V Německu rozehráli exhibiční turnaj. První od březnového přerušení sezony

2. 5. 2020, 09:14
Aktuality 8
V Německu včera bez diváků a za dodržení přísných hygienických pravidel rozehráli exhibiční turnaj, první po březnovém přerušení sezony kvůli koronavirové pandemii. Největší hvězdou čtyřdenního podniku hraného v městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze je domácí Dustin Brown, přemožitel Rafaela Nadala z Wimbledonu 2015.

Dustinu Brownovi s typickými dredy ovšem sebral 'slávu' 354. hráč světového žebříčku Benjamin Hassan, jenž se může pyšnit tím, že vyhrál první profesionální tenisový zápas hraný po téměř dvou měsících.

V utkání ve zkráceném formátu a hraném pod střechou Hassan porazil 4-2 4-2 Jeana-Marca Wernera. Utkání mohli sledovat vyhladovělí tenisoví fanoušci na celém světě živě díky přenosu Tennis Channelu.

Během prvního dne se odehrálo celkem osm zápasů, každý tenista si zahrál dva duely. Neporaženi zůstali jen Brown (246. v ATP) ma Yannick Hanfmann (143.).

Nebyla to představení, na která byli zvyklí. Hrálo se bez diváků, čárových rozhodčích a podavačů míčů. Tenisté si na závěr nemohli podat ruce, v areálu nesměli mít trenéry ani se tam vysprchovat. Vítěz turnaje pak dostane méně než 1000 eur (27 tisíc korun).

Navzdory přísným kontrolám byl první den bez problémů. "Odstupy se hodně hlídaly. Po každém zápase byly vydezinfikovány hráčské lavičky a tenisté přicházeli na kurt a opouštěli ho jednotlivě," řekl Christian Klapthor, mluvčí jedné z firem sponzorujících turnaj.

Dodal, že Německý tenisový svaz ve svých pokynech, jak zacházet s míčky, označil riziko infekce za minimální. "Snad jen kdyby jeden hráč na míček plivnul a druhý si ho dal do pusy, což je značně nepravděpodobné," řekl.

V Česku by se měl tenis rozběhnout sice až v závěru měsíce, zato s hvězdným obsazením. Tenisový svaz připravil na rozehrání seriál, který zahájí turnajem O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě. Účast přislíbili Petra Kvitová, Barbora Strýcová a kompletní daviscupový tým v čele s Jiřím Veselým. Hrát se má od 26. do 28. května.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Frick
Je tohle první náznak naděje, že se (portovní/tenisový) svět bude pomalu ale jistě vracet (co nejblíže) normálu nebo naopak beznaděje, že toto je maximum možného, pokud nebude vakcína?
Reagovat
blixa
Vakcína nebude nejspíš nikdy, a pokud, tak jen s velmi částečnou účinností. To spíš budou nějaké podpůrné léky než vakcína. Tys ho přes tvůj disidentský podzemní odboj proti rouškám nechytil ? :-o
Reagovat
Fandina
Turnaj v Česku od úterý za tři týdny. Už se těším. :-)
Reagovat
FulnekUltras
ode dneška všechny obchody otevřeny. A konzumní stádo do nich vytáhlo plnou silou. Tak jsem zvědav za 14 dní.
Reagovat
mahycek
Ahojte, už jsem to psal u článku Wawrinka. Od 31.5. 2020
TV Skylink ruší ve své nabídce Eurosport 1 HD i Eur. 2 HD.
Oni snad nevědí, že už od prosince a následující 4 roky
budou mít v nabídce ATP 250 - 1000 + 4 GS a Masters.
Pitomci, teď se nehraje, ale pak zapláčou kolik zákazníků
odejde. Vždyť s Eurosportem odejde veškeré lyžování, atletika
a teď ten tenis, který bude 10 měsíců v roce v TV. Co jim
zbyde ? Na Nova sportu akorát NHL a MOTO GP NBA a na Sport 1
a 2 KHL a Formule. To je málo. Skončím tento rok s TV
Skylink. Ale, kam ? To chce promyslet, potřebuji filmy i
sport a nějaké dokumenty, ale v HD.
Reagovat
smazaný uživatel
este si zabudol snooker,ten ma bavi viac ako tenis
Reagovat
sysel
mam to podobne, SNOOKER, TENIS, NBA
Reagovat
gigin
obrázek je jak z PS nebo jiné herní konzoly, nebo co to hrajete. Kdoví jak to je...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist