V pondělí si zahrají tři Češi a dvě světové jedničky

2. 6. 2008, 00:01
Aktuality 2
Oba čeští tenisté, kteří zůstali i druhý týden Roland Garros v soutěži dvouher, se představí v pondělí na kurtu Suzanne Lenglenové, kde budou bojovat o postup do čtvrtfinále. Na kurtech se objeví i světové jedničky Šarapovová a Federer.

Kurt Philippa Chatriera otevřou svým zápasem Rusky Zvonarevová s Dementěvovou. Po prvním zápasu na kurt přijde světová jednička Roger Federer, kterému se postaví domácí tenista Benneteau. Větší šance pro postup svého tenisty bude mít domácí publikum v následujícím zápase. Postup do čtvrtfinále by se mohl reálně podařit Gaelu Monfilsovi, kterého čeká někdejší třetí hráč světa Ivan Ljubičič z Chorvatska. Posledním zápasem na hlavním kurtu bude souboj čtvrté nasazené Kuzněcovová s Běloruskou Azarenkovou.

Kurt S. Lenglenové má jako úvodní duel v programu souboj Chilana Gonzalese s Američanem Gineprim. Ve druhém zápase světová jednička Maria Šarapovová vyzve na souboj krajanku Safinovou. Pak již bude kurt S. Lenglenové patřit českým tenistům. Nejprve nastoupí Radek Štěpánek k souboji proti pátému nasazenému Španělovi Davidu Ferrerovi, program dne pak uzavře Petra Kvitová proti Estonce Kaie Kanepiové.

Jediné české zastoupení ve čtyřhře bude k vidění na kurtu číslo dva. O postup na čtvrtfinále ženské čtyřhry se popere Květa Peschkevou s partnerkou Stubbsovou. Soupeřkami českých reprezentantek bude nenasazený pár Dellacquaová/Schiavonepvá. Debloví specialisté bratři Bryanovi se postaví páru Cuevas/Horna na kurtu číslo 1.

Na většině dvorcích pak budou pokračovat juniorské soutěže. V nich máme dnes jedinou českou naději Zuzanu Lihnovou. Ta nejprve na kurtu číslo 9 změří síly v prvním kole s jmenovkyní Slovenkou Luknarovou. Po následujícím zápase obě Zuzany své síly spojí a o postup do druhého kola dívčí čtyřhry změří síly s dvojicí Beguová/Chernyakova.

 

FRENCH OPEN - Pondělní osmifinálový program:

Kurt P. Chatriera:
Zvonarevová (11-Rus.) - Dementěvová (7-Rus.)
Federer (1-Švýc.) - Benneteau (Fr.)
Ljubičič (28-Chorv.) - Monfils (Fr.)
Kuzněcovová (4-Rus.) - Azarenková (16-Běl.)
   
Kurt S. Lenglenové:
Gonzalez (24-Chile) - Ginepri (USA)
Šarapovová (1-Rus.) - Safinová (13-Rus.)
Štěpánek (21-ČR) - Ferrer (5-Šp.)
Kvitová (ČR) - Kanepiová (Est.)

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Verim ze Stepanek a Kvitova vyhrajou ale nasi ctyrhre moc neverim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist