V Prostějově do finále postoupili Krejčíková, Viďmanová, Forejtek a Lehečka

18. 7. 2020, 10:00
Aktuality 2
Další ze série exhibičních turnajů v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta zná své finalisty. Na antuce v Prostějově se zítra o titul utkají Barbora Krejčíková s kvalifikantkou Darjou Viďmanovou a mladíci Jonáš Forejtek a Jiří Lehečka.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková po vypadnutí jedničky Kateřiny Siniakové i nadále potvrzuje roli největší favoritky. Nasazená dvojka stále neztratila set, dnes v semifinále zdolala 6-3 7-5 Miriam Kolodziejovou, přestože ve druhé sadě prohrávala již 0-4 a soupeřka měla možnost set dopodávat. Ve finále se utká s Darjou Viďmanovou. Sedmnáctiletá senzační přemožitelka Siniakové v souboji kvalifikantek přejela dvakrát 6-2 Veroniku Vlkovskou.

Jednička mužské dvouhry Zdeněk Kolář roli největšího favorita naopak nepotvrdí. Aktuálně 229. hráč světa v semifinále podlehl 6-7(6) 3-6 Jonášovi Forejtkovi. Devatenáctiletého vítěze juniorského US Open ve finále čeká souboj mladíků s o rok mladším Jiřím Lehečkou, který zdolal 6-4 5-7 6-2 favorizovaného Slováka Lukáše Kleina. Obě finále jsou na programu v neděli.

Turnaj v Prostějově je třetím podnikem v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Úvodní díl na konci května na tvrdém povrchu v pražské Stromovce ovládla Petra Kvitová, mezi muži na antuce překvapivě zvítězil Michael Vrbenský. Druhý díl, který se uskutečnil na konci června u Máchova jezera, vyhráli Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková. Poslední akce se má uskutečnit na přelomu července a srpna v Liberci.

• MORAVIA OPEN •
Prostějov, antuka
sobotní výsledky (18. 7. 2020)
• Dvouhra muži - semifinále •
Forejtek - Kolář 7-6(6) 6-3
Lehečka - Klein (SR) 6-4 5-7 6-2
• Dvouhra ženy - semifinále •
Viďmanová - Vlkovská 6-2 6-2
Krejčíková - Kolodziejová 6-3 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
PeschkeFan1
Včera Květa Peschke nastoupila k zápasu čtyřhry, ale po třech gamech si šla sednout a nahradila ji Clijsters. Nevíte někdo proč nebo jestli n3ní zraněná?
Reagovat
misa
Zajímavé, jak se na této akci nedodržují skoro žádná covidová pravidla. Hráči se dokonce druží do skupin a plácají si dlaněma. Na to, že podle komentářů některých expertů je USA před zhroucením, pozoruhodné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist