V Newportu triumfoval Fish

11. 7. 2010, 23:46
Aktuality 0
S Wimbledonem se rozloučil už ve druhém kole, travnatou sezonu ale ukončil úspěšně. Američan Mardy Fish triumfoval na domácím turnaji v Newportu; ve finále dnes zdolal Oliviera Rochuse z Belgie 5-7 6-3 6-4 a připsal si čtvrtý titul v kariéře.
Profily hráčů
Mardy Fish

O dobré formě v krátké sezoně na trávě přesvědčil Mardy Fish už na turnaji v londýnském Queen's Clubu, kde došel až do finále. Ve Wimbledonu sice vypadl nečekaně rychle, ale nyní v Newportu si poradil se všemi pěti soupeři.

Tím posledním byl Olivier Rochus, Belgičan, který na další turnajové prvenství čeká čtyři roky. Rochus vypadl v prvních kolech na turnaji v Halle i ve Wimbledonu, v Newportu však až do finálového duelu neztratil ani set. Špatně nezačal ani proti Fishovi, se kterým hrál vyrovnaný první set, v jehož závěru se mu po sporném momentu podařilo poprvé sebrat domácímu hráči podání.

Fish se ale z nepříznivého vývoje oklepal a zbytek zápasu už především díky svému servisu ovládl. Rochusovi nasázel celkem 24 es a za dvě hodiny a tři minuty zvítězil 5-7 6-3 6-4.

Pro Rochuse je to už šesté prohrané finále na turnaji ATP. V boji o titul uspěl jen dvakrát naposledy v roce 2006.

Výsledky - Newport (tráva, 442.500 dolarů):
Dvouhra - finále:
Fish (5-USA) - O. Rochus (4-Belg.) 5:7, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Ball/Guccione (Aus.) - Gonzalez/Rettenmaier (Mex./USA) 6:3, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist