V Praze bylo rozlosováno Prague Open 2014

8. 6. 2014, 08:31
Aktuality 4
PRAGUE OPEN - Po roce se do Prahy znovu vrací mužský Challenger ATP, který patří mezi nejprestižnější sportovní akce v České republice. Turnaj Prague Open byl doposud spojen s tenisovým areálem pražské Štvanice, kde se konal již od roku 2001. Od letošního ročníku se však pořádající agentura Sport Towers Prague dohodla na spolupráci s TK Sparta Praha a Prague Open se tak odehraje na kurtech ve Stromovce.
Prague Open 2014

Včera ve Stromovce proběhl los turnaje Prague Open s dotací 50.000 dolarů. Největším favoritem letošního ročníku Prague Open by podle žebříčkového postavení měl být první nasazený Lukáš Rosol, který se v 1. kole střetne s jedním z úspěšných kvalifikantů. Na Rosola navíc ani v dalších kolech nečeká žádný extrémně těžký soupeř a jeho naděje na zisk druhého turnajového vavřínu z Prague Open tak vypadají velmi slušně.

Velkým soupeřem pro Rosola však bude druhý nasazený Jiří Veselý, který se aktuálně prezentuje ve výborné formě. Veselý totiž v nedávné době dokázal dojít do semifinále antukového turnaje ATP 250 v Düsseldorfu a v tomto týdnu po skvělých výkonech vyhrál Challenger v Prostějově, když dokázal porazit také zkušenějšího Radka Štěpánka. Prvním soupeřem pro Jiřího bude ve Stromovce krajan Jakub Filipský, který startuje na divokou kartu. Dojde tak na zajímavý souboj dvou nedávných vítězů Pardubické juniorky.

Roli třetího nasazeného bude plnit obhájce titulu z loňského roku Alexandr Nedovyesov. Tento daviscupový reprezentant Kazachstánu dokázal triumfovat na Prague Open 2013 a jeho výhra připomínala pohádku, protože v prvním kole musel odvracet tři matchbally. Nicméně si s touto nepříjemnou situací poradil a tak má na naše hlavní město výborné vzpomínky. V letošním roce bude jeho prvním soupeřem Adrian Sikora ze Slovenska. Také čtvrtý nasazený hráč Peter Polansky má zkušenosti s Davis Cupem, kde reprezentuje Kanadu a rovněž tak jeho soupeř pro první kolo Henri Laaksonen ze Švýcarska.

Českým fanouškům jistě nemusíme představovat pátého nasazeného Jana Hájka, který se na kurty vrací po zranění a hned na úvod se bude muset poprat s talentovaným Kimmerem Coppejansem z Belgie, který v roce 2012 zvítězil v juniorce na Roland Garros. Ani ve druhém kole by na Hájka nečekala lehká práce, protože by narazil na zkušeného Ramireze Hidalga či nadaného Michona.

V rámci prvního kola se odehraje také prestižní derby mezi Janem Mertlem a Adamem Pavláskem. Zkušenější Mertl bude mít v tomto utkání opravdu těžkou práci, protože jeho mladší krajan se ukazuje ve výborné formě. Pavlásek totiž dokráčel až do semifinále v Prostějově, kde si vyšlápl také na Lukáše Rosola. Potvrdí tak svoji formu v Praze?

Dalším českým zástupcem v hlavní soutěži bude Jaroslav Pospíšil, který narazí na jednoho z hráčů, kteří budou rozehraní z kvalifikace. Štěstí na přívětivý los měl Pavel Štaubert, který hlavní soutěž rozlosoval spolu se supervizorem a jako soupeře si přisoudil rovněž jednoho z kvalifikantů.

Černým koněm soutěže by mohl být talentovaný Roberto Carballes Baena, tedy osmý nasazený hráč. Tento španělský tenista totiž dokázal v letošním roce dojít do semifinále turnaje ATP v Casablance a v zápase se Zhangem tak bude velkým favoritem. Na kurtech ve Stromovce dojde také k prestižnímu derby dvou italských hráčů: Matteo Viola – Simone Vagnozzi.

TenisPortal.cz, Pragueopen.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Hodně podobné obsazení jako v Prostějově, tak jsem zvědavá, jak dopane měření našich kluků tentokrát a kdo tenhle premierový ročník na Spartě vyhraje. Těším se.
Reagovat
slacker
Prostejov a pak hned Praha. Proc?
Reagovat
tommr
a co se ti na tom nezdá? Je to přece výhodný pro pořadatele, hráče i diváky ...
Reagovat
slacker
2 podradne (challenger) antukove turnaj v travarske sezone a ani jeden ATP . Jako darek bodu pro nase juiory prosim ale kdyz to prijede kanibalizovat nase spicka z TOP100 tak si moc zase nenahraji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist