V Montrealu se nehrálo ani v neděli. Peschkeová v hale titul ze čtyřhřy nezískala

23. 8. 2010, 06:37
Aktuality 2
WTA MONTREAL - Vyvrcholení prestižního turnaje v Montrealu zkomplikovalo počasí. Ve druhém největším městě Kanady téměř celý víkend pršelo a semifinálové duely byly přeloženy až na pondělí, kdy by se mělo odehrát i finále. Pořadatelé přesunuli do haly soutěž deblistek, mezi nimiž ve finále marně bojovala Češka Květa Peschkeová.
Čtyřhru vyhrály Pennettaová s Dulkovou

V sobotu se v Montrealu mělo rozhodnout o finalistkách dvouhry i čtyřhry. Hráčky však na umoudření počasí prakticky celý den čekaly marně. Na kurt se na chvíli dostaly pouze Caroline Wozniacká a Světlana Kuzněcovová. Než bylo jejich utkání přerušeno, ujala se vedení 2-0 v prvním setu mladší Dánka.

Dál už se nepokračovalo a dohrávat se mělo stejně jako druhé semifinále mezi Věrou Zvonarevovou a Victorií Azarenkovou v neděli. Nepříznivá předpověď se ale znovu vyplnila a tenistky se na kurt vůbec nedostaly.

V pondělí se má obloha nad Kanadou postupně protrhávat a dešťové mraky má vystřídat slunce. Už by se tak měly odehrát jak semifinále, tak následný zápas o titul. 

Na okruhu WTA se letos stalo poprvé, co se finále bude konat až v pondělí. V Montrealu s tím už mají zkušenosti - v sezoně 2006 vyhrála pondělní finále Ana Ivanovičová nad Martinou Hingisovou. 

Alespoň soutěž deblistek pořadatelé přesunuli do haly. Česko-slovinská dvojice Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková nejprve postoupila do letošního šestého finále, v něm ale na druhý titul nedosáhla. Zkušené deblistky podlehly argentinsko-italskému duu Dulková/Pennettaová, které letos vyhrály už pátý turnaj.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky (22. 08. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Kuzněcovová (11-Rus.) 2-0 ... odloženo na pondělí
Zvonarevová (8-Rus.) - Azarenková (10-Běl.)... odloženo na pondělí

Čtyřhra - finále:
Dulková/Pennettaová (Arg./It.) - Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) 7-5 3-6 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
jinak Flavia s Giselou letos opravdu ve čtyřhře válí, jen tomu chybí ten grandslam, letos na to mají! navíc v Race jsou druhé, což ukazuje jejich formu, tudíž by měli udělat to finále na US Open... přál bych jim to!
Reagovat
smazaný uživatel
jen malé upozornění pro redaktora: Montreal určitě není v Ohiu...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist