V Portoroži končí i Pavljučenkovová, prohrála s Larssonovou

24. 7. 2010, 08:40
Aktuality 3
WTA PORTOROŽ - Ani turnaj žen ve slovinské Portoroži favoritkám nepřeje. Z nasazených se do semifinále dostala jen domácí sedmička Poloňa Hercogová. Čtvrtfinále bylo konečnou pro Rusky Duševinou a Pavljučenkovovou, kterou vyřadila Švédka Larssonová a poprvé si zahraje o finále.
Johanna Larssonová

V prvním kole vypadla dvojka Kvitová, ve druhém kvůli zranění kotníku odstoupila Jankovičová. V pátek vypadly i další favoritky a do semifinále tak z nasazených postoupila jen domácí Hercogová.

Devatenáctiletá Anastasia Pavljučenkovová zůstala po dvou odehraných kolech nejvýše nasazenou hráčkou, ve čtvrtfinálovém souboji se Švédkou Johannou Larssonovou jí to ale nebylo nic platné.

V předchozích zápasech sice snadno vyhrála, s Larssonovou se však nemohla dostat do rytmu a za 73 minut prohrála 3-6 2-6.

"Začala jsem agresivně a ona dělala chyby," komentovala Larssonová, jež ještě před 14 dny nevěděla, co je to hrát ve čtvrtfinále. To si však jednadvacetiletá Seveřanka zahrála minulý týden v Praze a nyní ve Slovinsku své maximum ještě vylepšila. "Jdu od zápasu k zápasu. Byla jsem šťastná, když jsem vyhrála první kolo. Teď jsem ráda, že jsem v kole předposledním," dodala.

O finále bude hrát s devatenáctiletou Ksenií Pěrvakovou, jež se do hlavní soutěže dostala až za zraněnou Schiavoneovou a vyhnula se tak sítu kvalifikace. Tím si musela projít její čtvrtfinálová soupeřka Běloruska Jakimovová.

Pěrvaková své premiérové čtvrtfinále na okruhu WTA vyhrála 6-2 2-6 6-1 a nečekaně si zahraje o finále. "Po prvním setu jsem byla trochu unavená. Ona se hodně bránila, bylo to dost těžké proti ní hrát," řekla další z řady talentovaných Rusek.

"Semifinále s Johannou bude taky těžké, ona má skvělý servis a forhend," předpokládá Pěrvaková, jež Švédku loni na antuce porazila.

Jedinou nasazenou semifinalistkou je Slovinka Poloňa Hercogová. Turnajová sedmička se v Portoroži dosztala poprvé do čtvrtfinále na rychlém povrchu a loňskou semifinalistku Stefanii Vögeleovou ze Švýcarska porazila dvakrát 7-5.

"Někdy potřebuji více času, než zjistím, jak soupeřka hraje," komentovala utkání Hercogová, jež v prvním setu prohrávala 1-4. "Když jsem za stavu 5-4 podávala, byla jsem trochu nervózní. Ale věděla jsem, že můžu zaútočit znovu."

Devatenáctiletá Hercogová se tak do semifinále dostala celkově podruhé a před domácím publikem by ráda zopakovala finálový start z antuky v Acapulku.

Zabránit ji v tom má Ruska Anna Čakvetadzeová, jež se po malých krůčcích vrací do stále lepší formy. V Portoroži otočila utkání s krajankou Věrou Duševinovou a poprvé po téměř dvou letech si zahraje v semifinále.

"Po té, co jsem v třetím setu vyrovnala na 5-5, šlo to nějak dobře a rychle," uvedla Čakvetadzeová, jež odvrátila dva mečboly a vyhrála 2-6 6-3 7-5. "Ale první set byl strašný. Jestli chci zítra vyhrát, musím svou hru hodně zlepšit," dodala hráčka, jež je v 23 letech nejstarší semifinalistkou.

- WTA INTERNATIONAL PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (23. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále
Hercogová (7-Slovin.) - Vögeleová (Švýc.) 7-5 7-5
Larssonová (Švéd.) - Pavljučenkovová (3-Rus.) 6-3 6-2
Čakvetadzeová (Rus.) - Duševinová (6-Rus.) 2-6 6-3 7-5
Pěrvaková (Rus.) - Jakimovová (Běl.) 6-2 2-6 6-1

Semifinálové dvojice: Pěrvaková - Larssonová, Čakvetadzeová - Hercogová.

Čtyřhra - semifinále:

Kondratěvová/Uhlířová (2-Rus./ČR) - Jankovičová/Kruničová (Srb.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Musim rict, ze letosni Portoroz se mi zatím velice libi.Nejen tim, ze vetsine mych favoritek se nad ocekavani darilo a jiz se slozenim ctvrfinale jsem byl maximalne spokojen, ale i uroven tenisu je neporovnatelne vyssi nez v konkrencnim Bad Gasteinu tento tyden. Alespon to malo co jsem doted z Rakouska videl (prevazne tedy pouze Nastu Pivovarovou;), se vubec nedalo porovnat a tak diky bohu, ze antuka pro letosek konci...
Jeste vcera pred zacatkem QF jsem hodne veril, ze pro titul si pujde Nasta, kdyz ji Jankovic uvolnila cestu, ale trestuhodne takovou prilezitost zahodila.Pritom v predchozich kolech hrala vyborne a proti De Los Rios dokonce ve druhem setu predvadela místy exhibicni tenis s nekolika paradickama jako jemny dropshot misto ocekavaneho zabiti mice nebo tezky volej, kdy mela raketu za urovni tela...s Larsson to bylo bohuzel neco uplne jineho, pustila ji svyma chybama kazdy brejkbol a sama pri jejim servisu nevymyslela vubec nic.
Sejde tak ze souboje s Ksenii Pervak, na ktery jsem se moc tesil a povazoval ho temer za jistotu.Ksenia znovu potvrdila, ze uz definitivne ma na WTA uroven a zaslouzene si zahraje svoje prvni semfinale na ni.Skoda jen te komorni atmosfery na centralu, kdyz uz se lidi pomalu trousili na Hercog, mohli holky povzbuzovat vic, nektere dlouhe vymeny si o to rikaly...
Reagovat
skott
Jinak Hercog s Voegele byla dalsi lahudka.Je mi docela zahadou, jak je mozne, ze tady Polona do letoska jeste v hlavni soutezi nevyhrala zapas, kdyz prave zdejsi pomalejsi hard s vyssimi odskoky je pro ni jako delany.Ovsem nejvic me fascinoval rozdil mezi obema v technice servisu.Na jedne strane Polony instruktazni vyuzivani celeho tela a na druhe Voegele s bizarnimi pohyby, ktere si nezadaji ani s gymnastikou Bartoli, vcetne te jeji zvlastnosti, kdy snad jako jedina tenistka nedribluje s mickem.Celkove to bylo ale krasne utkani.Polone sice utekl uvod, ale potom se dostala do tempa a byla radost se na ni divat.Spousta nabehu na sit, fh winnery odkudkoliv a samozrejme nemohlo chybet tradicni zkomplikovani na konci v jejim podani:-)
No, Annu ceka tezka prace.Jeji souboj s Verou jsem sledoval zaroven s Pavly a mela hodne namale.Riskantni hra ze zacatku ji prilis nevychazela a do zapasu ji zpatky dostala az sama Vera jednim spatne odservirovanym gemem za stavu 0-2 ve druhem setu.Chaky se potom zacla vic tlacit do Very forehandu a ta ji pomahala chybama.Konec uz byl vyslovene o psychice, nektere vymeny byly opatrne, ze obe doslova hraly udery jen na midlajnu a Anna mela pouze pevnejsi nervy a proto vyhrala.
Co se tyka semi, tak tam bude mit Chaky alespon vyhodu v tom, ze veskery tlak bude lezet na domaci Polone a ona muze jen prekvapit, cou by ji melo vyhovovat.Druha dvojice je potom naprosto otevrena a tak doufam, ze Ksenia bude ve sve jizde pokracovat a idealne si to o titul rozda prave s Annou...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za vyčerpávající info! :-) Některé informace jsou obzvláště zajímavé, jako třeba technika servisu. Díky moc. Jen tak dál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist