V Monterrey se dařilo Záhlavové-Strýcové i kvalifikantce Hradecké

1. 3. 2011, 23:44
Aktuality 4
Druhé kolo turnaje v Monterrey si zahrají české tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová a Lucie Hradecká. Úvodní duel v Mexiku naopak nezvládly Sandra Záhlavová, Andrea Hlaváčková, Renata Voráčová a Zuzana Ondrášková, která nestačila na svou krajanku Hradeckou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová, která před rokem s Benešovou v Monterrey získala titul ve čtyřhře, porazila Italku Rominu Oprandiovou 6-0 4-6 6-1. Zápas měla skvěle rozehraný, ale ve druhém setu ji přestal poslouchat servis, o který hned čtyřikrát přišla. Očekávané vítězství si však sebrat nenechala a s turnajovou osmičkou Polonou Hercogovou ze Slovinska si zahraje o druhé letošní čtvrtfinále.

Lucie Hradecká v Monterrey popáté v řadě prošla kvalifikací, na žádném z předchozích turnajů však už nedokázala postoupit do 2. kola. Prokletí v Mexiku zlomila: krajanku Zuzanu Ondráškovou smetla za 61 minut dvakrát 6-2 a o postup do čtvrtfinále se utká s Ruskou Pervakovou.

Dalším Češkám se už tolik nedařilo a s turnajem se rozloučily. Dobře rozehrané utkání k postupu nedotáhla Andrea Hlaváčková, jež po setech 6-4 3-6 3-6 nestačila na Rakušanku Sybille Bammerovou.

Renata Voráčová v Mexiku nenaváže na druhé kolo z antuky v Acapulku, v Monterrey podlehla snadno 3-6 1-6 Olze Govorcovové. Bělorusku nedokázala porazit ani ve třetím vzájemném utkání.

V Mexiku startuje ještě Iveta Benešová. Sedmá nasazená hráčka si ve středu zahraje s čerstvou šampionkou z Acapulka Argentinkou Giselou Dulkovou.

Výsledky - Monterrey (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Oprandiová (It.) 6:0, 4:6, 6:1, Hradecká - Ondrášková (obě ČR) 6:2, 6:2, Bammerová (Rak.) - Hlaváčková (ČR) 4:6, 6:3, 6:3, Govorcovová (Běl.) - Voráčová (ČR) 6:3, 6:1, Pavljučenkovová (2-Rus.) - Daniilidouová (Řec.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:4, Pěrvakovová (Rus.) - Görgesová (4-Něm.) 6:1, 7:5, Sevastovová (5-Lot.) - Pousová-Tiová (Šp.) 6:2, 6:4, Erraniová (6-It.) - Larssonová (Švéd.) 6:2, 6:4, Wozniaková (Kan.) - Hermosová (Mex.) 6:2, 6:0, Oudinová - Kingová (obě USA) 6:4, 6:1, Cornetová (Fr.) - Halepová (Rum.) 7:5, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Jankovičová/Oprandiová (Srb./It.) 6:2, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jasně,ale kolikrát se už stalo,že z nadějné hvězdičky se nic moc neurodilo.Uvidíme,třeba bude dobrá,konkurence je však obrovská.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Lucko a Báro,věděl jsem že Lucka Zuzku smete úplně jasně.Ta holka má slušnou formu a mohla by opět dojít daleko.Když vezmu v potaz,že na začátku roku byla kolem 130 místa,tak to je parádní skok.Věřím,že brzy bude v padesátce.V dalším kole má Pervakovou,přes ni určitě půjde dál.
Reagovat
smazaný uživatel
"Určitě půjde dál"? Já vím, že ji teď dvakrát za sebou porazila 2:0 na sety atd., ale uvědomuješ si, že Ksenii je teprve 19 let, je to někdejší juniorská šampionka, jde nahoru a nejspíše ji Lucka nebude porážet věčně?
Reagovat
Chandler
Věčně ne, zítra ano. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist