V Prostějově do hlavní soutěže prošli Michnev, Staněk, Vlkovská a Viďmanová

14. 7. 2020, 10:00
Aktuality 6
V Prostějově dnes pokračoval další ze série exhibičních turnajů v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Na programu bylo druhé i závěrečné kolo kvalifikace. Do hlavní soutěže se v mužské části turnaje probojovali Petr Michnev a Robin Staněk, ženskou část zkompletovaly Veronika Vlkovská s Darjou Viďmanovou.
Petr Michnev

Petr Michnev včera v prvním kole vyřadil nasazeného Andrewa Paulsona, na úvod dnešního programu měl po odhlášení Martina Krumicha volno a v přímém souboji o postup do hlavní soutěže nedal šanci nasazené dvojce Jaroslavovi Pospíšilovi, českého veterána přehrál 6-2 6-4. Druhý úspěšný kvalifikant Robin Staněk měl dnes mnohem více práce, když ve druhém kole odvracel tři mečboly Dalibora Svrčiny a jedničku kvalifikace Petra Nouzu zdolal až po setech 6-7(4) 6-3 10-7.

Do hlavní soutěže žen postoupily Veronika Vlkovská a Darja Viďmanová. Vlkovská úvodní dvě kola zvládla ve dvou setech, ale v posledním utkání kvalifikace se nadřela. Proti teprve 14letému talentu Nikole Bartůňkové musela likvidovat mečbol a zvítězila až po téměř dvou hodinách 6-2 3-6 11-9. Míček od vyřazení byla i Viďmanová. Přemožitelka nasazené jedničky Karolíny Kubáňové měla namále proti Amélii Šmejkalové, kterou zdolala 6-2 5-7 12-10.

Hlavní soutěž Moravia Open, která se bude znovu hrát systémem čtyř čtyřčlenných skupin, začne zítra. Mezi její největší ozdoby budou patřit Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou, jedničkou mužské dvouhry bude Zdeněk Kolář.

Turnaj v Prostějově je třetím podnikem v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Úvodní díl na konci května na tvrdém povrchu v pražské Stromovce ovládla Petra Kvitová, mezi muži na antuce překvapivě zvítězil Michael Vrbenský. Druhý díl, který se uskutečnil na konci června u Máchova jezera, vyhráli Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková.

• MORAVIA OPEN •
Prostějov, antuka
úterní výsledky (14. 7. 2020)
• Dvouhra muži - závěrečné kolo kvalifikace •
Nouza (1) - Staněk (3) 7-6(4) 3-6 7-10
Michnev - Pospíšil (2) 6-2 6-4
• Dvouhra muži - 2. kolo kvalifikace •
Nouza (1) - Paroulek 6-2 6-3
Staněk (3) - Svrčina 6-3 5-7 11-9
Krumich - Michnev / bez boje
Bartoň - Pospíšil (2) 6-2 5-7 4-10
• Dvouhra ženy - závěrečné kolo kvalifikace •
Viďmanová - Šmejkalová 6-2 5-7 12-10
Vlkovská - Bartůňková 6-2 3-6 11-9
• Dvouhra ženy - 2. kolo kvalifikace •
Viďmanová - Klimovičová 7-6(3) 6-4
Břečková (3) - Šmejkalová 6-3 4-6 7-10
Vlkovská - Hájková 6-3 6-3
Bartůňková - Hrabalová 7-5 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Hector.Salamanca
Hra, sada, zápas Michnev!
Reagovat
jirkaS
nikolka pěkně :-)
Reagovat
travar
Tak Nikolka to nakonec nedala :(

V supertajbrejku vedla už 8-4, pak měla mečbol a stejně prohraje. Ani Amélie Šmejkalová nevyhrála. Taky měla v supertajbrejku mečbol. Takže místo nich se kvalifikovaly megaobranářky Viďmanová s Vlkovskou. To bude mít Vlk radost.
Reagovat
jirkaS
vyhrála 7:5 , 6:0
Reagovat
tommr
to ale bylo ve druhým kole. Ve třetím kole bohužel prohrála a na turnaj se tak nekvalifikovala ...
Reagovat
jirkaS
aha, když jsem si zatrhával oblíbené
v livescore, tak tenhle zápas tam ještě
nebyl :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist