V Nottinghamu se udržely už jen Hradecká a Cetkovská

9. 6. 2011, 18:58
Aktuality 5
ITF NOTTINGHAM - Prvním kolem v Nottinghamu prošlo všech pět českých tenistek, ve druhém se už ale nemohly pochlubit ani padesátiprocentní úspěšností. Čtvrtfinále si na místní trávě zahrají jen nasazené Lucie Hradecká a Petra Cetkovská.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká se po triumfu ve čtyřhře na French Open úspěšně drží v přípravném turnaji na Wimbledon. Na trávě v Nottinghamu už zvládla dvě náročně třísetové bitvy, dnes po setech 7-6 4-6 6-3 zdolala Rusku Valerii Savinykhovou.

Druhá nasazená Hradecká se dnes tradičně opírala o první servis, po kterém získala 50 z 57 fiftýnů. Horší to ale bylo na returnu, na kterém za celé utkání bodovala jen 22krát. V rozhodující sadě po podání Savinykhové si dokonce připsala pouze šest úspěšných výměn, i ty jí ale stačily k jedinému a nakonec i klíčovému brejku.

Pětadvacetiletá rodačka z Prahy tak prodloužila skvělou bilanci na turnajích ITF, na nichž vyhrála už 17 zápasů v řadě; letos vyhrála v pražské Stromovce, ve Spojených státech v hale v Midlandu a konec loňské sezony zakončila triumfem v Nantes. Naposledy prohrála loni v září ve finále klání v italském Mestre s krajankou Ondráškovou.

Ve čtvrtfinále Hradeckou čeká domácí Elena Baltachaová. S nejlepší Britkou současnosti - 74. hráčkou světa - má vyrovnanou bilanci 1-1.

Skvěle dnes zvládla svůj zápas 2. kola Petra Cetkovská. Šestadvacetiletá Češka a turnajová šestka dnes porazila hladce 6-4 6-1 Yvonnu Meusburgerovou z Rakouska a popáté v řadě postoupila minimálně do čtvrtfinále. V něm se utká s nejvýše nasazenou Rumunkou Niculescuovou.

Naopak proti nasazeným soupeřkám neuspěly Voráčová, Birnerová a Kristýna Plíšková. Sedmadvacetiletá rodačka ze Zlína Renata Voráčová, jež si v prvním kole proti O`Brienové připsala první výhru na trávě, dnes podlehla Francouzce Mathildě Johanssonové.

Na specialistku na travnaté kurty Tamarine Tanasugarnovou nestačila Eva Birnerová. Čtyřiatřicetiletá Thajka, jež na trávě získala dva ze svých čtyř titulů a před třemi lety byla ve čtvrtfinále Wimbledonu, zvítězila 7-6 6-1.

Kristýna Plíšková loni na trávě vyhrála Wimbledon dívek, mezi ženami se ale zatím prosazuje ztěžka. S Ruskou Jevgenijí Rodinovou se dnes trápila především na returnu, po kterém za celý zápas získala jen 10 fiftýnů. Přesto se po jednom brejku dokázala vrátit do druhého setu, porážce 2-6 6-7 už ale nezabránila.

- ITF NOTTINGHAM (Velká Británie, tráva, 100.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky českých tenistek (09. 06. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (2-ČR) - Savinykhová (Rus.) 7-6(3) 4-6 6-3
Cetkovská (6-ČR) - Meusburgerová (Rak.) 6-4 6-1
Johanssonová (3-Fr.) - Voráčová (ČR) 6-4 6-2
Tanasugarnová (8-Thaj.) - Birnerová (ČR) 7-6(6) 6-1
Rodinová (4-Rus.) - Krist. Plíšková (ČR) 6-2 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hradecká!! do toho!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Cetkovská do toho!!! :-))
Reagovat
VlS
Hradecká a Cetkovská, do toho !!!!!!!!!!!! ;-DD
Reagovat
smazaný uživatel
S tím lze souhlasit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně je dobře, že Petra došla zatím aspoň do toho čtvrtfinále, protože do konce června obhajuje 100 bodů za vítězství na dvou "petadvacítkách" z loňského roku. Pak až do US Open neobhajuje prakticky vůbec nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist