V Ostravě postoupili jen Pospíšil a Rosol, Veselý náskok ztratil

26. 4. 2011, 20:19
Aktuality 1
CHALLENGER OSTRAVA - Ze sedmi českých tenistů překonali brány prvního kola domácího challengeru v Ostravě zatím jen nejvýše nasazený Jaroslav Pospíšil a obhájce titulu Lukáš Rosol. Dobře rozehraný zápas za premiérovou výhrou nedotáhl Jiří Veselý, končí i Dušan Lojda, Lukáš Dlouhý a Martin Přikryl. Déšť přerušil duel Iva Mináře.
Jaroslav Pospíšil

Jaroslav Pospíšil na úvod domácího challengeru v Ostravě potvrdil svou velmi dobrou formu. Nejvýše nasazený hráč zametl 6-1 6-0 se Slovákem Kamilem Čapkovičem a se Sergejem Bubkou z Ukrajiny si zahraje o čtvrté letošní čtvrtfinále.

Třicetiletý tenista se sice díky postavení v žebříčku nestihne přímo kvalifikovat do hlavní soutěže French Open, může však ještě bojovat o slavný Wimbledon, kde by si případně odbyl premiérový start na grandslamovém turnaji.

Jako první z domácích tenistů vstoupil do klání v Ostravě už v pondělí Lukáš Rosol. Obhájce titulu zdolal ve dvou tie-breacích Iva Klece ze Slovenska, ve druhém kole se nasazená pětka utká s Francouzem Stephanem Robertem.

Dalším Čechům se už tolik nedařilo. Nejblíže měl k postupu osmnáctiletý Jiří Veselý, jenže k premiérové výhře v hlavní soutěži challengerového turnaje neproměnil ani vedení 6-3 a 3-1. Vítěz juniorky letošního Australian Open, který byl v březnu součástí daviscupového týmu, v souboji s Němcem Alexanderem Flockem přestal stíhat a nakonec prohrál 6-3 4-6 1-6.

Veselý v Ostravě dopadl podobně jako loni, kdy rovněž neudržel vedení 1-0 na sety s Argentincem Brzezickým.

Potřetí dostal šanci startovat na turnaji další osmnáctiletý talent českého tenisu Martin Přikryl, ale ani on divokou kartu v první postup do druhého neproměnil. Nad síly aktuálně 148. juniora světa byl osmý nasazený David Guez z Francie, který vyhrál 6-2 6-3.

Už přes dva roky si deblový specialista Lukáš Dlouhý nezahrál alespoň ve druhém kole turnaje ve dvouhře a nezměnil to ani v Ostravě. Osmadvacetiletý rodák z Písku prohrál dvakrát 4-6 s Maďarem Adamem Kellnerem.

Ani na čtvrtý pokus se v Ostravě nedostal do 2. kola Dušan Lojda. Bývalý skvělý junior ve svém úvodním zápase proti Nikolu Mektičovi v prvním setu vedl 5-3 a měl setboly, nakonec však chorvatskému soupeři podlehl 6-7 6-3 3-6.

Déšť přerušil utkání Iva Mináře, který prohrává 1-4 s Argentincem Alcaidem. Pokračovat se bude ve středu za stavu 40-40 při podání českého hráče.

- CHALLENGER OSTRAVA (Česko, antuka, 42.500 eur) -
pondělní a úterní výsledky (25. - 26. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
J. Pospíšil (1-ČR) - Čapkovič (SR) 6-1 6-0
Rosol (5-ČR) - Klec (SR) 7-6(5) 7-6(6)
Guez (8-Fr.) - Přikryl (ČR) 6-2 6-3
Mektič (Chorv.) - Lojda (ČR) 7-6 3-6 6-3
Flock (Něm.) - Veselý (ČR) 4-6 6-4 6-1
Kellner (Maď.) - Dlouhý (ČR) 6-4 6-4
Ignatik (Běl.) - Lacko (2-SR) 6-4 2-6 6-3
Paire (3-Fr.) - Rochette (Fr.) 6-3 6-2
Beck (6-SR) - Juska (Lot.) 6-1 1-6 7-5
Bubka (Ukr.) - Červeňák (SR) 6-3 1-6 6-4
Zopp (Est.) - Donskoj (Rus.) 6-2 6-2
Robert (Fr.) - Semjan (SR) 4-6 6-0 7-5
Kudrjavcev (7-Rus.) - Koroljov (Kaz.) 6-3 3-6 7-6(3)
Reissig (Rak.) - Patience (Fr.) 7-5 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je třeba říci, že Jiří Veselý vyhrál první set a měl navrch na začátku druhého setu jen díky chybám soupeře (a svému slušnému servisu). Od základní čáry jej soupeř celý zápas přehrávl. Veselého holt čeká ještě hodně práce, pokud se chce mezi muži prosadit aspoň do stovky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist