V Métách jsou v semifinále tři domácí tenisté

26. 9. 2009, 10:54
Aktuality 0
Nejvýše nasazený Gael Monfils, loňský finalista Mathieu a bývalá světová sedmička Gasquet postoupili na domácím halovém podniku v Métách již do semifinále. Trio Francouzů doplňuje turnajová dvojka Němec Kohlschreiber.
Richard Gasquet

Gael Monfils po suverénně zvládnutém zápase s Grosjeanem nedal šanci ani Janku Tipsarevičovi. Se Srbem sice dvakrát prohrál na antuce, před svým publikem mu ale nedal šanci. První set vyhrál 6-1 a ve druhém vedl již 4-2, když protivník vzdal kvůli zranění kotníku.

O zopakování finálové účasti z roku 2005 bude bojovat proti krajanu Gasquetovi, kterého před čtyřmi lety právě v Métách porazil. O rok dříve se ale z výhry radoval soupeř, stejně jako před dvěma lety na Australian Open.

Richard Gasquet se v posledních týdnech teprve vrací do zápasového tempa, ze kterého vypadl kvůli trestu za pozitivní test na kokain. Své jméno zřejmě již definitvně očistil a nyní úspěšně bojuje i na kurtech. V Métách zvládl i třetí třísetový zápas, tentokrát se čtvrtým nasazeným Němcem Petzschnerem a zahraje si o první letošní finále.

Jediné vítězství od zopakování loňského výsledku je další Francouz Paul-Henri Mathieu. Ve třech sadách zdolal Andrease Becka a v semifinále se utká s dalším Němcem Philippem Kohlschreiber. Ten si snadno poradil s Rusem Koroljovem.

"S mým výkonem jsem spokojený, hrál jsem opravdu dobře. Zítra ale začneme oba od nuly a budu muset zase bojovat o každý míček," komentoval Kohlschreiber.

- ATP 250 MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
páteční výsledky (25. 09. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (1-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 6-1 4-2 skreč T.
Kohlschreiber (2-Něm.) - Koroljov (Rus.) 6-1 6-3
Mathieu (3-Fr.) - Beck (7-Něm.) 6-2 3-6 6-3
Gasquet (Fr.) - Petzschner (4-Něm.) 6-7(2) 6-1 6-3

Semifinálové dvojice: Kohlschreiber - Mathieu, Gasquet - Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist