V New Yorku se bude poprvé v historii hrát turnaj ATP na černém dvorci

8. 1. 2018, 01:12
Aktuality 20
Nový tenisový podnik série ATP 250 v New Yorku, který je na programu od 12. do 18. února, se chce zapsat do historie revoluční novinkou. Pořadatelé se totiž rozhodli, že se bude hrát na černém dvorci, k čemuž dojde vůbec poprvé v historii okruhu ATP. Vedení turnaje se zřejmě inspirovalo premiérovým ročníkem exhibičního Laver Cupu.
Příprava kurtů v New Yorku

Laver Cup byl jedním slovem úspěch. Exhibiční akce, která se konala loni v září v Praze, nejspíše zásadně inspirovala organizátory nového halového podniku ATP, jenž se odehraje od 12. do 18. února v New Yorku. Vedení se totiž rozhodlo poprvé v historii turnajů ATP použít černou barvu kurtů.

Právě na černém dvorci v pražské O2 areně soupeřily týmy Evropy a světa. Na barvu kurtu byla slyšet od tenistů i fanoušků převážně samá chvála a pořadatelé newyorské akce toho chtějí využít.

Turnaj ale zas tak úplně nový není. Do "města, které nikdy nespí" se přestěhoval z Memphisu, kde se bojovalo od roku 1975. Po skončení loňského ročníku však přišel o sponzory a musel se přestěhovat do nové destinace - na ostrov ve státě New York, konkrétně do Nassau Colisea na Long Islandu.

Určitě skvělé vzpomínky na černý dvorec a vůbec celý Laver Cup mají Sam Querrey a John Isner, kteří si domácí halový podnik s názvem New York Open nenechají ujít. Premiéru na černém kurtu si vyzkouší Kei Nišikori, Kevin Anderson, Ryan Harrison nebo Steve Johnson.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
Fandina
Vymoženosti na AO
https://ausopen.com/#g=video-25221-36480&s=slide-1
Reagovat
smazaný uživatel
Na okruhu WTA sa na podobnom čiernom (alebo tmavošedom?) kurte hrá v Linzi, síce to vyzerá trochu ako parte, ale hra sa na tom sleduje prekvapivo dobre, teda aspoň mne. Podľa môjho názoru určite lepší nápad než modrá antuka.
Reagovat
aligo
mě se modrá antuka velmi líbila :)))
Reagovat
PetaM
Souhlasím. Byla top!
Reagovat
a.magerova
Tak tak... byla (bohužel minulý čas) super na oči i na fandění... :-))
Reagovat
George_Renel
A na výsledky :-)
Reagovat
aligo
Jo Lucka H tam řádila :DDD
Reagovat
a.magerova
Tomáš se dostal do finále... ;-)
Reagovat
George_Renel
A Petra zadupala Serenu.
Reagovat
PetaM
No tak Petra Serenu porazila na normální antuce :) Na té modré jí porazila Lucka Hradecká, která se dostala přes Makarovou a Stosur až do SF právě proti Sereně, kde hrála skvěle první set a dovedla ho až do TB a ve druhém odpadla a dostala kanára. Ale až na poslední set se Serenou neskutečný turnaj ... Padalo jí tam všechno ...
Reagovat
George_Renel
Tak to jsem to dopletl, nejsme žádný statistik a záznamy si nevedu.
ale nebylo to tak nějak přibližně ve stejném období?
Reagovat
bIbec
tak bylo to na stejném turnaji (Madrid), ale né zrovna v roce, kdy se hrálo na té modré antuce.
Reagovat
Fandina
Petra vyhrála Madrid v roce 2011, to ve finále porazila aktuální jedničku Azarenku a pak v roce 2015, to v semifinále porazila Serenu a to byl super mač.
Modrá antuka byla v roce 2012 a finále bylo Berďa Roger, který nesl titul a Hráďa Serena. A o té modré si hlavně pamatuji, že Nadal s Nolem proti ní brojili a hlavně Rafovi se na ní prý nehrálo dobře a nakonec řekl, že když tam bude modrá antuka i příště, tak tam hrát nebude. A je vidět, že má ve své vlasti velké slovo, protože modrá se už nehraje.
Reagovat
bIbec
Azarenka v roce 2011 ještě jednička nebyla.. a Lucka Hradecká prohrála se Serenou v semifinále
Reagovat
Fandina
Díky za opravu. Azarenka byla jedničkou v roce 2012 a v Madridu hrála finále se Serenou, která vyhrála.
Reagovat
a.magerova
Na tom bylo nejhorší, že Rafa brblal ještě dřív než na ni vůbec vlezl... vadila mu prvotně jen ta barva a až později zjistil, že klouže... Novak si aspoň stěžoval až ji vyzkoušel.
Reagovat
Fandina
Jj, tak nějak to bylo, přesně si to nepamatuji.
Reagovat
PetaM
Škoda, mohli by dát modrou antuku všude a byl by od něj konečně klid.
Reagovat
PetaM
Taky si nevedu záznamy, ale na tohle mám celkem paměť :D :D Když nějaký zápas vidím, prostě si ho pamatuju :D
Reagovat
Fandina
Jj, Hráďa tam hrála super, až tedy na druhý set se Serenou. Moc se jí tam dařilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist