V Prostějově budou hrát Štěpánek i Rosol

31. 5. 2013, 12:46
Aktuality 0
Téměř kompletní daviscupový tým ozdobí svou účastí letošní už 20. ročník prostějovského challengeru. V pavouku UniCredit Czech Open 2013, který se uskuteční od 3. do 8. června, jsou z držitelů slavné salátové mísy Radek Štěpánek a Lukáš Rosol, hrají ale i Jiří Veselý a Jan Hájek.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek s Lukášem Rosolem vypadli na grandslamovém French Open záhy a přijali pro ně připravené divoké karty do turnaje. Štěpánek zkusí v Prostějově navázat na své předešlé dva vavříny; první získal před deseti lety a druhý v roce 2004.

Obhajovat titul bude díky divoké kartě Němec Florian Mayer a poslední kartu dostal Fin Jarrko Nieminen, který za prostějovský klub hraje extraligu. Do stovky žebříčku ATP patří třeba i Ital Paolo Lorenzi (64.) nebo Španěl Albert Ramos (65.).

Na Hané se tradičně daří Janu Hájkovi, který vypadl v Paříži ve 2. kole s Američanem Querreym. Prostějovský turnaj vyhrál v letech 2006, 2009 i 2010 a finále hrál i vloni. Svůj talent na domácích kurtech ukáže i Jiří Veselý, který si letos na Roland Garros zahrál poprvé hlavní soutěž.

Organizátory trochu straší aktuální deštivé počasí a předpověď, která není moc příznivá. "Snad se to zlepší a nějak to doklepeme," řekla ředitelka turnaje Petra Langrová. Malou výhodou turnaje je, že centrální kurt v areálu má zatahovací střechu.

Finále se uskuteční příští sobotu od 11:00 a vítěz si vydělá 15.300 eur. Před zápasem o titul se bude hrát od 10:00 tradiční exhibice, v níž se Jiří Novák utká s bývalou světovou jedničkou šestatřicetiletým Španělem Carlosem Moyou.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist