V Nottinghamu jsou v semifinále nenasazené hráčky. Cornetová a tři Britky z druhé stovky

16. 6. 2023, 23:22
Aktuality 7
WTA NOTTINGHAM - V Nottinghamu se během prvních dvou kol z turnaje WTA 250 poroučelo všech osm nasazených tenistek a už před pátečními čtvrtfinálovými duely bylo jasné, že o titul budou hrát žebříčkově hůře postavené hráčky. Do semifinále se prodraly Francouzka Alizé Cornetová a poprvé od roku 1975 trio Britek, navíc všechny až z druhé světové stovky: Heather Watsonová a poprvé Jodie Anna Burrageová i Katie Boulterová.
Alizé Cornetová (© Profimedia)

Alizé Cornetová loni zaznamenala několik cenných skalpů a především grandslamy odehrála se skvělou bilancí 11:4. Letos se ale trápí, na turnajích WTA si připsala pouze 3 výhry ze 13 zápasů a pouze na menším podniku WTA 125k vyhrála dvakrát po sobě.

Také tento týden na první letošní akci na trávě to zpočátku vypadalo na rychlý konec. V Nottinghamu prohrála s domácí Katie Swanovou první set, ale vývoj dokázala otočit, následně si proti Marii Sakkariové připsala pátý skalp hráčky TOP 10 v řadě a dnes zvládla i své první čtvrtfinále od loňského října.

33letá Francouzka si poradila s Američankou Elizabethou Mandlikovou. Dceru české grandslamové vítězky Hany Mandlíkové zdolala v prvním vzájemném střetnutí 6:3, 4:6, 6:3 a po osmi měsících vyhrála třikrát po sobě.

Bývalá světová jedenáctka Cornetová, jež svůj poslední 6. titul slavila před pěti lety na antuce ve švýcarském Gstaadu, si o celkově 16. finále a vůbec první na trávě zahraje s Jodie Annou Burrageovou (h2h 0:0). 24letá Britka ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu WTA přetlačila 6:2, 3:6, 7:5 Polku Magdalenu Frechovou.

Poprvé v semifinále je rovněž 26letá Katie Boulterová, která vyhrála 6:3, 7:5 derby s Harriet Dartovou a na pátý pokus přešla přes čtvrtfinále. O finále svede souboj s další krajankou Heather Watsonovou (h2h 2:1), která zdolala Švýcarku Viktoriji Golubicovou.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 259.303 dolarů
páteční výsledky (16. 06. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Burrageová (Brit.) - Frechová (Pol.) 6:2, 3:6, 7:5
Boulterová (Brit.) - Dartová (Brit.) 6:3, 7:5
Cornetová (Fr.) - Mandliková (USA) 6:3, 4:6, 6:3
Watsonová (Brit.) - Golubicová (Švýc.) 7:6 (7:2), 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
bardunek666
Tak už to tam vyhraj celé. Titul z trávy ještě chybí :)
Reagovat
frenkie57
Zdá se , že pršinos Kornoutek na trávě dost ožila. Také bych jí ten titul přál, i je to dost reálné.
Reagovat
tommr
už jen za to že vyřadila podvodnici Sakkari by si ten titul zasloužila ... smile
Reagovat
frenkie57
JJ, Sekyrková podvodnice musí být co nejdříve(ideálně v prvním kole) na všech podnicích , kterých se zůčastní. Aby už konečně vypadla z Top10, kde je mi trnem v oku.smile
Reagovat
frenkie57
...vyřazena...
Reagovat
frenkie57
Tak nic nebude, Alizé to projela...
Reagovat
tommr
Burrage to přeju ta je taky sympatická ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist