V Paříži se dnes představí čtyři Češky

25. 5. 2008, 09:14
Previews 0
V 11:00 hodin dnes v Paříži vypukne druhý grandslam sezony French Open. Čeští tenisté dnes mají ještě volno, ale z šestice tenistek se dnes představí hned čtyři. Už v úvodních zápasech se střetnou dvě Češky - Vaidišová proti Benešové. Ve stejný čas se utká Šafářová s Němkou Kloeselovou, od 13:00 hodin si Zakopalová zahraje na kurtu Suzanne Lenglenové proti domácí Razzanové.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová si do Paříže dobrou formu nepřivezla. Loňské čtvrtfinále začne obhajovat proti krajance Ivetě Benešové se svazujícím pocitem - už pět utkání v řadě nevyhrála. Navíc když měla soupeřky více než hratelné. Že by se konečně zvedla na grandslamu, na kterém před dvěma lety hrála semifinále? Proti bude Iveta Benešová, jež naopak hýří optimismem. Na antuce podává skvělé výkony - vyhrála turnaj ITF Latině, na podniku WTA v Estorilu prohrála až ve finále, nebo pomohla českému fedcupovému týmu k výhře nad Izraelí. Z hráček světové padesátky letos porazila Pennettaovou, Peerovou a Vesninaovou. Bwin.com mírně favorituje žebříčkově výše postavenou Vaidišovou, na kterou vypsala kurs 1.64. Na postup Benešové si můžete vsadit s kursem 1.99.

Rovněž už v 11:00 hodin začíná zápas Lucie Šafářové proti Sandře Kloeselové z Německa. Ani česká dvojka nemá optimální formu. Úvod sezony promarodila s nataženým hýžďovým svalem a to ji hlavně psychicky srazilo dolů. Ze 17 letošních zápasů dokázala vyhrát pouze 6. V posledních týdnech porazila Francouzku Razzanovou, podlehla však Bartoliové i Schiavoneové. Letos v Paříži obhajuje loňské osmifinále, ve kterém nestačila na Čakvetadzeovou. Těžko však podobný úspěch můžeme od Lucie čekat i letos. V 1. kole by si však s Kloeselovou měla poradit. Němka letos na okruhu WTA vyhrála jen jeden zápas, do Paříže přicestovala se šnůrou čtyř prohraných zápasů v řadě. Jediné vzájemné utkání však vyhrála právě Kloeselová.

Poslední Češkou v dnešním programu dvouher bude Klára Zakopalová. Tu od 13:00 hodin čeká na kurtu Suzanne Lenglenové domácí Virginie Razzanová. Šestadvacetiletá česká tenistka se letos na antuce prezentovala slušnými výsleky - finále ve Viňa del Mar nebo semifinále z Estorilu a Prahy. Minulý týden ve Štrasburku prohrála 6-7 5-7 s Medinaovou, která nakonec celý turnaj vyhrála. V Paříži zahájí svou pouť soubojem proti Razzanové, s níž se dosud utkala třikrát a dvakrát vyhrála. I dnes je mírnou favoritkou Zakopalová, jelikož soupřce se v posledních týdnech nedařilo - prohrála se Šafářovou nebo minulý týden s deblistkou Yung-Jan Chan 0-6 1-6. Bwin.com však favorizuje domácí tenistku, na níž vypsala kurs 1.55. Na postup Zakopalové je slušn kurs 2.14.

Program na centrálním dvorci zahájí druhá nasazená Srbka Ivanovičová proti Arvidssonové. Po nich se představí mužská trojka Djokovič proti Gremelmayrovi a následovat bude utkání domácího Mathieua s Kuertenem, jenž se loučí s úspěšnou kariérou. Den na centrálním dvorci ukončí mladá domácí naděje Alize Cornetová, která si zahraje s Ukrajinkou Vakulenkovou.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist