z kategorie "středně rychlý"). Naopak v Austrálii letos zrychlili (možná tím, že tam je to "mejdlo", že nedali nový hrubý nátěr), a v superhorkých dnech to tam lítá rychleji než na US Open a v Paříži. To Petře svědčilo, v tom příčina její prohry není. Ale já si myslím, že za pár let, až Robsonová bude grandslamová šampionka, už budeme jenom s úsměvem vzpomínat na to, jakou tragédii jsme dělali z Petřiny prohry s ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Dámy v Paříži v únoru nehrajou v Bercy. To je nějaká mnohem menší hala (i tak je velká dost, protože návštěvnost na samostatné WTA turnaje bývá dost tristní) a mám v paměti, že to tam pěkně lítalo.

To si teda nemyslím. Aktuálně je Petra top hráčka a Laura je devatenáctka s jedním povedeným turnajem, jinak moc kvalitních tenistek v kariéře zatím neporazila. K náctiletým šampionkám minulosti má hodně daleko. Na můj vkus už pár let stagnuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Objevuje se to tu docela často a je to taková blbost, ale nezaměňujte hold a holt. hold=pocta, holt=prostě, zkrátka.
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore!!! Já už to neřeším, protože bych to musel říkat snad denně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepším trenérem by byla Martina Navrátilová !
Reagovat
smazaný uživatel
přemejšleli jste o tomto? Petra byla 2. v žebříčku, měla na dosah trůn, ale pak se to začalo hroutit, čehož jsme svědky dodnes...Víte jaký to musí bejt řikat si: mohla sem bejt první, bylo to tak blízko...a teď tohle, to vědomí, že to už nikdy nemusí přijít...
To si nikdo z nás neumí představit, protože v tý situaci nikdy nebyl...

Další námět:
zkoušeli jste některý z Vás, který tady píšou rady Petře, třeba jí napsat na facebook, otevřeně poradit ??? To byste u mě měli jednotku s hvězdičkou, zkuste to někdo a dejte mi pak vědě, co Vám odpověděla, já nemám moc času to tady pročítat a docela bych byl rád, abyste někteří zkrátili svoje příspěvky, to se fakt nedá číst, ono méně je někdy více a někteří stále opakujete...

Díky, Rafik...
Reagovat
smazaný uživatel
ad 1/ - taky tvrdím, že se ještě neprobrala s wimbledonské
kocoviny, je ztuhlá a nestíhá...

ad2/ - je vidět že nejsi mladá tvrdohlavá a úspěšná holka ...
Reagovat
misa
Pochybuju, že má Petra čas pročítat komentáře na fb.
Reagovat
Fandina
Tady na TP je článek, kde Petra říká, že raději se nebude dívat na internet, co bude po dnešku na ní kritiky.
Reagovat
smazaný uživatel
No když vidím, jak je tady a na idnesu dneska nablito, tak udělá jedině dobře, když se tomu vyhne..
Reagovat
smazaný uživatel
tydy to ještě jde. jinde je to mnohem horší. Cp saka Petra těm lidem udělala, že jsou na ní tak hnusný? Přijde mi, že žádného jiného sportovce na netu lidi tak neuráží jako Petru. Je mi z toho zle. Prosím, ať klidně kritizují, ale nadávat jí do tlustých prasnic a přát jí konec kariéry, to je fakt hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
to, že tady všichni fandíme a věříme je hezké,
ale otázka je zda si věří taky petra, jisté
indicie však naznačují, že tomu tak není ač to
mediálně logicky nepřizná, ,
navíc asthma je typicky psychosomatické onemocnění, takže
se dostává do začarovaného kruhu kdy pocit vlastního
zdraví souvisí s výsledky, a naopak výsledky nejsou když
se vnímá jako nemocná, to má pak v kruhu vliv na sportovní
formu, akorát není zřejmé kde a kdy se všechno pokazilo ...
Reagovat
Paseka
Myslim, ze by jednoznacne pomohl novy impuls v podobe vymeny trenera !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že výměna trenéra by ji definitivně srazila na dno.
Reagovat
Paseka
Urite ne !
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda...ale to se s Petrou již táhne delší dobu. Pokud chce ještě něco dokázat, musí úplně změnit přístup k tenisu. Musí si sehnat renomovaného trenéra, který něco už dokázal. Taky to je hodně i o psychice a věřit sama sobě...jinak spadne do 2-3 desítky v žebříčku a bude po kariéře. S pohybem po kurtu už asi nic neudělá...hodně štěstí.
Reagovat
VlS
No, je toho tady napsaného hodně, ani jsem to všechno nepřečetl.
Shrňme fakta:
Do formy Viky, Sereny nebo Marie je nesmírně daleko a hrát dnes s některou z nich, tak by bojovala o čestné gamy. (Queshi, říkej si co chceš, ale to je realita)
Určitě se snažila a chtěla vyhrát. Proč nevyhrála je otázka, proč po vyhraném prvním setu přišel ten děsnej propad ve druhým, proč bylo 18 DF a tak dál a tak dál. Proč v okamžiku možnosti si něco nahrát udělá zbytečné chyby, proč..... . Astma určitě odpovědí na všechny tyhle otázky není.
Prostě na začátku roku se jí nedaří.
To není důvod jí nadávat nebo jí zatracovat a dělat prognózy jak už nikdy nebude, jak vždycky bude ................. . Co kdy bude neví nikdo, ani Petra sama.
Hledat důvody, proč to je teď tak jak to je musí Petra a její tým. Jestli je nutná změna, tak je potřeba ji udělat a pokud možno rychle. Mít potenciál je fajn, ale pokud se potenciál nepřetaví ve výsledky, tak je k ničemu. Nevidět, jaký vzestup po změně týmu udělala Vika, Marie nebo zdá se teď Na Li prostě nejde a určitě původní týmy, které je dostaly do desítky či výš, nebyly nekompetentní. Prostě chemická reakce proběhne, energie se uvolní, spotřebuje a novou není kde vzít a je potřeba vyvolat jinou, kvalitativně novou chemickou reakci. V obecné rovině to tak je, jestli je to tak i u Petry nevím, nejsem za to zodpovědný a tudíž ani oprávněný do toho mluvit a na tenis určitě nejsem žádný expert.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč do toho taháš Serenu, Viku nebo Mášu, s těma dneska nehrála.

Co se "chemických reakcí" týče, někdy to vyjde, ale jsou taky příklady, a ne málo, kdy "chemická reakce" proběhla úplně opačně, než by bylo záhodno, tohle je zkrátka hodně ošidná věc, proto je třeba ji vždy hodně zvážit a nerozhodovat se ukvapeně a už vůbec ne bez kompletní znalosti dané problematiky..
Reagovat
VlS
Tahám je do toho, protože jsem je viděl hrát a porovnávám jak herní projev, tak taktiku a hlavně "jistotu" výsledku.
Ano, chemické reakce mají různé výsledky. Chemik je většinou dokáže připravit tak, aby výsledek byl pozitivní - tedy ten požadovaný (nevím jestli výbuch dinamitu lze označit za pozitivní, ale jistě je očekávaný)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je zase nablito... Já přeju postup Lauře i Bojaně. Kdo mě zná, tak ví, že jsou mi obě dvě sympatické. To jenom pro pořádek, aby se na mě zase někdo nevrhnul...

Zápas Bojana - Lucka jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit. Jen mě tak napadlo, jestli si to třeba někdo v Srbsku nespojí s tím, že druhý den ve finále Fed Cupu mohla proti Lucce nastoupit právě Bojana místo (zraněné) Jeleny... Rozhodně netvrdím, že by to dopadlo jako dneska, protože Lucky forma tehdy a teď se určitě nedá srovnávat. Ale vážně by mě nepřekvapilo, kdyby to dal třeba nějaký novinář sežrat Vranjesovi. :D

Laura - Petra: Tenhle zápas jsem viděl, i když jsem ho zapnul až za stavu 5:2 pro Petru v 1. setu. No, bylo tady toho napsáno dost... Takhle vyrovnané zápasy rozhodujou hlavně nervy a štěstí. Někdy můžou rozhodovat i zkušenosti, ale to se dneska nestalo. Od toho zápasu jsem čekal určitě víc, co se týká tenisové kvality z obou stran. Taky mám radši delší výměny, než předváděly Laura a Petra. Na druhou stranu, zase to pak vynahradila ta dramatičnost... První set patřil Petře, druhý Lauře. Ve třetím setu měla zpočátku navrch Petra, ale Laura nakonec dotáhla na 4:4. Nutno říct, že zhruba kolem toho šestého nebo sedmého gemu 3. setu to byla asi nejhorší pasáž z obou stran. Holkám se vůbec nedařilo podání a bylo tam spoustu dvojchyb. Jeden fotbalový komentátor by řekl, že si podávala ruku bída s nouzí... Ale pak šla ta úroveň tenisu zase nahoru. Přestože tam pořád byly nějaké chyby, výměny začaly být zajímavější. Za stavu 6:5 podávala Laura na vítězství v zápase, ale v tu chvíli jí to ještě nevyšlo. Zůstala tři míčky od vítězství, to je pořád hodně. V patnáctém gemu Laura nevyužila brejkbol při podání Petry. Ovšem za stavu 9:9 se jí to už povedlo a pak čistou hrou dopodávala zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím, že Laura si to vítězství zasloužila. Od toho stavu 6:6 si Petra nevypracovala žádný brejkbol, ani třeba shodu při podání Laury. Laura si ty možnosti vypracovala a nakonec i proměnila... Chápu, že prohrát zápas 11:9 ve 3. setu strašně zamrzí Petru i její (opravdové) fanoušky. Ale upřímně řečeno, i kdyby dneska Petra vyhrála, tak si myslím, že proti Sloane by to byla konečná. Zaprvé by byla Petra hodně unavená a zadruhé je Sloane ještě o několik příček výš než Laura. Body jsou jedna věc, ale takhle si Petra aspoň odpočine a třeba si některé věci srovná... Před začátkem turnaje jsem tady psal, že Petra nad Francescou vyhraje. Po 1. kole jsem napsal, že Laura už bude složitější test. Měl jsem pravdu, přestože Laura nepodala svůj nejlepší výkon... Ovšem rozhodně jsem netušil, že to bude až takové drama.

Teď si ještě dovolím pár vzkazů určitým skupinám diskutérů...

Pro ty, co se tady trefujou do Laury: Chtěl bych vás vidět, kdybyste v 18 letech hráli ve 2. kole grandslamu takhle důležitý a dramatický zápas. Třásla by se vám ruka jako důchodci... Laura se chovala po celý zápas sympaticky a nerozčilovala se hned, když se jí něco nepovedlo. Určitě to pro ni byly velké nervy, ale na její věk to zvládla skvěle. A taky jsem po jejích winnerech neměl šoky jako občas u Petry. To její "štěkání" mě snad bude budit ze sna. :D

Pro ty, co se tady otírají o ženský tenis: No jo, hlavně že mužské zápasy jsou všechny úžasné... Na ženském tenise je právě zajímavé to, že se můžou stát překvapivé výsledky už v úvodních kolech. Nikdo nemá nic jisté... Dívat se první týden turnaje na mužské zápasy, když je na 99% jasné, že favorit vyhraje 3:0 na sety? No to musí být opravdu zábava...

A tady ještě jen tak pro zajímavost:
Podívejte se, jak oddanou fanynku má Petra v Saúdské Arábii. Rozhodně oddanější, než jsou někteří "experti" tady na TP. Kdepak, všechno není jenom o národnosti... Jo a už umí i jedno slovo česky. :D
https://twitter.com/Arwa_tova
Reagovat
VlS
Lucka hrála jako Lucka, když nemá den. Řezala do toho jak praštěná a vyházela se. Víc k tomu není co říct.
Reagovat
pepin
Díval jsem se a máš pravdu, někdy to člověk prostě nechápe. Neměla ani důvod, protože ta Bojana nehrála nic zvláštního.
Reagovat
smazaný uživatel
Četla jsem jen tebe, na víc nemám náladu..hezký příspěvek a Laura je talent, co mě trochu utěšuje, že ji porazila právě Laura. A rozhodla hlava, víc sebevědomí a taky diváci byli na straně Laury, musel to být i psychicky těžký zápas. Já Petře dál věřím a fandím. Ted přeju Máše.
Reagovat
VlS
Bojana hrála blbě, v příštím kole poletí. Já fandím Lucce od doby kdy se vyskytuje na okruhu, ale jsou dny, kdy mi to radost nepřináší, například dneska .
Luci neva, já vím, že mi zas někdy uděláš velkou radost a budu se cítit šťastný a hrdý, protože Lucinka pistolnice pálila přesně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, Emičko. Tvůj příspěvek mě moc potěšil. :) Diváci přáli Lauře, protože je rodačkou z Melbourne. A taky obvykle přejou tomu, kdo není favorit...

Díky za podporu Mashy. :) Zítra to bude proti Venus prověrka, ale věřím, že to Masha zvládne. Jinak jsi určitě zaznamenala, že si Masha založila twitter... Takže teď už je úplně dokonalá. :D
Reagovat
gigin
A just nepoletí!!!
Reagovat
VlS
No tak teda ne, když nechceš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim, ze je Laura rodackou z Melbourne :-)
A ze mela vetsi divackou podporu se nedivim, je to mlada nadejna holka a nebyla favorit.
Mase preju a zapas s Venus bude lahudka ;-) takze Masa uz je dokonala?. Neni to nuda ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To byla samozřejmě sranda. Masha byla super i bez twitteru. :) Přesto mi udělalo radost, že v tomhle směru změnila názor... Nedávno tady dával haitik1 odkaz na nějaké stránky jejího španělského fanklubu a tam říkal nějaký její manažer, že někteří fanoušci Mashy třeba nemají facebook, ale mají twitter. To je přesně můj případ. :) Takže proto ta změna, za kterou jsem moc rád. Je přece super, když je člověk svým oblíbeným osobnostem o trochu blíž. :) Dřív se totiž Masha vyjádřila tak, že twitter neplánuje... Teď by ještě někdo mohl překecat Aničku, protože to je poslední z mých oblíbených tenistek, která twitter ještě nemá. :)

Nikdo nejsme dokonalí, ale Masha patří k úzkému okruhu lidí, které obdivuju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji vam fanousci, za to, ze mi neprestavate verit! Moc si toho vazim a slibuji, ze se vratim silnejsi

To petra napsala na svém FB tak doufám že to tak bude :)
Reagovat
misa
Koho zajímá, jak vypadá současný Petřin zdravotní stav, má možnost si přečíst tento článek (MF Dnes, 16. 1. 2013, přepis části textu):

Kvitová krotí chorobu dýchacími cvičeními, pilulkami, či inhalátorem, který vytahuje na lavičce při střídání stran. Jenže zdá se, že záchranné prostředky selhávají. Tělo si na ně zvyklo a přestává reagovat. Ještě víc se naopak projevují nežádoucí vedlejší účinky.
"Po prášcích bývám slabá a malátná, což je při zápase problém. Musím se proto dopovat cukry," říká Kvitová. "A když moc používám inhalátor, roztřesou se mi třeba na returnu nohy a ruce. Někdy se mi točí hlava, zaléhají uši."
V takovém stavu se člověk obtížně soustředí, hůř se brání panice a sotva může útočit na grandslamový titul. "Když se nestihnu vydýchat, nejdu na příjem nebo na podání v pohodě. Načasování se koncentruju... Mám smůlu, ale musím s tím žít a bojovat. K mému tenisu to patří," líčí Kvitová smířeně. Se sebeironickým úsměvem vykládá, jak se jí kvůli astmatu neokysličuje mozek a na kurtu jí to nemyslí. To neznamená, že jí ty potíže neštvou. Umocňují krizi, v níž se ocitla.
V zimě změnila kondiční přípravu, při které posilovala jiné svaly než předtím. Cítí se, jako by měla nové tělo. "Pořád věříme, že jí tozvedne na vyšší úroveň, ale výsledky se asi projeví později," tvrdí její kouč Kotyza. "Petra je každopádně asi i z toho rozhozená. Čekala rychlejší zlepšení."
Reagovat
misa
Teď co si o dnešním zápase myslím já: Petra ukázala, že je pořád obrovská bojovnice a že ji tenis baví (jinak by to odchodila). Největším problémem byl příval dvojchyb - s tím se vyhrávat nedá. Její dřívější největší přednost - a to skvělé podání - se letos stala její největší slabinou. To ukazuje na hlubší problémy se sebedůvěrou. Na tom by měla Peťka nejvíc zapracovat. Bylo by taky dobré, kdyby jí lékaři nasadili lepší léky, které jí zase budou pomáhat. Pokud to není možné, tak nevím, jestli má takové trápení smysl...

Každopádně, dokud bude Petra hrát, budu jí vždy fandit. Jestli bude 8. nebo 52. v tom nehraje roli. Asi nikdy nezapomenu na to, že holka z Fulneku, která se narodila ve stejném městě jako já, vyhrála Wimbledon, TM a 2x Fed Cup.

PETRO BOJUJ!!!
Reagovat
misa
V 1. části jsem špatně opsal větu. Má tam být: Načasování pohybů je je špatné, těžko se koncentruju...
Reagovat
Jan
Pěkně napsané.
Reagovat
smazaný uživatel
Petě se vždy fandil a fandit budu. Jen sem napsal čeho se bojím.
Reagovat
freeteepek
To jsou zajímavé informace. To bych tady někde vyvěsil na nástěnku, aby to bylo všem neustále na očích! Pro mě je Petra neskutečná bojovnice, i když mi poslední dobou příliš radosti nepřínáší. Bývám kvůli ní smutný. Nepřestanu jí fandit a vážit si toho, co dokázala. Věřím, že až se projeví efekt nového kondičního přístupu spolu s úpravou jejího astmatu, Petra půjde zase nahoru. A bude k nezadržení:-)
Reagovat
misa
Pokud se upraví astma, tak tomu taky věřím. Zdá se, že je to její největší problém, který jí zatěžuje i hlavu. V některých chvílích na podání jsem se obával, že se Petra rozbrečí.
Reagovat
smazaný uživatel
Raděj radtě jak na ten typ astma. Petra se evidentně zdravotně zhoršuje. Fyzická zátěž, věčné cestování, zmeny klimatu. Pokuď rychle nenajde jak to řešit, tak očekávám ukončení kariéry. Toho se bojte
Reagovat
smazaný uživatel
Nelibi se mi, jak spousta chytraku tu pise, co dela spatne a ze vsechno je spatne a musi zmenit od trenera pres kondicku vsechno. Tihle CHYTRACI nikdy nedrzeli v ruce tenisovou raketu a nikdy ani nedelali zadny vrcholovy sport, aby pochopili, ze vzestupy a pady patri ke kazdemu sportu. Tito chytraci vsak jsou nejvetsi odbornici u piva a televize a tech je bohuzel v Ceskych hajich a luzich mraky...
Reagovat
Jan
Můžeš mít pravdu, ale vysvětli mi, že takové (velké) výkyvy nemá ani Azarenka ani Šarapová např.
Reagovat
pepin
Souhlas a chtěl bych je dnes vidět na místě Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Dva důvody:

a) každý člověk je jiný
b) obě se v absolutní špičce pohybují podstatně déle než Petra
Reagovat
pepin
S bodem a s Tebou souhlasím. S bodem b ne, to nemá s tím co dnes Petra předváděla nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdarec, nevim to je tezke...asi to vi jenom Petra, co ji v hlave momentalne brzdi psychicky..A Sarapova taky nehrala nejak oslnive v letech 2009-2010..tusim, ze se taky propadla nekde az k 20. mistu. Takze mela taky problem. Jasne ze dlouhodoba zraneni jsou treba pricinou propadu, ale i psychicke problemy jsou pricinou velkych propadu. V ruce to Petra proste porad ma, to se jen tak nevytrati..co myslis?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že rozdíl ve zkušenostech s Petřinou hrou souvisí, i když netvrdím, že zrovna dneska to bylo o zkušenostech, těch má Petra rozhodně víc jak Laura, ale obecně to platí. Je třeba si uvědomit, že Petra je v té absolutní špičce nějaký rok a půl, což je opravdu krátká doba.
Reagovat
Jan
V současnosti to vypadá, že Petru drtí hodně to astma. Jestli je tam i něco jiného, to nevím.
Reagovat
Jan
Laura nebyla ve špičce nikdy a stejně Petru porazila, takže na zkušenost bych to nesváděl.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že nejde o zkušenost Laury, ale Petry. Ale dneska evidentě prohrála ze zdravotních důvodů, tedy podle mě. Vyhrát chtěla tělo neposlechlo. Přejme jí, aby jí zdraví nezlobilo a zase bude vyhrávat, jak to už dokázala. Má na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina to za mě vyjádřila naprosto přesně.
Reagovat
freeteepek
Kdo neviděl statistiky, ať se na ně podívá! Petra je má lepší než Robsonová. Uhrála celkově víc bodů. A ani podání neměla procentuálně horší. Laura má podání o něco rychlejší. Petra ale po něm získává víc bodů. Sráží jí jen větší množství dvojchyb. Celkově Petra hrála lépe.
http://www.australianopen.com/en_AU/scores/stats/day9/2216ms.html?promo=sumscores
Reagovat
Jan
Samozřejmě jsem věděl, že quesh má na mysli zkušenost Petry, koho jiného. Jestli Petra byla ve špičce rok a půl nebo kdyby byla déle, to tu přece nehrálo roli proti relativně málo zkušené Lauře. Jisté je, že astma Petru výrazně limituje. Pokud je v tom ještě něco jiného, což může být, tak to musí Petra změnit, pokud chce uspět. S tím astmatem se ovšem asi těžko dá co dělat a jestli se bude zhoršovat, můžeme se (ne)těšit na konec kariéry Petry. Prostě druhá Vaidišová i když důvody konce by byly jiné a Petra by byla o poznání úspěšnější.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby došlo na nejhorší, s Vaidišovou by měla společné leda to, že taky skončila brzo, takže srovnávat ji s ní opravdu není na místě.
Reagovat
jidav
Petře se teď delší dobu nedaří, ale musíme doufat, že se to změní. Navíc teď nebude muset obhajovat moc bodů...
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr s tou vykonnosti mas pravdu, ale Petre verim, ze najde svou formu. Mozna letos klesne treba na 20. nebo 30. misto v zebricku, ale cilem letosniho roku bude asi najit opet tu "starou Petru". Trapi se uz delsi dobu a pravdepodobne bude muset delat dilci kroky a pomalicku se dostat mezi ty supernejlepsi. Jestlize to dokazala v roce 2011, tak verim, ze to dokaze znova.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra není světová hráčka. Měla fantastickej půlrok a vloni byla ještě ze začátku solidní formu, ale to už využívala svýho postavení a nasazení. V současný době je to co se kvality týče hráčka TOP 50
Reagovat
tommr
stačí si porovnat její výsledky na GS od lonskýho AO:

AO 2012 = SF
FO 2012 = SF
WI 2012 = ČF
UO 2012 = R16
AO 2013 = R64

co příjde dál? Jestli se Petra urychleně nevzpamatuje tak se možná v budoucnu bude na GS muset probíjet kvalifikací. Toho bych se opravdu nerad dožil ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti povím, co přijde - zlepšení. Dneska Petra hrála dobře, že by v dohledné době měla znovu začít hrát kvalifikace nikdo soudný vážně myslet nemůže, ostatně ani pád z top 10 jí momentálně nehrozí. A že Petra teď vypadla v druhém kole? Serena loni na FO v prvním, čili ten svůj alarm zase vypni.
Reagovat
smazaný uživatel
sem sice hroznej pesimista, ale tomu, že by se Petra ještě někdy musela probíjet kvalifikací, teda moc nevěřím :)) A vlastně by mně v ten moment byla i celkem volná.
Věřím, že je to jenom dočasná krize a že to časem zase půjde.
Reagovat
freeteepek
Ve Wimbledonu Petra loni Serenu potkala už ve čtvrfinále. I její zdravotní problémy na konci minulého roku způsobily propad z pátého až na osmé místo. Kvůli tomuto postavení na žebříčku už v prvním kole GS nedostává na rozehrání kvalifikantky a looserky, ale poměrně těžké soupeřky jako byla Navarrová nebo nebo dnes Robsonová. Chtěl bych vidět tebe, jak bys válel ve třiceti stupních ve stínu. Já Petru vážně obdivuju, že to i s jejím astmatem takle zvládá!
K tomu si troufám tvrdit, že vysoké teploty nepochybně způsobují i vyšší odskok míčku, což Petřině hre nesvědčí. Hraje ploché tvrdé rány, které se na trávě ve Wimbledonu sklouznou, jenomže na tomhle povrchu v takovém horku jsou pro soupeřky podtatně hratelnější. Hlavně klid, Petra se z toho dostane.
Reagovat
Jan
Loňské výsledky Petra na GS s vyjímkou AO byly nadhodnocené, díky snadnému losu, v podstatě vypadla na dalších GS s první silnou hráčkou. Po užasné sezóně 2011 už loni po AO to šlo s Petrou dolů, ať už vlivem zranění nebo snad špatnou fyzičkou či tréninkem. Loni po UO se ten pokles začínal projevovat více a teď se zdá se ještě víc prohloubil. Pomoct si může jen Petra sama, nikdo jiný to za ni neudělá. Pokud je na vině astma, tak je to smůla. Co se dá dělat.
Reagovat
pepin
V současné době je u Petry na vině hlava, to je alfa omega. Druhou věcí je, že málo hraje. Myslím si, že by měla začít na turnajích menšího typu, aby zjískala zpět sebevědomí. Dnes bylo vidět při podání jak je bezradná a asi i slzička ukápla. Určitě musí něco změnit, utěšování, že je mladá a že to přijde je k ničemu. K cestě zpět vede jen těžká dřina.
Reagovat
Jan
Asi se s tím dá souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že samy od sebe ty výsledky nepřijdou, že pro ně musí něco udělat. A můžu tě ubezpečit, že si to uvědomuje jak ona sama, tak i ti, co jí tady utěšují. Jde o to, že nějaké vyhrožování pádem z top 50 nebo tím, že bude příště muset hrát kvalifikaci, to je druhý extrém, který rozhodně není na místě, protože nikomu a ničemu neprospěje.
Reagovat
pepin
Tak to je samozřejmý, ale hold to k té diskuzi patří, a pokud není někdo sprostý jako někteří pit... zde, tak si myslím je to dobře aspon je o čem diskutovat, hodnotit, rozebírat apod.
Reagovat
freeteepek
Za mě dnes Petře patří pochvala. Oproti minulému zápasu se velmi zvedla a chvílemi už to i připomínalo její bývalý standard. Úderově byla mnohem jistější, měla ovšem na druhé kolo velmi těžkou soupeřku, která už v minulosti prokázala své kvality. A v tomto zápase Laura opět neměla co ztratit. Petra nakonec prohrála až po velkém boji. Rozhodlo se až v samotném závěru, kdy Laura prokázala silnou psychiku. Opravdu ke konci zápasu hrála líp a líp zatímco Petra zápasila s astmatem. Čekal jsem vzhledem k okolnostem, že Petra ve třetím setu odpadne. Jí ale povzbudil podařený začátek a držela se až do konce:-)
Petra sice hrála pozdě večer, ale i tak bylo neskutečných 30 stupňů! Petřino astma je specifické. Projevuje se v kombinaci vysokých teplot při vosokém zatížení. A pravděpodobně se ten stav zhoršuje vzhledem k tomu, že jí dřív v Austrálii netrápilo. Je to úplně jiné astma, než má Djokovič!
Pochopitelně, že by se dalo Petře i pár věcí vytknout. Ale to souvisí s jejím zažitým herním style a komfortem, či diskomfortem, ve kterém hraje. Mám na mysli i taktiku. Myslím si, že by z kratších míčů měla častěji zkoušet kraťas. Ona místo toho neustále pálí obvykle s vrchní rotací do zadních pozic. Z backhandového rohu někdy hraje topspinový backhand křížem, i když je v obtížné pozici. Spíš by v takových situacích měla zkoušet slajs. S tím souvísí pokusy o prohoz po lajně v té samé situaci, kdy nemá optimální postavení. Ve vypjatých chvílích zápasu to bylo příliš velké riziko a znamenalo zbytečné ztráty.
Samozřejmě by se dalo kritizovat i velké množství dvojchyb. Těžko ale od stolu soudit, co za tím je. Může to souviset i s jejím zdravotním stavem. Já myslím, že až na ty dvojchyby Petra po většinu zápasu podávala velmi dobře. Zahrála hodně es - zhruba stejně jako dvojchyb - a třeba v prvním setu vyhrála 80% míčů po prvním podání. To svědčí o jeho kvalitě. Jak se zápas protahoval, bylo čím dál jasnější, že Petra to nebude zvládat fyzicky. Že bude mít problémy to udýchat.
Reagovat
freeteepek
Myslím si, že by Petra opravdu potřebovala upravit zažitý herní styl. Ona hraje většinu úderů velmi tvrdě a na plocho, což je ideální taktika pro hru na trávě. Na pomalejším povrchu - tj. na všech ostatních - by měla hru více variovat. To že riskuje na podání je v pořádku, to že se snaží rychle odehrát míč a občas se netrefí taky. Nahrané míče by ale měla hrát více technicky. Schopnosti na to má. Taky se mi ke konci zápasu líbilo, že nezkoušela nabíhaný volej. Radši si počkala na dopad a hrála to pak s větší jistotou a přehledem. Škoda těch chyb při smečích, kdy to zbytečně cpala dozadu. Nebyly to jednoduché údery, ale s její výškou by si s tím měla umět poradit.
Když to shrnu, podle mě dnes Petra hrála na hranici svých aktuálních možností. Stále je však co vylepšovat na její hře. Především na taktice, aby její hra nebyla pro soupeřky tak čitelná. Té dnešní prohry je škoda. chybělo málo. Myslím si, že výhra v tomto zápase by Petru velmi posílila. V dalších kolech mohla hrát ještě líp. A třeba se Melbourne ještě ochladí. Otázka je, co s ní udělá takto těsná prohra. Snad jí opět nesrazí tam, kde byla před týdnem.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jsi to vystihl velice dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Ale dnes prostě zase kvaltovala. Ono s takovouto oponentkou je namístě se s ničím nemazat, poněvadž ani ona se s ničím nemaže, ale bez úderové pestrosti to nejde. Jedna z mála jistot Laury dnes byl také útočný return z druhého podání, žádný div, že Kvítí riskovalo servis, a že vyplynuly DF. Ale celkově byla myslím Petra mnohem méně konkurence schopná, než Laura, a jen díky Lauřině obdobně divoké úderové taktice, jako má PK, se ten zápas tak vyhrotil. Avšak těžko říct, je-li na vině variace úderů, taktika či co vůbec. Není-li pacient trpělivý, žádný lék není dost dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
jak uz nekolikrat pisu o Petre je to tlusty spek a tenis neumi a uz nikdy umet nebude pokud nezhubne je to tlusta prasnice
Reagovat
gigin
Nejsem fanoušek Petry, dokonce jsem dnes tlačil Lauru, ale toto napsat.... Proč jsi tak hnusný?? Proč??!!
Reagovat
freeteepek
Ty jsi vepřový koleno a udělal bys nejlíp, kdybys nadzvukovou rychlostí odtud co nejdřív vypad!
Reagovat
pepin
Protože je to bl....
Reagovat
Fandina
Co se týká dneska, tak to by mohla být tlustá holka i Laura, z toho její oblečení jí vylézalo bříško stejně jako Peťule. V reálu je Petra štíhlá, pořád to opakuji, ta televize a tenisové oblečení přidává ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
taky už jsem přemýšlel, jestli by do toho šla, trénovat Petru. Pokud si pamatuju Martina měla taky značný pokles formy po emigraci a nadávali jí, že je tlustá (stesk po domově zaháněla jídlem) a že má špatný pohyb aže už nikdy nic nevyhraje a kam to dotáhla. Asi jí napíšu a zeptám se jí. Myslíte, že odpoví?
Reagovat
Fandina
Proč by neměla odpovědět. Za zeptání se nic nedá. Dobrý nápad.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš to zkusit, ale spíš by jí měla napsat Petra, pokud by měla zájem o spolupráci. ;-) A znovu připomínám, fakt, že Martina byla vynikající tenistkou o jejich trenérských kvalitách nic nevypovídá a myslím si, že za stávajících okolností by její výměna za Kotyzu byla příliš velký risk s velice nejistým výsledkem (a s nulovou možností to vzít zpět).
Reagovat
smazaný uživatel
Quesh má pravdu, ale nemyslím, že by jí měla trénovat na denní bázi. Spíš nad mít dohled ... kdo ví, třeba jí už sama Martina dnes volala .. ale právě si myslím, že to nechce žádné "přátelské" rady, ale nějakou "břitvu".
Reagovat
smazaný uživatel
já to myslel jako dotaz zvědavého fanouška jak Petry, tak Martiny. Něco jako Vážená paní Navrátilová, pokud by Vás Petra požádala o spolupráci, šla byste do toho? Jinak je jasné, že zeptat by se musela sama Petra. Třeba tu spekulujeme zbytečne, protože by Martina řekla ne. Na to další odpovídám níže.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. V dubnu 2011 chtěl Piotr, aby Navrátilová pomáhala Caroline (viz odkaz). Navrátilová odmítla... Osobně si myslím, že na takové rozhodnutí je třeba mít "koule" jako třeba Lendl. Hodně tenisových legend dělá experty v médiích, analyzujou zápasy, tipujou atd. Když jim nějaký tip nevyjde, tak se nic nestane... Ale z pozice trenéra by už měli nějakou odpovědnost za výsledky svého svěřence (svěřenkyně). Možná se někteří obávají, že by jako trenéři nebyli tak úspěšní jako ve své hráčské kariéře. Svým způsobem si nechtějí zkazit pověst... Ale to je pouze můj názor, který nikomu nevnucuju (jak by řekl Libor Basík :D). Nejsem si jistý, jestli si Navrátilová na takovou pozici úplně věří. Ale považuju za pravděpodobnější, že bude pomáhat spíš Petře než Caro. Zatímco Petru má ráda, Caroline podle některých prohlášení (zhruba rok starých) asi ne...

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/104447/otec-wozniacke-pro-dceru-chci-navratilovou.html
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, Petru má ráda, zatímco do Caroline se jeden čas navážela tak, až mi bylo Caro docela líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Některé výroky Navrátilové jsem vůbec nepochopil... Já mám k Navrátilové takový rozporuplný vztah. Na jednu stranu se mi vůbec nelíbilo, jak se nedávno navážela do Caroline. Na druhé straně, Navrátilová vlastně objevila Mashu, když jí bylo šest let a poradila jejímu tátovi, aby odletěli do Ameriky a zkusili to v Bollettieriho akademii... Takže za tohle musím být Navrátilové vděčný. :)
Reagovat
l00bor
Vypadnutí Petry není žádné překvapení,hraje špatně.Spíš je zarážející jak takováto hráčka muže být v TOP 10 žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Zarážející to přece není. Ty body v žebříčku jsou přece za předchozí sezonu, kde měla SF, SF,ČF a osmifinále!!!! Nyní má pokles formy, buď vylepší hru, nebo bude klesat. Nebo jste to myslel tak, že očekáváte, že budu hrát lépe, když je osmá, to je ovšem zase jiná otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nu, nemám co bych mnoho dodal, zvlášť bych souhlasil se Spaniel-em a přejmenováním WTA na ParodyTA. Kdyby tam byla dnes přítomna stylová komise, jako u gymnastek, hádám, že by obě dvě byly vyloučené.

Viděl jsem zápas až od konce prvního setu, ale už tam mělo Kvítí kliku v posledním gamu. Cokoli dál byla z její strany hrůza, vyjma momentů, kdy jí teklo do bot, a zpravidla zahrála soustředěně, nezměnil-li se tedy rytmus výměny. Vůbec změny rytmu dnes Petra takřka vždy odnesla chybou, příp. rovnou UE. Pohyb špatný, absence trpělivosti. Patrně se jí tedy těžko dýchalo, chtěla snad původně diktovat, držet Lauru daleko za baselinou, eliminovat svou vlastní její leváckou medicínu, ale zlatý voči. Přece jen, Robsonová je talent, chtěla potvrdit loňský vzestup, navíc je rodačka z Melbourne, a za pár dnů má narozeniny, trénovala v zimě s osobním physio-koučem Andyho (zdála se flexibilnější, ale úderově horší než loni) - tam se sešlo více pozitivní motivace, než u pacientky PK. Ať už je tedy důvod ten či onen, jen zjevné a nabíledni, že Kvítí chybí kondice, což ale s její tělesnou konstitucí, jak už tu také kdysi šla řeč, těžko kdy zvrátí. Spíše bude muset jít cestou specializací na jisté turnaje, na sled turnajů. Má astma, těžké poprsí, vůči horní polovině těla slabší dolní polovinu těla, ale zase při její dispozici a výšce nejde toto přece výrazně měnit. Člověk do cizí hlavy nevidí, a psychologové jsou zpravidla laciná sebranka břídilů. Já být jí, najmu si Navrátilovou - kdo jiný by jí měl (a nejen coby nomen omen) pomoci jí navrátit na výsluní. Kotyza, jakkoli je mi sympatický, se zdá být příliš otcovským typem. A Petra nesmí zaspat, když podívám na americké mládí (Sloane, Madison, ale i Hamptonová), na rojící se nové Rusky a Ukrajinky, a hlavně na jihoameričanky a pomalu i asiatky, všechny fyzicky nabušené, Petra má pořád pár es v rukávu, ale na jak dlouho?
Reagovat
tommr
souhlas hlavně s tou pasáží o Navrátilový. Petra potřebuje zoufale nějakou pořádnou radu co a jak změnit a její realizační tým je zcela evidentně úplně mimo mísu. Martina by byla ideální trenérkou nebo aspon poradkyní. Impuls ke spolupráci by ale musel vyjít od Petry ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pánové, chápu, že k Martině chováte obdiv, to já taky, jako hráčka byla vynikající. Škoda že o jejích trenérských kvalitách to neříká vůbec nic, zatímco Kotyza již mnohokrát prokázal, že je výborným trenérem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza si s Petrou evidentně rozumí, ale možná by nebylo na škodu to zkusit. Spousta hráčů má 2 trenéry. A že martina nikdy netrénovala? Lendl taky ne a jak mu to s Andym jde
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, ale ne každému 2 trenéři vyhovují, navíc si ti 2 trenéři musí rozumět mezi sebou, jinak to nikam nepovede.

Myslím, že Lendlův vliv na Murrayho je malinko přeceňovaný, US Open vyhrál hlavně kvůli větru a neschopnosti organizátorů. A i kdyby ne, Lendl je spíš ta výjimka, co potvrzuje pravidlo.
Reagovat
smazaný uživatel
já neříkám, že má Petra Kotyzu vyměnit.Nejsem Tommr. Díky Kotyzovi je Petra tam, kde je. Ale pokud takhle dopadne i na FO nic jiného jí asi nezbyde. Tak si tak dumám, co by, kdyby k tomu fakt došlo. Pro petru chci to nejlepší, to dá rozum.
Reagovat
smazaný uživatel
Do FO je ještě spousta času ;-)
Reagovat
facom
čekal jsem to sice dřív,ale opět nezklamala..teď je nařadě Berdych :D
Reagovat
Paseka
A pokud se nepletu, vyhrala Perta od US Open tri zapasy a to je na hracku TOP TEN totalni, ale totalni katastrofa !
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš.
Reagovat
Fandina
Že by Paseka v tom měl paseku?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl by jediný, komu by chorobná nenávist vůči českým sportovcům zatměla smysl pro realitu.. :-)
Reagovat
Paseka
Myslim, ze se nepletu. Nepocitame-li Fed Cup. Na WTA to byly tri zapsay.
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš. Fed Cup se započítává.
Reagovat
Paseka
Prectete si pozorne tento clanek !!!! Neni to z me hlavy !!

http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-v-brisbane-konci-na-rakete-pavljucenkovove-11400/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jednou - Fed Cup se započítává. Pokud bys to chtěl brát jenom podle WTA, tak bys nemohl započítat ani grandslam, ten totiž pod WTA ani ATP taky nespadá.
Reagovat
Paseka
Jiste, zadny drand slam od US open preci az do ted nebyl.
Reagovat
gigin
počúvaj, čo TPL? ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Čo s ňou?..Všetko po starom ;)..Hoci aspoň dvaja z tvojich koňov mali byť už na letisku..:)
Reagovat
Fandina
Koukám, že po úspěších z té minulé ligy má Forehand zdatného konkurenta v giginovi, tak jsem zvědavá, který z vás bude lepší na konci ... úsměv
Reagovat
gigin
Spíš jsem to tipoval na kobylku. Bojana zabrala :)) Seppimu i Gaelovi jsem věřil. Oba mi pak připravili horké chvilky :DDD Ty to máš taky zatím bez ztráty, koukám. Zítra se začne lámat chleba...
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne aj Mutademus, šancu má ešte každý kto stráca menej ako 100 bodov ;)
Reagovat
gigin
No klidně aj Fandina!!! Je třetí!!!
Reagovat
Fandina
gigin ... já nemám šanci už na nic. Petra je dneska venku a největší ztrátu jsem utrpěla v prvním kole, tam se body navíc odečítaly, takže absolutně špatně ode mě. Ale příště budu s touto skutečností počítat a zvolím jinou taktiku, méně risku a větší důraz na to první kolo u těch hůř postavených na žebři. Jinak gratulace Forehande a gigine, myslím, že už vás nikdo nedá. Ještě čekám na to bodování od 4. kola, jak to tam bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že oba ještě zabojujem o to 3.místo! Jinak souhlasim Forehanda a gigina už nikdo nedožene.
Reagovat
smazaný uživatel
Ludia, neviem či ste si čítali pravidlá...Za správneho finalistu získavate 64 bodov, 32 bodov za správny tip víťaza zápasu od štvrtého kola a podobné kulehy..Proste strašne veľké cifry..Tieto +16, -16 dohromady nič neznamenajú..
Reagovat
Fandina
Forehand .. já jsem právě ty pravidla ani nestihla přečíst, dala jsem to tam asi hoďku před uzávěrkou ... můj problém ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Já nejen že nečetla pravidla, ale dokonce jsem ani nekoukla na pavouka - ale tak důležitý je úsměv na rtu a ten já mám.... :-)))
Reagovat
Fandina
.-))))) .... jasně, já tu Fantasy vyplnila pro zábavu, finalisty dokonce jen podle přání ... úsměv
Reagovat
a.magerova
No a já zase do finále nedala z pověrčivosti TOHO, kterému bych přála pohár... :-))
Reagovat
Fandina
Já jsem do finále dala oba dva kterým bych to přála ... úsměv
Reagovat
Mayo
bodaj by Venus poslala Máriu domov ... ale na 88 % tomu neverím
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza,prosím tebe,ať ti svěřenkyně nebrečí...
Reagovat
smazaný uživatel
A co zítra? Maria- wenus, taky Pech na 3 kolo
Reagovat
Mayo
tá Kvitová to je katastrofa čo predvádza :O
Reagovat
freeteepek
Ty jsi katastrofa:-(
Reagovat
Mayo
ale máš nato nejaké iné pomenovanie ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak freeteepek, ale já ano. - "Mayo."
Reagovat
smazaný uživatel
je mě Petry strašně líto, ale koukal jsem na ten zápas a nedalo se na to dívat. Jedna hrála hůř, než ta druhá. Petra je ted asi hodně dole psychicky je vidět, že se trápí. Snad ji nakopne nějakej povedenej turnaj.
Reagovat
freeteepek
A nepleteš si to s jiným zápasem?
Reagovat
smazaný uživatel
jak tak koukám na lonský výsledky Petry, tak až to Říma, moc velký body neobhajuje. Má docela dost času se vzpamatovat. Ale ted je hodně dole. Potřebovala by aby jí vyšlo Miami a Indian Wells.
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že ne. Bylo tam hodně chyb s obou stran. I když uznávám možna to pro mě bylo trochu zkreslený tím, jak se Petra trápila.
Reagovat
fazil
papa top 10
Reagovat
smazaný uživatel
Papa, fazil.
Reagovat
fazil
ale ale, jeden z tech zaslepenych fanousku...vydrz jeste par tydnu, pak se z toho ruzovyho snu snad probudis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť má pravdu. Čím hůř hraje, tím víc řečí o astmatu. Nejdřív nemohla dýchat jenom v Americe, letos i v Austrálii a za rok tuhle výmluvu čekám i na evropské antuce. Hráčky ze špičky, s kterými dřív hrála vyrovnané partie a občas i vyhrávala, jsou dnes úplně jinde.

Jinak děkuju za respektování mé kritické připomínky a za odstranění původních slitků. Se správně psanými mezerami za čárkou a tečkou se text evidentně líp čte.
Reagovat
Fandina
těžko můžeš podávat super výkony, když se ti špatně dýchá. To je totiž důvod, proč se člověku nedaří. Myslím, že jsi natolik inteligentní, aby sis toto uvědomil a nedivil se Petřiným vyjádřením.
Reagovat
fazil
ano, uz pul roku se ji spatne dycha..priste to bude vitr, pak barva tricka souperky, spatna raketa a nakonec prilis tesna podprsenka...blablabla. proste hraje totalni tuzku. pokud se nevzpamatuje, dopadne behem 2 let jako vaidisova...talent,co pul roku zazaril a pak nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Běž do prdele. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, ach fazil, fazil. Nemám růžové brýle, jen dávám Petře víc času. Na rozdíl od tebe, věřím ve zlepšení.Pár týdnů to nespraví.
Reagovat
Fandina
fazil stačí, když se smíříš s realitou, že se Petře špatně dýchá a proto nevyhrává jako dřív. A pak ti dojde, že když se jí bude dýchat dobře, může zase vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Broz nebo snad Brož? Díky za pochvalu. A prosím alice a ne aalice. A nechápu jednu věc. Všichni víme, jak zápas ovlivňuje psychika. Konečně, skloňuje se tu ve všech pádech. Astma myslíte, že zápas neovlivňuje? Buďto to s ním půjde nebo nepůjde, ale Petra bude mít můj obdiv vždy, protože kolik našich tenistek vyhrálo Wimbledon, se ptám?
Reagovat
fazil
to ji nikdo nebere. ano vyhrala wimbledon a turnaj mistru. fakt. hrala pul roku skvele. fakt. hraje uz pul roku hovvno. fakt. astma neastma, to jsou kecy, na astma jsou leky. plno vrcholovych sportovcu ma astma.
Reagovat
safi1313
Sázíte někdo dnes v noci na Štěpánka??? u tipsportu kurt 25:1, myslíte, že má šanci?
Reagovat
smazaný uživatel
Má. když si Djoker zlomí ruku.....a nohu.
Reagovat
smazaný uživatel
No šance je vždy. Jenže se hraje na tři sety a to je velké mínus vzhledem k věku
Reagovat
Fandina
Podle mě vyhraje Nole, ale sázet se dá i jen kvůli velkým kurzům, protože stát se může cokoli ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec z toho bola slušná dráma, v závere aj s peknými tenisovými momentami..Úprimne, zvedavý som bol najmä na Robsonovú. Pamätám si ju z NY a myslím, že sa k výkonom z tohto turnaja ani len nepriblížila. Samozrejme viac som čakal aj od Petry, v jej prípade však ide o dlhodobejší výpadok. Myslím, že v závere nevyzerala dvakrát zdravo, možno nebola zdravotne úplne v poriadku.

Veľa ľudí rieši TOP 10, no pre Kvitovú je oveľa podstatnejšia informácia, či sa udrží v osmičke. Ak bude deviata, ovplyvní to nasadzovanie. Favoritky bude môcť dostať už v osemfinále, tým pádom sa jej zníži šanca na obhajobu bodov, a tak ďalej a tak ďalej..
Reagovat
smazaný uživatel
Do dalšího GS daleko a na ostatních se kompletní špička potká zřídka, takže z toho až takový strach nemám. Navíc, teď nasazená byla a přesto měla los těžší než leckterá hráčka v žebříčku pod ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukáme na stejného pavouka?
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na tom, na kterého koukáš ty.
Reagovat
pepin
Tak bohužel los je los, ten neovlivníš, ale nezlob se, to co dnes proti Petře hrálo a co předvádělo nebylo z kategorie "těžká soupeřka".
Reagovat
tommr
já dneska viděl Robsonovou poprvé od lonskýho US Open a byl jsem překvapenej jak se od tý doby zhoršila. Na dnešní Petru ovšem stačil i její průměrnej výkon ...
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale nemohu souhlasit. V prvním setu se Laura hledala, v druhém se už našla a ve třetím obě hráčky předváděly solidní tenis. Laura dneska byla těžkou soupeřkou, ne že ne. Ale samozřejmě, že i s tím by si Petra měla umět poradit. Dneska to nevyšlo, holt smůla, příště to zas bude o něco lepší.
Reagovat
pepin
Víš, jsme oba dva na stejné lodi, oba máme Petru rádi, oba ji fandíme. Rozdíl je ten, že já se asi na to dívám realisticky, asi můžu také říci díky životním zkušenostem a tak nezlob se, ale úroven dnešního zápasu a to nejen podle mě, ale když si přečteme spoustu příspěvků, pochopitelně těch slušných, byla neodpovídající hráčkám, které tam stály a hlavně Petry. Jsem přesvědčen a shodujise v tom se spoustou lidí, zde třeba s Fandinou, že v současné době a kousek zpátky je to otázka hlavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám Petru ráda. Je skvělá, talentovaná ale v dnešní době na to nemá. A po dnešním zápase si ani nezasloužila vyhrát. Těch dvojchyb co udělala za jen jeden zápas, udělají chlapi třeba za celej ATP turnaj. Ale věřím, že se zvedne. Chce to omezit turnaje a spíše se věnovat tréninkům a pracovat na kondici. Tak to udělala Serena a jak měla minulý rok úspěšný. Lepší se trápit na trénincích než v zápasech... To je můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils? :P
Reagovat
gigin
To je fakt brutus :DDD Viděls to dneska? Hlavně ten poslední gemík?
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Petra teď potřebuje co nejvíc malých turnajů. Vypráskat pár slabších soupeřek a zvednout si sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra potřebuje především herní praxi, další nálož tréninku na úkor turnajů by byla spíše kontraproduktivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná Monfils :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se říká furt herní praxe, jenomže si vemte že jen letos odehrála 3 turnaje to jest 4 zápasy a z toho 3 prohry a to není moc dobrá vizitka. Spíš by to chtělo se věnovat tréninkům a pak až zápasy. Ne hned vletět na začátku roku do dvou turnajů a bláznit. Chce to klid a chladnou hlavu ;) Ono je to někdy na škodu tlačit se do turnajů, když víte že na tom herně nejste moc dobře ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Musí hrát, aby uměla to, co se na tréninku naučí, používat v praxi a nebát se toho. A toho jinak než hraním ostrých zápasů nedocílí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dala hodně dvojchyb, ale i hodně es. Vloni nějaká hráčka z top50 (tuším ruska) dala 3 dvojchyby po sobě na 0:40. Celkově měla taky dvojchyb jak máku, a eso snad jedno.
Reagovat
Bob
ty myslíš, že netrénuje?!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, to je jeden z těch zápasů (hlavně tedy ve třetím setu), kdy většinu času byla Petra lepší, bohužel v závěru soupeřka dorovnala a měla více štěstí. Faktem ale je, že v závěru jak Laura, tak Petra předváděly vysoce kvalitní tenis. Je však fér přiznat, že kdyby si Petra pohlídala stav 3:0, resp. 4:2, nemuselo na ten závěr dojít.

Tak jako tak, jasné známky zlepšení v Petřině hře byly, a to i proti zápasu s Fran, takže i když jí letošní australské turné příliš nevyšlo (no dobře, bylo to fiasko), perspektiva do příštích zápasů tam je.

Měl bych ale výtku k umpirové rozhodčí, která Petře nepřiznala eso a Lauře tolerovala prodlevy při podání..
Reagovat
Heather_Fedex
laura sice hraje za vb, ale puvodem je z australie, melbourne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí jsem měl možnost vidět jen 3. set téhle hrůzy. Chyba za chybou. Pořád doufám, že se už brzo objeví nějaká neječící mladice, která tyhle neschopný labilní kozy vymlátí.
Kéž by třeba ta Madison. Lauru za adeptku pro absolutní top špičku nepovažuju, narozdíl od některých zdejších obdivovatelů.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč na to koukáš, když se ti to nelíbí?
Reagovat
smazaný uživatel
Lenže Laura má stále iba 18..A kto mal už v 18. tri skalpy víťazok GS?..To snáď nedala ani Grafová :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Broz, nezklamal jste mě. Jako vždy uvážlivý a velice slušně se vyjadřující...A nepochválíte mě, že už nedělám " slitky "? Tak se snažím...
Reagovat
freeteepek
Ta rozhodčí Petře ublížila, ale na konečný výsledek to naštěstí vliv nemělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Aličko, uvnitř uvozovek mezery nemají být. Ani z levé strany, ani zprava. Dík.
Reagovat
mac.hall
Tady si Queshi skutečně nemohu odpustit komentář. Pokud jsi skutečně názoru , že v závěru zápasu obě tenistky předváděli kvalitní tenis, tedy i Petra , pak skutečně o tobě začínám vážně pochybovat. To , co Petra na kurtu předváděla bylo všehno jiné než kvalita. Byla to směs místy až zoufalých chyb, s psychyckou labilitou , absencí jakékoliv snahy po taktice. Ano , občas byly k vidění i skvělé údery , ale bylo jich jako šafránu. Petra tenhle zápas prostě nemohla za takového stavu vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem toho názoru, že se v závěru hrál dobrý tenis. I s chybami, to k tomu patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jsem chtěla, aby to vyniklo. Díky za milé oslovení, tak mi už dlouho nikdo neřekl...
Reagovat
Heather_Fedex
maria v 17tich mela skalp 2 gs vitezek ;)
Reagovat
petrulinka
Ještě jednou se vyjádřím k Petře pro některé, kteří to zřejmě stejně asi nikdy nepochopí. Pro mě a myslím, že i pro spoustu dalších je Petra hráčka, které fandím a vždycky budu fandit. A pokud člověk někomu fandí, tak je mu jedno jestli je 10 nebo dvacátý či na jakémkoliv jiném místě, ale fandí mu, jestli se daří nebo nedaří. Tak třeba stejně fandím Lucce Šafářové a vůbec mi to netrhá žíly, že není v první desítce. Takže takové ty kecy o tom, že Petra je někde, kde podle těchto rýpalů nepatří, a že půjde žebříčkem dolů, jsou mi úplně jedno. Mám prostě Petru ráda a vždycky jí budu fandit při jakémkoliv zápase, občas ji zkritizuju, jako třeba dnes, ale to neznamená, že jí tady budu nadávat, jak tady někteří trotli. Je to asi stejné, když člověk ve vztahu má někoho rád, tak ho má snad rád za jakýchkoliv okolností.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud ho zrovna nepodvádí :-D, ale jinak souhlasilm :-)
Reagovat
mac.hall
S téměř vším , co jsi tady napsala se nedá nesouhlasit. Ale přeci jen s jednou a ne banální výhradou. To , že někoho mám rád a fandím mu za každých okolností, bez ohledu na to , jakou má formu a kde na žebříčku se vyskytuje neznamená , že nebudu objektivně hodnotit jeho výkony. Samozřejmě , že používání sprostých slov je projevem ubohosti a svědčí o úrovni některých přispěvatelů této rubriky. Ale na druhou stranu je zde poměrně dost těch , co se snaží rozumně a věcně hodnotit výkony našich tenistů. A mezi ně se řadím i já. To , že napíši , že Petře při její výkonosti nevěřím, a že to vidím na letošním AO maximálně na 2. kolo neznamená , že jsem proti ní. To , že se nakonec můj odhad naplnil mě rozhodně netěší, ale výsledek je odrazem Petřiny sportovní formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Meku, kdy se už konečně naučíš psát? Ty směšný mezery z obou stran čárky jsou k vidění kde? Tedy kromě tvých výplodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, já mám pocit, že ty, stejně jako další nejmenovaní jedinci, jste ale Petře nevěřili nikdy. Co se týká objektivního zhodnocení, toho tady nikdo z nás schopen není, můžeme mít leda subjektivní názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že pan machall se tu objevuje jen, když se nedaří a nebo když předpovídá...
Reagovat
mac.hall
Jo , máš asi pravdu. Vždy se jedná o subjektivní hodnocení. Nikdo nemá patent na rozum, ale výzamová škála slov objektivní a subjektivní je skutečně velmi široká. Poku někdo trvale přehlíží velmi evidentně špatnou výkonnost a naopak hledá neustále alibi pro omluvu , pak je to sice jeho subjektivní názor, který je ovšem na míle daleko od také subjektivních názorů těch, co naopak vidí věci reálně a také je tak komentují. To znamená , že černou nevydávají za bílou a snaží se věcně hodnotit ,to ,co viděli. A pokud jde o tvůj názor , že jsem Petře zřejmě nikdy nefandil , musím říct , že opak je pravdou. Mám ji rád , je mi velmi sympatická , protože jí sláva nikdy nepřerostla přes hlavu, chovala se vždy příjemě a neafektovaně, na nic si nehrála , i když po famózním roce 2011 jistě mohla. Musím ale opět opakovat jednu zásadní věc a sice , že dost lidí tady není schopno oddělit emoce od reality. To jsou naprosto odlišné kategorie a musím se přiznam , že mě to někdy i trochu překvapuje. Svědčí to o tom , jací jsme často pokrytci a to i ve vztahu k sobě samým.
Reagovat
Fandina
Zajímavé čtení, jen bych k tomu dodala, že každý i tu realitu vidí subjektivně. Podle někoho hrála Petra špatně, podle jiného ne tak špatně atd. Podle mě Petra hraje dobře a dnes nevyhrála a dál jí věřím, že zase bude vyhrávat.
Reagovat
pepin
Fandinko, já mám Petru přece také rád, fandím ji, ale nezlob se, přece nemůžu dnes a již delší dobu napsat a psát, že hraje a hrála dobře. To bych musel mít na očích růžové brýle. Ono se k tomu chce rozepsat více, ale na to bude určitě čas, až se to tu uklidní.
Reagovat
Fandina
Ahojky. Já jsem to uvedla jako příklad, že každý má jiné vidění reality díky subjektivním pohledům každého z nás. Ale obecně Petra hraje dobře a pro mě je pořád úderově za Serenou a pak ti ostatní. Něco jiného je, že to nepotvrzuje výsledkově. Takže se prostě ve svém odhadu mohu mýlit a to je lidské. Pořád si ale myslím, že se mýlit nebudu a čekám zase na Petry výhry.
Reagovat
smazaný uživatel
A jeste pro ty co tu furt píšou rady co má dělat. Kdyby to bylo tak jednoduchý, tak to asi udělá. Každej ji radí, že má zapracovat na kondici, na který asi nepracuje, že má změnit trenéra, což každýmu, kdo to při propadu formy uděla, tak mu to pomůže vždycky atd atd. jestli jenom nejste moc chytrý...
Reagovat
Alois_Mlok
Dyť je to jen tenis. Když jí to nepůjde, tak přinejhorším bude chodit do práce.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
tommr
tentokrát bohužel i se špatným koncem. Musím se opakovat, ale pokud Petra neudělá nějakou zásadní změnu tak velmi brzy vypadne z první desítky a obávám se, že časem zapadne do průměru někde okolo padesátýho místa. S její současnou hrou na víc prostě nemá ...
Bezprostředně po AO by si ovšem Petra ještě měla udržet současnou pozici: předstihnout jí sice může ještě 5 hráček, ale Bartoliová by k tomu potřebovala SF, Wozniacká F a Ivanovicová, Kirilenková a Vinciová by k tomu potřebovaly získat titul - a to naštěstí není moc pravděpodobný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jste sport, rozhovor s Kotyzou? Už pro zlepšení něco dělají, i když to zatím není vidět.
Reagovat
tommr
souhlasím jen s tím, že to opravdu není vidět. Pokles Petřiny výkonnosti je ještě rychlejší než jsem si představoval i v těch nejčernějších scénářích. Jestliže jsem ještě koncem lonskýho roku věřil, že by se Petra mohla udržet v elitní osmičce, tak ted už mám strach i o tu dvacítku ...
Reagovat
smazaný uživatel
A s tím, že dělají cosi pro zlepšení, s tím nesouhlasíte? Divím se.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale zdá se mi, že jsi definitivně ztratil soudnost. Dneska Petra hrála lépe, než posledně, závěr bohužel nevyšel, nicméně Laura v závěru taky předváděla špičkový tenis a měla o něco víc štěstí.

Jestli Petře nefandíš, a zdá se, že ne, tak se na ní vykašli a můžeš se přesunout třeba mezi fandy Radwaňské, když jí tu tak bezmezně obdivuješ.
Reagovat
tommr
jestli někdo ztratil soudnost tak si to jedině ty a to už dávno. Tomu tvýmu tvrzení, že se dneska hrál špičkovej tenis bych se za jinejch okolností asi zasmál, ale dneska na ty tvoje vtípky opravdu nemám náladu. Obě hráčky dneska hrály pod psa a vyhrála ta, která hrála mín špatně ...
A fandit budu když dovolíš komu chci já a nebudu se tě ptát na tvoje rady ...
Reagovat
smazaný uživatel
V závěru se hrál tenis velice dobrý, smiř se s tím. Mě je v zásadě jedno, komu fandíš, ale Petra to rozhodně není, protože to, co tady předvádíš na její adresu s fanděním nic společného nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Petře fandila, fandím a budu fandit. Nejsme slepí fanoušci, jak nás tu někteří nazývají. Jen to stále vidím optimisticky. Petra se snaží zlepšit, že se nedaří, vidíme všichni. Proč, to se jen můžeme spolu dohadovat, pořád dokola. Ale už si to také přiznejte, vážení, že teď je opravdu zlatá éra českého tenisu.Loni Hopman cup, Fedcup a Davis cup.Toho v celé historii tenisu žádná země nedosáhla, to je vám málo?Mluví se o tom i v cizině. A pokud jste skuteční fanoušci našeho tenisu, tak máte jásat. A že se zrovna nedaří, to není důvod k pesimizmu a urážkám... Je mi z toho smutno.
Reagovat
pingwin
co se týče mě .. tak já jen píšu co si myslím .. ale neurážím ..
Reagovat
smazaný uživatel
A co to bylo, o tom zvracení? Myslet si něco, je jedna věc, ale hned to zveřejnit, je věc druhá. Doporučila bych zde pořekadlo, dvakrát měř, jednou řež!
Reagovat
smazaný uživatel
I když mám tenisovou třískačku na tři údery rád víc než pinkalist(k)y, tak dnešní zápas byl o ničem. Školácké chyby na obou stranách, špatný servis, nadhozy Laury, obrovské množství dvojchyb atd... Škoda slov.

Co se týká Petry, nejsem její fanoušek, mám ji v oblibě spíš jako normální nenamyšlenou a skromnou holku, a proto mi ji dneska bylo až líto. Šlo vidět, že hrozně moc chtěla, i když na to aktuálně nemá. Několikrát měla na krajíčku. Ta holka je zkrátka úplně dole a to nejen tenisově ale i psychicky. Bude potřebovat hodně času a hodně podpory ze všech stran, aby se zase dokázala vyšplhat a pak třeba i udržet na určitém levelu. Ona vždycky občas někde zazáří. Vychází to i z jejího tenisu, kdy chvílemi předvádí snové údery, které o výměnu později úplně zazdí. Ale potřebuje zapracovat na konzistenci. Na tom, aby dokázala, když je to třeba, jen udržet míček v kurtu. A na to musí změnit myšlení, styl a to je běh na dlouhou trať. Jen tak bude dlouhodobě konkurenceschopná špičce. S bum bum tenisem na riziko to jde taky, ale jenom v životní sezóně.
Reagovat
pingwin
Přesně tak, ale tohle její fanoušci nepřiznají, že to tak je ..
Reagovat
smazaný uživatel
Přečtěte si všichni rozhovor s Kotyzou ve Sportu. Změny probíhají, ale ještě nejsou výsledky. Taky Petru začalo trápit v Austrálii astma, s tím nepočítala. Co pořád chcete, vždyť je holka mladá, bude jí 23. let!!! Podívejte na jiné, jak hrají okolo třicítky. Jsem fanda Petry a vidím, že jí to teď nejde, to ale neznamená, že ji odepíšu z první desítky...To by bylo divné fandění, nemyslíte všici!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
copak ti kdo z fanoušků Petry udělal, že k nim chováš takovou zášť? Já s výše uvedeným celkem souhlasím a fanouše Petry jsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale nepochopil jsem, proč to píšeš tady? V tomhle vláknu ji nikdo neodepsal. Nikdo neřekl, že nemá na desítku, že je nula apod. Já napsal, že mi je sympatická a že mi ji bylo lidsky líto. Tzn., že to vítězství jsem ji přál, protože šlo vidět, že se opravdu snažila. A k tomu jsem dodal, že kdyby občas jen takticky udržela míček v kurtu, než aby se snažila o winner, že by jí to jenom prospělo. Jinak o limitu v podobě astmatu víme, zase nám ji může být jenom líto a je nasnadě, že tréninkový proces je dlouhodobý pokus o nějaký vývoj a progres. Petra ode mě ten čas má... Psal jsem přece, že potřebuje hodně času ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, to bylo k pingwinovi...S tebou celkem souhlas...
Reagovat
ZerekSu
Jak je nádherná, tak je blbá a s prominutím kráva.

Tohle je dost nesportovní chování, dělala to schválně...může se stát jednou za čas, ale né každý game a dokonce dvakrát třikrát v gamu....Petru to ke konci strašně iritovalo, to šlo vidět....
Reagovat
smazaný uživatel
4 words: You are an i.d.i.o.t
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :DDDD
Reagovat
pingwin
Tomu se musím smát. Ty budeš další zaslepený fans Petry, co ? Jediné Petra tady iritovala své fans se svojim výkonem :D
Reagovat
Willy_Wonka
Ještě ji není ani 19 let. Nemyslíš, že to bylo spíše nervozitou?
Reagovat
frufru77
tentokrát bojovala (po dlouhé době je mi jí líto) a není ostuda, že PROHRÁLA. Laura hrála už vloni výborně, a navíc je to po dlouhé době talent, který má při svém věku i dostatek ZDRAVÉHO sebevědomí. Má v budoucnu na TOP 10.
Reagovat
spaniel
Petra hru rozhodně má, i komentátoři říkali, že Petřinu nej hru překoná jen Serenina nej hra. Problém je, že to nevypadá, že bychom její nej hru mohli ještě někdy vidět. Věřím tomu, že je to hlavou. Když podává, tak se pomalu hroutí, je jí do breku. To jsou emoce až moc za hranou. Na příjmu je mnohem klidnější a jsou tam vidět ty záblesky.
Reagovat
Fandina
spaniel, vidím to podobně. Je otázkou, proč Petra ztratila tu bojovnost, kterou u ní vidíme na fedech a předváděla hlavně v roce 2011. Možná ztráta motivace, nevím. Jinak s tebou a komentátory souhlasím, že Serena je předevšemi a za ní Petra, úderově, pak teprve ty ostatní. Dneska si myslím, že jí nepřidalo to dýchání, to je vždycky problém, možná jí to vadí víc, než si lze představit.
Reagovat
frufru77
tentokrát to byla v mezihře "stará" Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Stráta motivace?..

Veď má 23 rokov, preboha..Vyhrať Wimbledon a stratiť motiváciu?..To by už čo bolo..
Reagovat
Fandina
Forehand ... samozřejmě že to nemusí být ztráta motivace, ale může. Nejlíp to ví ona. Petře se nemusí dařit především kvůli dýchání, dneska mě to tak připadalo určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Lauraaaa 4eveeer!!! Neskutečná to holka! Začátek zápasu děsný z obou stran,nedalo se na to koukat, ale nakonec fantastické drama se slaďoučkým koncem :P
Reagovat
majkl005
Jen pro info. Petra by ani po AO neměla opustit osmou příčku. Teda pokud se Karolína nezblázní a nevyhraje to tam, což je pravděpodobnost tak 1:1 000 000.
Reagovat
smazaný uživatel
Ha :D Wozniacki nemá šanci na vyhru :D Takže klídek
Reagovat
majkl005
to je mi jasné....ještě Bartoli by mohla Petře zatopit, ale chtěl jsem jen říct, že pár lidí tu už psalo jak se Petra propadne, ale není tomu tak....max. bude devátá
Reagovat
tommr
Petru může během AO předstihnout ještě 5 hráček: Bartoliový k tomu stačí SF, Wozniacký F a Ivanovicová, Kirilenková a Vinciová by k tomu potřebovaly získat titul ...
Reagovat
smazaný uživatel
Čili prakticky jí žádná z nich předstihnout nemůže.
Reagovat
dadaft
vloni na jaře hrála Bartoli na tvrdém povrchu hodně dobře, ještě bych ji neodepisoval.
Reagovat
majkl005
je mi jasné, že ji může předstihnout více hráček než co sem napsal, ale to jsou spíš hororovo-fantastické scénáře.....nedokážu si představit třeba Robertu jako vítězku AO....jen pro zajímavost výpis, koho by musely dané hráčky ZŘEJMĚ porazit
Wozniacki - OF Kuznětsova, ČF Azarenka, SF Williams S.
Bartoli - OF Kerber, ČF Sharapova
Ivanovič - OF Radwaňska, ČF Li, SF Sharapova
Kirilenko - OF Williams S., SF Azarenka
Vinci - OF Azarenka, ČF Kuznětsova/Wozniacki, SF Williams S.
Reagovat
tommr
šance Ivanovicový, Kirilenkový a Vinciový jsou opravdu jen čistě teoretický. Bartoliová se ale do toho SF dostat může a úplně bych neodepisoval ani Wozniackou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš vůbec zvláštní zvyk nesmyslně shazovat Petru a zároveň nesmyslně glorifikovat ostatní. Nebo snad vážně chceš tvrdit, že Caro má na Viku a Serenu?
Reagovat
majkl005
Ruku na srdce. Musíš uznat, že je to totální blbost ;-)
Reagovat
tommr
když jsem před AO tvrdil, že Petra vyhučí už v prvním nebo druhým kole tak jsem tu od jistejch lidí taky slyšel, že je to blbost ...
Nicméně sám doufám, že do SF se dostanou jen první 4 nasazený a Petra si tak to osmý místo ještě nějakej čas udrží. Její náskok na největší konkurentky se ovšem po AO scvrkne na minimum a pokud se nějak zásadně nezlepší tak brzo poputuje žebříčkem dolů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, po dlouhé době ti nějaký tip vyšel. :-)
Reagovat
pingwin
Jednoduše a výstižně ..Petra pro mě není hráčka TOP10 . Koukám kde tu všude hledáte výmluvy (nadhozy Laury a pod.). Petra zahrála jednu životní sezónu a od té doby stagnuje, nebo spíše jde dolů. Propad půjde tam kde by měla být .. okolo 20-30. Myslím, že by Kotyzu už měla vyměnit, už ji nemá co dát.
Reagovat
smazaný uživatel
To neděláš dobře,teď tě tady sežerou.
Reagovat
pingwin
A kdo ? Ti zaslepení fanoušci Petry ? Vždyť oni to ví taky, jen to veřejně nepřiznají ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že ses mohl vyzvracet, viď..
Reagovat
smazaný uživatel
To bychom si daly!!! Na tučňáka chuť nemám. Ale pane nostradame, prosím důrazně, když už vás tady mám, přestaňte říkat F. Schiavone "babochlap", už mě to vadí, ta vaše neuctivost. Tak moc prosím!!!
Reagovat
pingwin
Mě se líbí, jak nedokážete přiznat, že Petra už není to co byla. Pořád budete jen urážet ty co ji nefandí. A ano, málem jsem z jejího výkonu zvracel ;)
Reagovat
frufru77
napsal jsi to stručně a přesně, Něco se musí stát, aby Petra vůbec byla v TOP 10. Výměna trenéra by měla být prvním krokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že by si měla dát pauzu, na chvili od tenisu oddychnout, ty prohry asi teďka budou chodit častěji a častěji, a to by ji mohlo definitivně odkopat..ať se klidně propadne, věřím, že ona do top 10 patří, a že by se tam dokázala i vrátit, jen ji ten tenis musí bavit.
Reagovat
dadaft
musí hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Čtěte deník Sport,pardon, píšu to již na třetím místě. Tam Kotyza říkal, že provádějí změny. Já tomu věřím. A kdo nevěří, ať si tam běží, tečka. Přiznávat, že Petra hraje hůře, není třeba. To snad všichni vidí, včetně nás fandů. Rozhodující ovšem je,že věříme, že půjde herně zase nahoru. Opět tečka.
Reagovat
fazil
konecne nekdo rozumnej, kdo nepodlehl tomu davovymu silenstvi po jedne vydarene pulsezone
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně někdo rozumnej, kdo nepropadl zoufalství po jedné NEVYDAŘENÉ půlsezoně...
Reagovat
smazaný uživatel
dobře ale udělala by to čtvrtfinále jak ty říkáš skončila by u sereny možná by dostala klepec ale to čtvrfinále by udělala a byl bych spokojený podle toho jak poslední půl rok né-li víc hraje
Reagovat
smazaný uživatel
Musí se jí nechat, že bojovala o každý míč a narozdíl od jiných zápasů bylo vidět, že fakt chtěla vyhrát. Na konci prvního setu to urvala i přes ty brejkboly. A pak 2. set hraje jak ponocný. Ve třetím zase chvíli super a chvíli hrůza. I když se párkrát málem rozbrečela, dokázala se vyhecovat a ve vypjatých momentech dát 2 esa za sebou. Zachránit se a vzápětí udělat školáckou chybu.....
Reagovat
vendulkabendulka
Chtela bych napsat: Nevadi, jdeme dal. Jenomze ono to uz vadi a cloveku je to fakt lito kdyz vidi, jak sama se sebou bojuje.
Reagovat
petrulinka
Ale řekla bych, že na rozdíl od Sydney a Brisbane alespoň bojovala a ta bojovnost byla vidět. Jenže v rozhodujících okamžicích neudržela dobrou psychiku a to ji stáhlo dolů, protože fyzicky podle mě na tom byla dnes dobře. A psychika je bohužel v takových zápasech to nejdůležitější.
Reagovat
pingwin
tak ji za to zatleskáme .. petra bojovala, bravo
Reagovat
Paseka
Bohuzel prohrava se stale slabsimi souperkami( co se zebrickoveho postaveni tyce). Je mi ji moc lito, protoze ji uspech moc preju. Trochu mam obavy, ze ma zenit jiz za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Skončilo neskutečné trápení a pro Petru jako 8? hráčku světa to mělo být naprosto jednoznačné vítězství.Jak je vidět,není, není pravdou,že je na tom místě oprávněně.
Reagovat
petrulinka
Ty jsi absolutní pako. Když někde někdo je, tak se tam snad nějakým způsobem dostal, to znamená, že je tam oprávněně. Musel vynaložit nějaké úsilí a práci, aby byl tam, kde je. To, že se Petře teď nedaří a je podle mě dole hlavně psychicky, tak neznamená, že nepatří do světové desítky.
Reagovat
vendulkabendulka
S tim nesouhlasim. Robson dneska hrala po vetsinu zapasu spatne, ale tenis ma na top15 a velmi brzy tam i bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se neumíš slušně vyjádřit ,urážím já tebe....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, že bychom se neměli nelichotivě nazývat. A jak jsem psala výše, prosím přestat některé tenistky titulovat "babochlap". Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
řekl takto,Petře je v podstatě houby platné že je 8,když hraje jak holka někde mezi 30 až 40 flekem.Jedině snad k tomu,že ji budou nasazovat podle jejiho postavení,ale hru předvádí v té 30až 40 .
Reagovat
petrulinka
Musím říct, že Petře fandím a nelíbí se mi opět některé komentáře tady. Ale dnes musím uznat, že Petra si to prohrála opravdu sama. Tak moc jsem jí fandila a věřila jsem, že to dotáhne do vítězného konce, ale když hráčka první světové desítky není schopna zmobilizovat ke konci zápasu všechny síly a dát alespoň jeden první servis, tak je to špatné. Na druhou stranu je ale pravda, že snad jediná Petra natrefila hned od počátku na hodně kvalitní hráčky, ale to ji samozřejmě neomlouvá, měla prostě vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že je dobrá, ale má načem pracovat. Pořad sem její fanoušek
Reagovat
dadaft
10 - 15% víc prvních servisů do kurtu a rozhodně by byl pocit lepší.
(a omezit DF)
jinak už to jakž takž šlo.
je třeba vidět, že ve třetím setu se hrálo hodně zostra - být na druhé straně Varvara Lepčenková nebo někdo takový, tak s ní Petra zamete.
Reagovat
mac.hall
Ano , musím souhlasit , Petra si zápas jednoznačně prohrála sama a není to poprvé. Je to záležitost dlouhodobější a všichni , kdo o tenisu něco ví , to ví již dávno. Musím se , Petrulinko přiznat, že mě u tebe takovéto reálné zhodnocení výkonu Petry docela překvapilo. Co se to s tebou stalo ? Vždy jsi zarputile Petru bránila a to i v těch nejkřiklavějších případech , kdy její výkony neměly daleko k úrovni rekreačního tenisu a hledala jsi všechny možné i nemožné argumenty na její obranu. To , že jsi schopna objektivního pohledu na hru Petry bych skuečně nečekal. Jinak Petra dnes opět ukázala , že v současné době skutečně nemá na to hrát i jen průměrný tenis. V zápase s Laurou se neměla o co opřít. Nenašel jsem jediný úder, na který by se mohla spolehnout. Tady bych chtěl říci , že jsem viděl jen závěr zápasu od stavu 5 :4 pro Petru ve 3. setu. Její hra trpěla ohromnou nevyrovnaností . Kupila řadu naprosto zbytečných a hloupých chyb a přímo Lauru vybízela , aby jí konečně dorazila. Již za stavu 5 : 4 mohla Petra bez větších problémů zápas ukončit , ale 3 infantilní chyby - 2 x míč do sítě a 1x vyhozený z kurtu jí v tom zabránily. Laura nehrála nic zázračného , většinou jen míče na druhou stranu kurtu a to stačilo. Je mi to skutečně moc líto , ale Petra musí dospět k zásadní změně, jinak z toho tenisového močálu již nevybředne.
Reagovat
smazaný uživatel
Již počtvrté zde píšu: přečtěte si deník Sport ze včerejška, rozhovor s Kotyzou....Změny se již dějí, kdy budou vidět, to si musíme počkat...Trpělivost...Uvidíme...S tím podprůměrným tenisem jste to kapičku přehnal, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
pochvala petře za snahu, rozhodčí na prd a laura je taky pekna pinda, kdyz si neumí ani nadhodit míč. Nebo to asi dělala chválně. nicméně petra na to bohužel nemá teď, ikdyby postoupila tak skončí u sereny..
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se měla aspoň ozvat, ať de s těma nadhozama do prdele
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, schválně si posírá vlastní servis, co se tady ještě nedovím. Taky to říkáš u Ivanovič, pro kterou je správný nadhoz spíše pojem, který nezná?
Reagovat
petrulinka
S tou rozhodčí i s těmi nadhozy máte pravdu. Vždyť Laura si snad nenadhodila míček správně ani v jednom gamu.
Reagovat
rib
obvykle moc nenadávám, ale tady se k vám s radostí přidávám... Petry je mi líto, herně na to má a nějak se jí daří sama sebe svázat. I tak bojovala, jak to jen šlo!
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, čeho se chytas ty vole, ja jsem psal, ze si ani neumi nadhodit micek nebo to snad dela schvalne, protoze to snad ani nebyllo mozny. kazdej tady nadava na petru, tak se starej o tyhle lidi, ktery nejsou normalni. ja ji vzdycky preju vyhru, jako cesce, ktera neco dokazala. A to ze ji to nejde, tak to se asi u sportovcu stava, neni prvni ani posledni, kdo byl lepsi nez momentalne je.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovské zklamání. Ale realita je bohužel taková, že Petra podobné zápasy nezvládá. Těch příčin je více, od nízké sebědůvěry až třeba po zdravotní problémy. A mě to hrozně mrzí, protože nakročeno měla před dvěma lety fantasticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě prohrála. Bude to asi sešup v žebřicku
Reagovat
smazaný uživatel
počkejme si na tommraten nám řekne kam se propadne :D
Reagovat
smazaný uživatel
No má už jem body za semifinale na FO, čtvrtfinále W, a dva turnaje. To je vše
Reagovat
smazaný uživatel
no tak taky 4.kolo na USO není marny...jaky dva turnaje? :P ma jich tam daleko víc...Montreal, Cincinnati, New Haven, Řím a ještě taky Stuttgart..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to jso body do 50 a ne 10
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo...no co se dá dělat, Laura (menuje se tak žejo? :D) vyhrála spravedlivě...
Reagovat
rib
je mi Petry fakt líto... Co se jí to sakra děje? Na Lauru v pohodě měla...
Reagovat
smazaný uživatel
Trapárne skončila, kdo mi vrátí 3h života?
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo ti ni vracet nebude...proč by měl? nemusel si se na to koukat..
Reagovat
vendulkabendulka
Ach jo
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Ale pozítří sme soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandíš Sloane? Já bych rád odvetu za pár dní starou porážku, třeba to vyjde. S tímhle ale těžko, Stephens umí léep bránit a nevyháže se jako Petra. Pro Lauru ale i tak super výsledek a cenný skalp.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Já bych zase rád viděl její odvetu se Serenou. V Brisbane se jí držela hdně dobře. Sloane dneska taky nic moc. Bude to zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, 4. kolo by pak případně pro jednu z nich bylo hratelné.
Reagovat
smazaný uživatel
a je to asi v prdeli....
Reagovat
smazaný uživatel
snad už to utrpení skončí
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Bože,kdy tohle skončí...
Reagovat
smazaný uživatel
Všimli jste si té reklamy na jednom z panelů na cardiotennis? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď!
Reagovat
dadaft
Reagovat
spaniel
Navrhuji přejmenovat WTA na PTA - Parody tennis association. Robsonová si ani neumí vyhodit míček při podání, to je hrůza. Už se ani nedivím těm věčným debatám o oblečcích, vždyť tam aby člověk tenisovou krásu hledal lupou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím súhlasiť..Dnešný zápas by mali premietať všetkým tým, ktorí navrhujú rovnake prize money.
Reagovat
Fandina
spaniel ... uznej, ale že to Petře a Lauře sluší ... ale nebuďte tak kritičtí, holky dělají co umí ... Peťo pojď pojď pojď

Ještě jeden Game Petro ...
Reagovat
Mercury
Amen.
Reagovat
spaniel
Mě nezajímá vzhled a i kdyby jo, ani za jednou bych se neotočil. Možná tak Ivanovic. Prostě to nepochopím, jsou schopné dávat brutální fh i bh, tak proč se nenaučí podávat? Nic jiné nedělají od svých 5 let, už i šimpanz by tam dával větší %.
Reagovat
smazaný uživatel
:) má pravdu ten chlapec
Reagovat
Fandina
spaniel tak dobře, mají hezké šatičky, když navrhuješ přejmenování a bavení se o oblečení. Ke hře se vyjadřovat nechci, samozřejmě, že bych si přála, aby Petra takový tenis nepředváděla, na druhou stranu na kurtu jsou dvě a obě nejsou ze zadních řad ... co bys psal o nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas s Forehandom, rovnaké prize money (špeciálne na GS) je hlúposť najhrubšieho zrna. Skoro ako no-let pravidlo na challengeroch.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. SPolečné prize money je kravina.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=311734842257032&set=pb.288901267873723.-2207520000.1358428582&type=3&theater
Reagovat
spaniel
Fandino, tak hlavně bych je vůbec nesledoval. Nejsem masochista :)
Věřím, že jednou za čas se povede krásný ženský zápas, já fandil Justine, ale po ní mě nikdo nezaujal. A samozřejmě Serena, která je o level jinde. A nejde jen o tento konkrétní zápas, je to hrůza prakticky pokaždé. Nejlepší by bylo oddělit mužský a ženský tenis, myslím, že po pár letech by byl ženský tenis sledovaný asi jako ženský hokej. Rozdíl v úrovni je podobný.
Reagovat
dadaft
no, když porovnám fantastické ženské finále loňského US Open s nudným mužským, tak moc nevím, o čem je řeč...
dva špatné sety a prudiči vylízají z děr.
Reagovat
spaniel
Psal, že nejde jen o tento zápas. Většina z nich je špatná....áno?
Reagovat
spaniel
Jo a z díry jsi se možná vylízal ty, já z ní byl když tak vytažen ;)
Reagovat
Fandina
spaniel ... holky nikdy nebudou tak "hravé" jako kluci, je to prostě tak zakodované v nich. Muži v sobě mají prostě větší dávku soutěživost a to je samozřejmě hlavně v tenise velký rozdíl. Nevím, jestli by mělo smyslu oddělování mužů žen od sebe ... organizačně a finančně by se to nemuselo rentovat, nehledě k tomu, že třeba na GS to oddělené máš už těmi třemi vítěznými sety ... samozdřejmě co se děje ohledně peněz tu nerozebírám ... to je vždycky otázka síly politiky vyjednávačů a ty z WTA měli navrh.
Reagovat
Fandina
Oprava ... vyjednávači z WTA byly asi ženy, tak pravopisně správně by mělo být ... vyjednávačky měly tvrdé y ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Je to otázka volby. Nikdo vás nenutí ženský tenis sledovat. Kapišto?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zklamaná, že to nedopadlo. Ale jsem optimista a věřím, že Petra půjde nahoru, chce to nejspíš trpělivost.
Reagovat
Fandina
s nadsázkou řečeno, spaniel si potřebuje zakritizovat ...usměv
Reagovat
spaniel
Možná tak trochu jo. Ale když už si jeden najde čas, aby se podíval a musí sledovat takovou hrůzu, navíc se špatným výsledkem, to naštve.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto nikoho nenúti pozerať, ale ľudia si vedia utvoriť názor a hlavne na to majú právo. Myslím, že je viac ľudí čo považuje ženský tenis len ako doplnkový šport k mužskému tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Musím ten dnešek strávit, je to škoda. Četla jsem včera článek ve Sportu od Kotyzy, snad ty změny, které teď s Petrou dělají, se příznivě projeví na dalších výkonech. Budu doufat. A budu trpělivá. Doporučuji to také fandům Petry, u ne-fandů to má stejně marné. jde se dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď Péťo! Věřím ti!
Reagovat
Alois_Mlok
Koupit si lístek do Rod Laver arény na night session a pak sledovat tohle, tak chci vrátit vstupný...
Reagovat
Fandina
Někdo to tady už psal ... je to přetahovaná, takže až tak marný zážitek to není ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
PETRO, probud v sobě tu českou lvici!!
Reagovat
dadaft
Reagovat
Fandina
Jasně Peťo ... čekáme na tu známou dobrou lvici ... pojď
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ,Petro bojuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová před brejkbolem málem začala brečet, že by až tak velká labilita?
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem to viděl...
Reagovat
smazaný uživatel
a ja se ji ani nedivim
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, jděte někam s kvalitou utkání. Lepší, než aby to bylo s výraznou převahou Laury, takhle je furt ještě naděje. Co jste čekali? Že se dnes ráno Kvitka probudí a po půlroční mizérii bude hrát jak Serena? Bojuje, co jí síly stačí a to je to hlavní.
Reagovat
Mercury
Jedna věc je, kdo si přeju aby vyhrál a druhá objektivní zhodnocení zápasu. Je tak těžké to rozlišovat? Vždyť se na to většinu času nedalo dívat. Z obou stran.
Reagovat
smazaný uživatel
Honocení zápasu jinak než body, nikdy nemůže být objektivní. Já mám třeba takovéhle zápasy mnohem radši než jiné, a nebýt tam Kvitka, tak si to dost užívám. Ale hezký tenis to není, to uznávám.
Reagovat
dadaft
póóóójď.
BREAK prosím.
Reagovat
Mercury
Kvalita tohoto utkání se limitně blíží nule. Fakt děs běs, žádné delší pohledné výměny, mraky nevynucených chyb, neschopnost na servise, nulová variabilita úderů a kopec dvojchyb jako třešnička na dortu. Ještě, že už brzy skončí.
Reagovat
Malda
Zase až tak černě bych to neviděl. Mám však pocit, že pokud to Petře vyjde, tak na další hráčky to stejně asi stačit nebude.
Reagovat
Mercury
To asi ne no, maximálně ještě jedno kolo udělá.
Reagovat
dadaft
ozval ses ve chvíli, kdy už se docela hraje.
Reagovat
Mercury
To nic nemění na tom, že většina zápasu byla děsivá. To, že v koncovce výkony budou trochu gradovat se dá samozřejmě očekávat.
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová hraje svůj nejlepší tenis za posledních 8 měsíců.... bohužel :)
Reagovat
dadaft
obrovský souboj nervů.
na Lauru v Británii vyvíjejí tlak - je čas prorazit, dokázat, že UŽ patříš do špičky, Kvitová teď hraje houby...
na Petru to samé - je čas dokázat, že POŘÁD ještě patříš do špičky...
............
Reagovat
smazaný uživatel
hrozně složité pro obě dvě :(
Reagovat
smazaný uživatel
jestli předtím tvrdila, že je na cestě do pekla, tak teď už tam je.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra na svém servisu není schopná trefit kurt. To je veliké utrpení.
Reagovat
Malda
Komentátor to trefil naprosto dokonale. Buď je to velice dobré a nebo velice špatné. Jako na houpačce.
Reagovat
Malda
Ach jo...
Reagovat
dadaft
dvojchyby jsou na h.v.no, sráží úroveň zápasu...
Reagovat
smazaný uživatel
A Laura ukázala svou nevzrálost, jasný out na brejkpoint a ona hraje dál. Podělala si to.
Reagovat
vendulkabendulka
Ano, ve druhem gemu Lauru rozhodci poskodili. Buhvi jak by to ted vypadalo.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě několik takových divokých her a s kotyzou to sekne :D
Reagovat
r176
s tim to uz asi davno seklo :-)
Reagovat
dadaft
atmosféra je divná...
Reagovat
smazaný uživatel
jak by ne, když to tam nikoho už nebavi
Reagovat
smazaný uživatel
Aký zápas, taká atmosféra..Dievčatá sú ešte zrejme vo vývine, v takúto nočnú hodinu by mali spať a nie hrať zápas.
Reagovat
Fandina
Ale ten poslední set se bojuje!
Reagovat
vendulkabendulka
Hlavne at se uz ted o nic nesnazi a v klidu to dopodava.
Reagovat
r176
a ted hlavne potvrdit brejk!!!!
Reagovat
r176
parada a hlavne nepolevit a tlacit ten hadr!!!! :-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra chce asi předběhnout Gaela v těch dvojchybach,či co :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčky se šly převléknout... škoda že se nepřevlékaly na kurtu :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Výrazné zlepšení hry Patry ve třetím setu, asi si oblékla nějaký biomechanický oděv :o)
Reagovat
Fandina
Petro, pokračuj prosím ve hře započaté od 1:4 ve druhém setu ... soustředěněji a přesněji ... pojď
Reagovat
Jabadu
"The Miracle" od Queen. A stale verim. Bude?
Reagovat
Fandina
Také věřím ... tu hudbu určitě slyší a vyjde to ... Pojď Peťo ... pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Smutné. Jedna labilnější jak druhá :( na to se nedá koukat.
Reagovat
r176
a to jeste divaci petre moc nefandi
Reagovat
Fandina
Nějaké fandy Petry slyším, ale Laura jich má podstatně víc.
Reagovat
vendulkabendulka
Musel jsem to na chvili vypnout, neda se na to koukat. Je mi ji strasne lito kdyz vidim jak se trapi.
Reagovat
pepin
Ale nezlob se trápí se sama vždyt ta Laura je velice hratelná, nic nepředvádí, co by Petra neměla stíhat.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Je to o Peťule. Zatím to bylo všechno náhodné. Jestli Petra nezačne určovat hru, vyhází se ... Peťo pojď pojď pojď
Reagovat
vendulkabendulka
Presne tak jsem to myslela. Podle me neni v poradku, bud astma, nebo hlava a tipuji ze oboji.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, že dneska je to hlavně hlava
Reagovat
r176
a mame tady tradicni petrin druhy set!! :-((
Reagovat
Bob
bomby pecky. podání není nejlepší, ale zápas je bomba. přestřelky, to se m líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to, bezva? Když sotva 3x přehrajou přes síť? Však to je naprostá katastrofa ten zápas, dvojchyby, nevynucené chyby, nevyužité šance Laury. Otřesný tenis.
Reagovat
Bob
v přijatenou dobu se všichni můžeme dívat na zápas našich oblíbenkyň a ještě si stěžujeme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to? Mi je úplmě jedno, jestli se dívám teď nebo o půlnoci, já se dívám, abych viděl dobrý tensi a zatím od obou vidím tak maximálně 30% jejich výkonů, však to je něco hrozného, co předvádějí. Akorát se dá vyzvihnout return Laury občas a servis Petry ven z dvorce, jinak prostě jak hráčky druhé stovky.
Reagovat
Bob
takhle si v životě stěžuješ na všechno nebo je to jenom momentální afekt na*ranosti? :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
mě je úplně jedno, jestli je to hezký tenis nebo ne, hlavně, když Petra vyhraje. Když fandím, ostatní jde stranou. Až bude hrát třeba Nole a Radek, doufám v hezký tenis, protože nefandím ani jednomu.
Reagovat
Mercury
Ten zápas je naprosto otřesný. Bída s nouzí.
Reagovat
dadaft
Laura přispívá taky slušným počtem nepodarků...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím? O co to snažíš prosímtě? Já nasraný nejsem, moje favoritka je v 2. setu lepší a i kdyby prohrála, tak nsraný nebudu, protože prohraje s Petrou. Jen vyjadřuju zklamání nad průběhem zápasu, kde jsme krom dvojchyb nic pořádného neviděli. Nebo ty snad jo a chceš se podělti o své jistě prospěšné expertýzy?
Reagovat
smazaný uživatel
nechal ses trochu unést, viď, Tomášku? takhle zbytečně negativně a neuvěřitelně pesimisticky se vyjadřovat...nejraději bych napsal velice neobjektivně, ale to by nebylo správné. Přesto vyvádíš neuvěřitelným způsobem.
Reagovat
smazaný uživatel
Co vám všem jebe? To jako mám řvát pojď po každém míči, když obě hráčky hrajou pod psa? Co to tu má jako být dneska? Slet sekty, kterou tu poslal Fandina?
Reagovat
gigin
:DDD V klidu, vole...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to přijde jak schválně. Nedokážu si představit, že by někdo byl až na takové úrovni, že by tohle myslel vážně. Ale kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
to už jsi trochu přehnal, ne? Ještě před chvíli jsem se jen pod vousy lehce usmíval a označil tě za kulišáka, ale teď už jsi pro mě opravdu jen neurvalé hovado, které ztratilo zbytky soudnosti! Fandinu opravdu nemám rád, za to jakým způsobem tu prezentuje sebe a svoji inteligenci a ty napíšeš tohle! Samozřejmě, že úroveň zápasu je hrozná, to ti nikdo nebere, ale o tom už se tu dávno nebavíme, víš, Tomášku?
Reagovat
smazaný uživatel
to už jsi trochu přehnal, ne? Ještě před chvíli jsem se jen pod vousy lehce usmíval a označil tě za kulišáka, ale teď už jsi pro mě opravdu jen neurvalé hovado, které ztratilo zbytky soudnosti! Fandinu opravdu nemám rád, za to jakým způsobem tu prezentuje sebe a svoji inteligenci a ty napíšeš tohle! Samozřejmě, že úroveň zápasu je hrozná, to ti nikdo nebere, ale o tom už se tu dávno nebavíme, víš, Tomášku?
Reagovat
gigin
Ten zápas je otřesný! Myslím hru. Nic, o čem bych psal domů... :)))
Reagovat
Fandina
tomasinho jako vždycky prožívá své koně emotivně no ...usměv
Reagovat
smazaný uživatel
S tou sektou "pozitívnosti" si to vystihol :)
Reagovat
Jabadu
Sice sotva dejcha, ale vypada bezvadne!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že to dělá to tmavé oblečení... Koukám že Lauře taky občas vykouknou špeky na břichu...
Reagovat
smazaný uživatel
To podání. Katastrofa
Reagovat
dadaft
důležité bude, ať chodí ve finále. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Kežby, posledního pul roku je spíš dolu, tak je na čase
Reagovat
smazaný uživatel
Obe ruky ľavé..Asi tak by sa dala charakterizovať kvalita zápasu.
Reagovat
rib
si tam jdi stoupnout sám, nezahrál bys ani 2x přes síť...
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopiteľne..To však neznamená, že nemám nárok na kritiku, či vlastný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ony jsou profesionálky a troufnu si tvrdit, že já bych zahrál i 3x přes síť
Reagovat
dadaft
ženský tenis umí nabídnout i pohlednější zápasy...
Reagovat
rib
jj, obě hrají rychle a na riziko... a ta tuhá atmosféra tomu nepomáhá...
Reagovat
smazaný uživatel
Prakticky se na to nedá vůbec dívat, pokud někdo nefandí ani jedné z nich...
Reagovat
smazaný uživatel
je moc dobře, že Petra dokázala ustát všechny ty brejkboly a nakonec si nenechat ten gem vzít. Teď má první set a snad tentokrát nebude její klasický druhosetový propad.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale s aktuální formou se asi nedá pomýšlet na moc dalších kol bohužel...
Reagovat
rib
super, ta 2 esa nakonec pomohla!!!
Reagovat
Bob
infarktový konec 1. setu
Reagovat
smazaný uživatel
Horrible, horrible match..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že s tím astmatem to bude asi hodně špatny, v prvnim setu se skoro nehrálo a Petra vypadá jako by právě doběhla maraton :o(
Reagovat
Bob
vem si, že projet několik setbolů je prostě na palici. nervy pracujou
Reagovat
vendulkabendulka
Mam pocit ze si kolem 4 BP Petra i trosku pobrecela. Neprijde mi v poradku.
Reagovat
dadaft
první horor se šťastným koncem za náma...
Reagovat
r176
set je doma!!!
Reagovat
r176
servis od petry!cca kolem 150km/h mi prijde nejaky slabsi!!ze by nejaky problem?
Reagovat
smazaný uživatel
co to tam děláš. Proboha doservíruj to!!!
Reagovat
spaniel
To podání v ženském tenise je ostudné. To už by snad raději měli podávat z ruky.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura je zatiaľ celkom zakríknutá, viditeľne nervózna...Petra naopak celkom dobrý výkon zatiaľ, nekazí..
Reagovat
vendulkabendulka
Na Lauru se strasne dobre diva, hybe se neuveritelne elegantne. Na 19 let je to fakt velky talent, myslim ze pujde hodne vysoko.
Reagovat
Bob
taky si myslím, je opravdu skvělá.
Reagovat
dadaft
a vytři nám všem zrak.
Reagovat
smazaný uživatel
fakt jí to sluší. Ale hlavně ať vyhraje, bože to jsou nervy.
Reagovat
woody
Řekl bych,že to Petře sluší a vypadá hubenější,jestli to dela to oblečení!?
Reagovat
woody
A jak se dobře pohybuje,fakt super,vidim to dnes dobře :-)
Reagovat
dadaft
´dnes to Petře sluší.
Reagovat
pepin
Tak jsem na ni čekal do rána, ale co ta předvedla a předvádí je hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Come On Laura!
Reagovat
Bob
Petro pojď!!!!!
Reagovat
dadaft
zatím to nevypadá špatně. ))
Reagovat
Bob
zatím ne, musí to Petře vydržet!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý byl vývoj kurzu Laury. Od počátečního 2.65 na 2.21. Po oznámení času zápasu a jeho oddalování klesá na 2.95.
Reagovat
gigin
vím, že je to na úkor Lucky, ale i tak gratulace...
Reagovat
gigin
Jako ten poslední game byl na prášky!! Eso, dvojchyba, eso, dvojchyba snad 5x :-OO
Reagovat
smazaný uživatel
Gaelovi som to veľmi prial, hoci mi jeho výhra nehrá do karát..;)
Reagovat
smazaný uživatel
A vo fantassy som ti položil otázku, chcem odpoveď Gigine! :))
Reagovat
gigin
To víš, kamaráde - léta dřiny a odříkání :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se Vám líbí komentář Jaroslava Sezemského na Eurosportu? Chápu, že je to stará škola, která většinou oznamuje jen skóre, ale říkat, že je to 15:0, když je to 30:0 (zápas Delpo - Becker) a hned následně si poplést Monfilse s Tsongou, nebo neumět vyslovit Fort Lauderdale, to už mi celkem trhá uši... Zajímal by mě Váš názor. A druhá otázka, viděl někdo z Vás ošetřování Delpa v zápase s Beckerem? Během pauzy mezi gemy, tuším, že v prvním setu, přiběhl za JMDP fyzioterapeut, ovšem Eurosport 2 zrovna pustil reklamu. Viděl to někdo z Vás a dokáže popsat, co si nechal Delpo ošetřovat? Díky...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak tento komentátor, ale já mám nejraději tenis bez komentáře. Ale ne beze zvuku. Na streamech to tak někdy běží.
Kdyby to šlo zvolit, tak si to tak dám.

Třeba na rozdíl od ostatních sportů, tam mi komentátor nevadí. (chybíte mi pane Bakaláři)
Reagovat
Fandina
Teď komentuje Rogera s Daviděnkem?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, je "na dvojce". Teď tam má Fallu s Gasquetem a před tím komentoval Delpa a Gaela. Já jsem během Delpa s Beckerem přešel na stream. Nechtěl jsem se rozčilovat. Ale ještě jsem stihnul zaslechnout z jeho úst, že Gael má dva setboly. Teda pardon mečboly... Chápu, že každý občas uděláme chybu, ale tohle se mi zdálo už moc. Zvlášť, když Beny Becker dal dva skvělé winnery za sebou a on prohlásí, že to Delpo moc natahuje.
Reagovat
Fandina
All-that-i-am tak tohoto komentátora beru opravdu jako standard a jak píšeš zřejmě i podle hlasu starší škola. Nevadí mi, znám lepší ... úsměv
Reagovat
petrulinka
Co se týká pana Sezemského, tak pro mě je to děs běs. Už jsem jim tam psala, že se to nedá poslouchat, nehledě k tomu jeho příšernému funění, když je zrovna zticha.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě by udělal lépe, kdyby zůsal u moderování romského vysílání v Českém rozhlase. Sportovní komentátořina je velmi těžká disciplína, kde mnohem víc vynikne, jestli to někdo umí nebo ne, jestli má někdo tenis rád, rozumí mu a třeba se mu i věnuje. Pan Sezemský toto zjevně nesplňuje. Jinak by dnes nevypustil ze svých úst (kromě výše uvedených) třeba i tuto perlu: "Nikolaj Davyděnko skončil dnes po třech setech na raketě tohoto mladíka" (Myslel tím Fedexe) :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist