V New Havenu se nehrálo. Stadion evakuovali kvůli zemětřesení

23. 8. 2011, 20:32
Aktuality 0
Turnaj žen v New Havenu přerušilo zemětřesení o síle 5,8 stupně Richterovy škály. Země otřásla hlavním stadionem během třetího gamu zápasu mezi Jelenou Jankovičovou a Jelenou Vesninovou a celý komplex byl evakuován. Po necelých dvou hodinách se už ale zase může pokračovat ve hře.
Profily hráčů
ilustrační foto

Zemetřesení o síle 5,8 stupně Richterovy škály udeřilo poblíž hlavního města USA Washingtonu na východním pobřeží. Americká geologická služba USGS oznámila, že epicentrum zemětřesení leželo ve státě Virginie asi 134 kilometrů jihozápadně od Washingtonu. 

Úřady nechaly evakuovat části Bílého domu, Kapitolu a Pentagonu. Otřesy byly cítit i ve Filadelfii a v New Yorku, kde byly otřesy natolik citelné, že bylo nutné evakuovat některé části Manhattanu. Ve městě přestaly fungovat sítě mobilních telefonů.

Otřesy půdy zasáhly i New Haven v Connecticutu, kde právě probíhá tenisový turnaj žen. Na hlavním stadionu v areálu univerzity Yale právě probíhal duel 1. kola mezi Jelenou Jankovičovou a Jelenou Vesninovou. Rozhodčí zápas přerušil za stavu 2-0 a 15-40 z pohledu podávající Rusky, která před přestávkou nabídla Srbce brejkbol zahlášenou chybou nohou.

Policisté a hasiči stadion okamžitě evakuovali a lidé museli čekat venku. Ve chvíli zemětřesení hráli na vedlejším kurtu také utkání čtyřhry dvě české tenistky; Klára Zakopalová s Němkou Barroisovou vyhrály v tie-breaku první set nad Uhlířovou s Grandinovou.

Podle agentury AP se stadion chvěl natolik, že se pohybovaly lahve s vodou. Cítit byly tři vlny otřesů. 

Hasiči už stadion prohlédli a usoudili, že se diváci mohou po necelých dvou hodinách vrátit na svá místa. Po 16. hodině místního času (22. hodině SELČ) se bude pokračovat ve hře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist