V Moskvě budou v semifinále tři Rusky

10. 10. 2008, 14:37
Aktuality 27
WTA MOSKVA - Na turnaji žen v Moskvě uvidí diváci ve finále přinejmenším jednu domácí hráčku. Rozhodla o tom Ruska Věra Zvonarevová, která v dnešním čtvrtfinále porazila Dominiku Cibulkovou ze Slovenska 7-5 6-4. Další semifinalistky vzešly z čistě ruských soubojů - Dementěvová porazila Naď Petrovovou a Safinová si letos i ve čtvrtém vzájemném zápase poradila s Kuzněcovovou. Semifinálovou čtveřici doplňuje světová jednička Jankovičová.
Dinara Safinová

Turnajová trojka Dementěvová se na postup nadřela mnohem nejvíce. V souboji s Petrovovou sice vyhrála první set 6-4, ve druhém se ale její soupeřka zlepšila na podání a vynutila si třetí sadu. V ní si obě Rusky jednou prolomily servis a o osudu zápasu tak musel rozhodnout tie-break. V něm se sice Petrovové podařilo první mečboly odvrátit, ovšem po dvou a tři čtvrtě hodinách se nakonec z postupu přeci jen radovala Dementěvová.

Krátce nato se mezi nejlepší čtyři probojovala její krajanka Věra Zvonarevová. Ta potvrdila letošní formu dvousetovou výhrou nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Jedinou účastnicí semifinále bez ruské národnosti je úřadující světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska. Nejvýše nasazená hráčka, která se včera nadřela na výhru nad Ruskou Duševinovou, měla i v utkání s Italkou Flavií Pennetaovou problémy. V prvním setu třikrát ztratila podání, sama ovšem soupeřku také třikrát brejkla a v tie-breaku lépe zvládla jeho koncovku. Ve druhém setu už Jankovičová takové drama nepřipustila a za necelé dvě hodiny zvítězila 7-6 6-3.

Třetí Ruskou mezi čtveřicí nejlepších hráček se stala turnajová dvojka Dinara Safinová. Světová trojka dnes i ve čtvrtém letošním vzájemném zápase porazila svou krajanku Světlanu Kuzněcovovou. Safinová se dnes narozdíl od prvního zápasu v Moskvě mohla spolehnout na servis, který za celý zápas prohrála jen jednou. Druhou sadu zvládla i psychicky: od stavu 2-5 soupeřce povolila uhrát pouze pět fiftýnů a utkání ukončila. Své soupeřce nasázela 9 es a po výhře 6-4 7-5 postoupila už pošesté od Wimbledonu do semifinále.

WTA MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.340.000 dolarů) -pondělní výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (3-Rus.) - Petrovová (Rus.) 6:4, 4:6, 7:6 (8:6)
Zvonarevová (7-Rus.) - Cibulková (SR) 7:5, 6:4
Jankovičová (1-Srb.) - Pennettaová (It.) 7:6(6), 6:3
Safinová (2-Rus.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6:4, 7:5

Semifinálové dvojice: Jankovičová - Dementěvová, Safinová - Zvonarevová.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dinara jedeeeeeem!!!!! Paradni hra dneska, finale Dementeva- Dinarka ceka uz se tesim jak malej kluk! Jelene mela zase dnesk potize s Flavii , zitra uz po dvou setech prohraje!
Reagovat
skott
jj jeste ted Marat, co vic si prat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i Dementěvová má v poslední době problémy, forma jde spíš dolů.. Nemyslím si, že to bude zítra jednoznačný zápas, byť JJ Moskva moc nesedla a není tam ve své kůži.
Reagovat
smazaný uživatel
Marat vyhral!!! Parada, jestli tenhle turnaj nevyhraje tak to bude velky zklamani! Ikdyz Kunicyn hraje ted velice dobre no uvidime !
Reagovat
skott
Vyborny tenis, specialne prvni set, kdyz se Marat dvakrat vratil po ztrate podani i v tie breaku.Doslova mu ukazal kdo je stale ruske c.1!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ruske cislo 1. je ted Andreev, Marat by musel jeste zamakat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo je holt těžce závislej na Safinovic rodince. On je pořád žebříčková ruská jednička?
Reagovat
smazaný uživatel
Skotty, občas mám takový dojem, že psaní názorů, co se dají snadno napadnout, je nějaké tvé spešl hobby. Dělá ti radost, když na to čtenáři reagují?
Reagovat
skott
Uznavam:-))ale i v zapase, bylo jasne videt komu hala fandi."Marat, Marat" bylo slyset po kazdym vyhranem micku.Z ruskych hracu je nejvetsi osobnost a je celkem jedno jake je jeho postaveni na ATP.
Reagovat
skott
edit: to byla reakce na tvuj prvni prispevek:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Safin podává výkony jen když má náladu a chce se mu hrát, takového hráče bych už ruskou jedničkou rozhodně nenazval..jedno vítězství v pochybné Moskvě jedničku neurčuje, navíc když se podívám jak mizerné má letos výsledky. Jednička je stále Davyděnko.. výborný hráč, bohužel jeho výpadky jsou pověstné a k tomu ještě ta divná pověst.. Andejeva mám rád, velmi dobré podání, skvělý forhend, ale bohužel i on je labil, což naposled dokázal před pár dny proti Chardymu.
Reagovat
skott
Prispevek od Dolara, sem prilis nepochopil.Andreeva sem vzdy povazoval jenom jako hrace na antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Andrejev je letos na hardu velmi dobrý, to není ryzí antukář.
Reagovat
skott
Marat vyrazne ubral na rychlosti i bojovnosti, ale stale ma na to aby vyhral USO nebo AO, urcite vetsi nez Kolja nebo kterykoliv jiny Rus.Navic jako byvala jednicka a vitez grandslamu bude dostavat karty na prestizni turnaje i kdyby byl na konci top100.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný z ruských hráčů momentálně nemá na to, aby vyhrál jakýkoli grandslamový turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Safinová hrála lépe než v tom předchozím kole, určitě byla klidnější a to se projevilo na podání a vůbec na celém výkonu... Ale ten konec druhého setu jí Světlana věnovala..škoda, mohlo to být napínavější. I semifinále by měla zvládnout, teda pokud zas nechytí občasný záchvat lability.
Reagovat
skott
Dinara byla neuveritelne silna, ani na chvili sem nemel pocit, ze by nemela vyhrat.Prvni set byl snad nejlepsi z turnaje, Sveta hrala taky slusne, ale asi si proti Dinare neveri.Rekl bych, ze Dina by mela jit na druhe misto po Moskve.
Reagovat
smazaný uživatel
S druhým místem máš pravdu, už obhájila loňské body. Ovšem úspěch se koná jen díky tomu, že Serena hraje zoufale málo turnajů. Za poslední rok jen 15.
Tys neměl ani na chvíli ten pocit? Někde jsem ale četl, že 2. set byl téměř prohraný.
Reagovat
skott
Nic vazneho.Bylo to 5:2, ale Dinara byla jenom jeden servis vzadu.Za stavu 5:3 ji breakla zpatky a pak uz ji nedovolila vubec nic.Uz staci jen vyhrat Moskvu a do konce roku pujde na prvni misto.S timto vykonem by to nemel byt problem, hlavne at se ji vyhnou zraneni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic vážného :-)))) Nejseš už trochu tím fanděním psychicky unavený?
Aha. V Linzi zřejmě body nepotřebuje a náskok Jeleny u arabů taky zlikviduje snadno :-)
Reagovat
skott
Spocitany to sice nemam, ale myslim, ze je to realny.Ve hre je dostatek bodu a rozdil nebyl propastnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v tom Linzi by snad nějaké body uhrát měla. U arabů se ale Jelena tak jako tak nesmí dostat do finále, to je snad jasný, brala by dalších 525 bodů. Na dohnání ztráty by nestačila ani výhra masters za 750 bodů, Jelena by přezimovala jako #1.
Reagovat
skott
Ano, predpoklad je aby do Doha jely obe sestry a pokud mozno zavrely Jankovic uz ve skupine.Pak si to uz Dinara uhraje sama.Linz nejedou vsechny nejlepsi, navic ctvrtfinale z lonska by nemel byt problem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to tak letos pozoruju, právě v prvních kolech turnajů mívá nejvíc problémů. Vyřazení bylo často na spadnutí i v tom úspěšném období květen - září.
Reagovat
skott
Dinara prave predvedla vykon hodny vitezky turnaje.Uzasne prekonala jedinou prekazku ve 2setu, vratila se do zapasu a protoze prohrava jen s Williamskama, vitezka je jasna!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha.
Reagovat
skott
Lena opet carovala:-))ztratit dvakrat vedeni 4:1 a a dva mecboly, nemluve o tom ze nastrili stejne es jako dvojchyb..akorat mi bylo skoro lito Cibule, zdalo se mi, ze ji rozhodci v prvnim setu trochu zarizli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist