V Pekingu postoupila Šafářová. Z favoritek vypadla Wozniacká

4. 10. 2009, 10:48
Aktuality 3
WTA PEKING - Pouze padesátiprocentní úspěšnost měly české tenistky v úvodním kole turnaje v Pekingu. Proti neznámým domácím hráčkám potvrdila žebříčkové postavení jen Lucie Šafářová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová vyřadila po setech 6-2 6-4 Chun-Mei Ji a potvrdila dobrou formu posledních týdnů.

Dvaadvacetiletou brněnskou rodačku čeká ve druhém kole skvěle obsazeného podniku další domácí tenistka, šestnáctá nasazená Li Na, se kterou letos prohrála na tvrdém povrchu v Monterrey. Číňanka hrála minulý týden semifinále dalšího silně obsazeného podniku v Tokiu, kde prohrála až s Jankovičovou. I proto měla v prvním kole domácího klání volný los, stejně jako další tři semifinalistky.

Naopak Iveta Benešová nečekaně vypadla po prohře 4-6 2-6 s Shuai Zhang. Soupeřka Benešové přitom startuje v turnaji jen díky divoké kartě a patří až do třetí stovky světového žebříčku. Nejlepší česká hráčka tak nezopakuje čtvrtfinálový úspěch z minulého týdne, kdy byla nad její síly v Tokiu až pozdější vítězka Maria Šarapovová.

Zatímco v Tokiu favoritky vypadávaly už od úvodních kol, v čínské metropoli se jim zatím daří.

Už v sobotu uspěla Venus Williamsová, přestože s Věrou Deševinou prohrávala v druhém setu již 0-4. "Začala jsem strašně chybovat. Ale chtěla jsem ten zápas vyhrát ve dvou setech, tak jsem bojovala," řekla po utkaná Američanka. Pěti gamy v řadě vývoj dějství otočila a podávala na postup. Druhý set nakonec rozhodoval až tie-break, další trápení už ale Venus nepřipustila a vyhrála 6-2 7-6.

Už se tak může chystat na odvetu s další Ruskou Pavljučenkovovou, které podlehla před týdnem v Japonsku.

Hned na úvod čekala těžká soupeřka na vítězku French Open Světlanu Kuzněcovovou. S domácí Jie Zheng si ale ve dvou vyrovnaných setech poradila a postoupila do druhého kola.

Serena se pokusí sesadit Safinovou
První zápas zvládla také Dinara Safinová, jež porazila i ve čtvrtém vzájemném měření sil Italku Robertu Vinciovou. Vyhrála dvakrát 6-4 a postup ve dvou setech si zajistila poprvé po dvou měsících, kdy vyhrála v semifinále turnaje v Torontu nad Pennettaovou. Pak čtyřikrát nečekaně (senzačně) prohrála a dvakrát zvítězila nad slabšími soupeřkami až ve třech setech.

V Číně obhajuje post světové jedničky. Pokud by totiž dopadla hůř než Serena Williamsová, z prvního místa bude sesazena. Američanka dnes zdolala Estonku Kanepiovou 7-5 6-4.

Serena se minulý týden odhlásila kvůli zranění kolena a prstu z turnaje v Tokiu. A stále prý není zcela v pořádku. "Můj zdravotní stav není stoprocentní, ale bojuju a snažím se hrát co nejlépe. Dnes to nebylo jednoduché, ale ze svých úderů mám dobrý pocit."

Safinová si ze souboje se Serenou hlavu nedělá. "O žebříčku vůbec nepřemýšlím. Soustředím se jen na svoji hru."

Jedinou hráčkou z top 10, jež nezvládla první kolo, je Caroline Wozniacká. Finalistka US Open podlehla po setech 7-6 6-7 0-6 Marii Martinezové. Se Španělkou nezvládlai druhé vzájemné střetnutí, navíc prohrála již třetí zápas v řadě. Po neúspěšném finále v New Yorku nedohrála minulý týden zápas prvního kola v Tokiu, kde ji skolila viróza.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING (Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
sobotní a nedělní výsledky (03. - 04. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Chun-Mei Ji (Čína) 6-2 6-4
Shuai Zhang (Čína) - Benešová (ČR) 6-4 6-2
Safinová (1-Rus.) - Vinciová (It.) 6-4 6-4
S. Williamsová (2-USA) - Kanepiová (Est.) 7-5 6-4
V. Williamsová (3-USA) - Duševinová (Rus.) 6-2 7-6(1)
Dementěvová (4-Rus.) - Grönefeldová (Něm.) 6-4 6-0
Martinezová-Sanchezová - Wozniacká (5-Dán.) 6-7(5) 7-6(2) 6-0
Kuzněcovová (6-Rus.) - Jie Zheng (Čína) 7-6(3) 7-5
Zvonarevová (7-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-2
Azarenková (9-Běl.) - Govorcovová (Běl.) 6-1 6-3
Pennettaová (10-It.) - Chan Sin-jün (Čína) 7-6(2) 6-2
Bartoliová (14-It.) - Rybáriková (SR) 6-2 4-6 6-3
Cornetová (Fr.) - Stosurová (15-Austr.) 6-4 4-6 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Bammerová (Rak.) 7-5 6-1
Wozniaková (Kan.) - Rezaiová (Fr.) 4-6 6-1 7-6(5)
A. Bondarenková (Ukr.) - Szavayová (Maď.) 6-3 6-0
Erraniová (It.) - Glatchová (USA) 6-1 6-1
Czinková (Maď.) - Vesninová (Rus.) 7-6(2) 5-7 6-4
Schnyderová (Švýc.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 7-5
K. Bondarenková (Ukr.) - Kirilenková (Rus.) 6-2 2-6 7-6(2)
Makarovová (Rus.) - Peerová (Izr.) 6-4 6-2
Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Lu Ťing-ťing (Čína) 3-6 7-5 7-5
Shuai Peng (Čína) - Švedovová (Kaz.) 6-2 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Kops-Jonesová (JAR/USA) - Benešová/Voskobojevová (ČR/Kaz.) 2-6 6-4 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to mít Lucka moc těžké, ale držím moc palce!!!! Lucka nikomu nedá nic zadarmo, všechny její zápasy jsou hodně vyrovnané, je bojovník a já jí věřím, že postoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak tady kraso jízda už končí bo Na Li má výbornou formu a doma si nemůže dovolit prohrát bo jak jsem jí viděl hrát proti Azarence a co ona dokázala vrátit do kurtu bylo neuvěřitelné , Na LI je hodně rychlá tady je Šafářka bez šance a nemá sebe menší nadějí uspět možná šance by byla kdyby se nehrálo v Čině !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist