V nominaci na finálový turnaj Davis Cupu jsou Lehečka, Macháč, Pavlásek a Menšík

14. 8. 2023, 19:57
Aktuality 11
Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Adam Pavlásek a Jakub Menšík jsou ve čtyřčlenné nominaci na zářijový finálový turnaj Davisova poháru. Kapitán Jaroslav Navrátil to oznámil v nahrávce pro média. Český tým se ve skupině C ve Valencii utká s domácím Španělskem, Srbskem a Jižní Koreou.
@DavisCup

V nominaci opět chybí Jiří Veselý, který vynechal únorovou kvalifikaci v Portugalsku kvůli zranění. Hrát se bude od 12. do 17. září.

Ve výběru Španělů figuruje i současná světová jednička Carlos Alcaraz. Dalšími nominovanými jsou Alejandro Davidovich, Roberto Bautista a Marcel Granollers. Srbové oznámili pět jmen včetně vítěze rekordních 23 grandslamů Novaka Djokoviče, kterého doplňují Laslo Djere, Miomir Kecmanovič, Dušan Lajovič a Hamad Medjedovič. Korejský výběr tvoří Kwon Sun-u, Hong Sonk-čan, Čchong Jun-song, Nam Či-song a Song Min-kjo.

Oproti kvalifikaci z českého týmu vypadl Vít Kopřiva. "Bude chybět, protože se bude hrát na tvrdém povrchu a bude to v hale. Jakub Menšík je náš příslib i do budoucna, proto jsme vybrali jeho," řekl Navrátil.

Češi by se měli opět opírat o čtvrtfinalistu Australian Open Lehečku, který v kvalifikaci v Portugalsku získal dva ze tří bodů. Další přidal Macháč. "Jirka Lehečka podává stabilní výkony, posunul se na 33. místo na světě, což je v letošní sezoně velký vzestup jeho formy. Budu rád, když mu forma vydrží po US Open," uvedl Navrátil.

"Tomáš Macháč byl malinko zraněný, vypadl na tři týdny z turnajů. Vrátil se a potrénoval. Doufám, že uhraje něco na turnaji v Polsku a bude mít šanci se porvat o hlavní soutěž na US Open," doplnil český kapitán.

Zatímco s účastí dvacetiletého Alcaraze na Davis Cupu počítal, je podle něj možné, že za Srbsko nenastoupí další hvězda Djokovič. "Budu mu přát, aby vyhrál US Open a udělal další grandslamový titul. Kdyby uspěl, možná by odpočíval, připravoval se na podzim a na Masters a do Valencie by nemusel dorazit. Ale to je jenom moje přání," přemítal Navrátil.

Češi se probojovali na finálový turnaj po dvou letech, poté co v únorové kvalifikaci v Portugalsku zvítězili 3:1. V soutěži se pokusí vylepšit výsledek z předloňského roku, kdy ve skupině v Innsbrucku nestačili na Velkou Británii a Francii. V letech 2012 a 2013 Davis Cup ještě v odlišném formátu ovládli.

Souboje ve skupině se budou hrát na dva vítězné zápasy, po dvou dvouhrách případně rozhodne čtyřhra. Do vyřazovací fáze postoupí dva nejlepší celky tabulky. Davisův pohár pak vyvrcholí na konci listopadu v jiném španělském městě Málaze.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
bIbec
Bez J1rky bez šance. Sorry jako.
Reagovat
com
smile taky mi v nominaci chybi smile
Reagovat
darek.vrana
Postavit ho na jeden jediný zápas proti Srbskusmile.
Reagovat
PaYaB
Promarněná šance, 3:0 nad Novakem bylo jistých..
Reagovat
Krisboy
Djokovič v okamžiku tý fotky už českou nominaci evidedntně znal.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Jj, možná to je fotka po bezesný noci a zachycuje reakci po ohlášení nominace smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile jediná možná nominace pro Jyrkusmile
Reagovat
paprikovygulas1
Nezúfajte na mysli. Turnaj je až po US Open, J1rka môže naskočiť ako náhradník.
Reagovat
frenkie57
Já myslím, že jestli se Nole rozhodne DC hrát, tak by mně navrátil nominaci přehodnotit a J1rku povolat, jakožto uznávaného specialistu na Noleho hru.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist