V Newportu vyhrál obhájce titulu Santoro

13. 7. 2008, 22:31
Aktuality 4
ATP NEWPORT - Francouzský tenista Fabrice Santoro obhájil titul z travnatého turnaje v Newportu. Ve finále přehrál překvapení turnaje Inda Prakaše Amritraže 6:3 a 7:5. Pro pětatřicetiletého veterána to byl šestý singlový triumf v kariéře. Soutěž deblistů vyhrál domácí pár Mardy Fish s Johnem Isnerem.
Fabrice Santoro

Fabrice Santoro si dnes v cestě za šestým titulem výrazně pomohl jistým podáním, když procentuální úspěšnost prvního servisu měl 76 procent. Ještě vyšší úspěšnost měl po druhém podání, po kterém Prakaš Amritraž uhrál jen 3 výměny. Úvodní sadu vyhrál po několika brejcích pětatřicetiletý Francouz 6-3. Druhý set už byl poměrně vyrovnanější. Pouze jediný brejkbol v celém setu však stačil Santorovi, aby ho získal v poměru 7-5.

Především vynikající deblista Santoro sice získal celkově již šestý triumf ve dvouhře, za posledních 6 let ovšem triumfoval pouze dvakrát - v loňské a letošní sezoně ovládl turnaj na trávě v Newportu. Za letošní úspěch si finačně polepšil o 64.000 dolarů.

Amritražovi, který se do Newportu jako 305. hráč světa dostal díky divoké kartě od pořadatelů, se nepodařilo vyhrát svůj premiérový titul. Tím by napodobil svého otce Vijaye, jenž v Newportu kraloval v minulosti třikrát.

Indové se titulu nedočkali ani ve čtyřhře
Deblisté Rohan Bopanna a Aisam Qureshi podlehli v dnešním finále domácímu páru Fish/Isner 4-6 6-7. Mardymu Fishovi tak alespoň částečně vyšla odplata za vyřazení ve 2. kole dvouhry, o které se postaral právě Bopanna. Ten si dnes ve čtyřhře připsal už třetí finálovou porážku a na premiérový titul stále čeká.

ATP NEWPORT (USA, tráva, 385.000 dolarů) - nedělní výsledky::

Dvouhra - finále:
Santoro (2-Fr.) - Amritraž (Ind.) 6:3, 7:5

Čtyřhra - finále:
Fish/Isner (USA) - Bopanna/Qureshi (Ind) 6:4, 7:6(7:1)

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl jsem možnost kouknout na semifinále a finále v Newportu a Santoro si to ze všech hráčů nejvíc zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Santoruv tenis je paradni.Preju mu to.Neskutecny cit v rukach.At vydrzi aspon jeste 2 sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak píšeš Santoro dělá i přes jeho věk z tennisu krásnou hru s krásnými údery.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist