V Monterrey jsou čtyři Češky ve druhém kole

3. 3. 2009, 22:53
Aktuality 4
WTA MONTERREY - Lucii Šafářovou ve druhém kole turnaje v Monterrey doplnily další tři Češky. Iveta Benešová dnes porazila bývalou světovou patnáctku Peerovou, Petra Cetkovská nezaváhala proti Jarmile Grothové a Zahlavová-Strýcová udolala Grönefeldovou. Vypadla pouze Klára Zakopalová.
Iveta Benešová

Současná česká jednička Iveta Benešová se v Monterrey snaží navázat na semifinálovou účast z Acapulka a úvodní zápas proti těžké soupeřce zvládla. Bývalou světovou patnáctku Shahar Peerovou z Izraele porazila 6-4 6-2 a v dalším kole narazí buď na Italku Vinciovou nebo na osmnáctiletou Rusovou z Holandska. Turnajová šestka by v případném čtvrtfinále mohla střetnout s Pennettaovou, se kterou před týdnem prohrála. Flavia Pennettaová v úvodním kole povolila jediný game Američance Craybasové.

Italka v Acapulku vyřadila také Petru Cetkovskou. Čtyřiadvacetiletá Češka se však na premiérovém ročníku turnaje v Monterrey přiblížila opět postupu do čtvrtfinále, když Slovenku s australským pasem Jarmilu Grothovou, za svobodna Gajdošovou, porazila hladce 6-3 6-2. O postup do čtvrtfinále si zahraje s přemožitelkou nejvýše nasazené Radwaňské Číňankou Li Na. O semifinále by teoreticky mohla bojovat se Šafářovou, která postoupila už včera přes domácí Torresovou.

Po velkém boji postoupila rovněž semifinalistka z Acapulka Barbora Zahlavová-Strýcová. Dvaadvacetiletá Češka sice uhrála o 10 vítězných fiftýnů méně, Němku Annu-Lenu Grönefeldovou však zdolala v tie-breku třetího setu.

Do dalších bojů už naopak nezasáhne Klára Zakopalová. Ta ani ve třetím vzájemném zápase nestačila na Američanku Vaniu Kingovou, která právě dnes slaví dvacáté narozeniny. O své druhé čtvrtfinále si zahraje s Maďarkou Agnes Szavayovou, jež ztratila pouhé čtyři gamy s Parmentierovou z Francie.

Vstup do podniku s dotací 220.000 dolarů zvládla druhá nasazená Marion Bartoliová. Francouzka vyřadila kvalifikantku Michaellu Krajičekovou.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (6-ČR) - Peerová (Izr.) 6-4 6-2
Cetkovská (ČR) - Grothová (Austr.) 6-3 6-2
Zahlavová-Strýcová (ČR) - Grönefeldová (Něm.) 6-3 2-6 7-6(4)
Kingová (USA) - Zakopalová (ČR) 6-1 6-4
Bartoliová (2-Fr.) - Krajiceková (Niz.) 6-2 6-4
Pennettaová (3-It.) - Craybasová (USA) 6-1 6-0
Rybáriková (SR) - Gallovitsová (Rum.) 6-4 3-6 6-3
Czinková (Maď.) - Kudrjavcevová (Rus.) 7-5 6-1
Korytcevová (Rus.) - Wienerová (SR) 6-4 6-1
Szavayová (Maď.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-2
Vinciová (It.) - Rusová (Niz.) 6-4 2-6 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Erakovicová/Šafářová (N. Zél./ČR) - Savčuková/Senogluová (Ukr./Turecko) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zvlášť Záhlavová-Strýcová mě mile překvapila - že by se český ženský tenis zase zvedal???
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by tomu tak bylo!
Reagovat
smazaný uživatel
všechna me prekvapily az na šafářovou - od té se to čekalo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist