V Římě dohrály Siniaková, zraněná Šarapovová i loňská finalistka Keysová

16. 5. 2017, 14:39
Aktuality 1
WTA ŘÍM - Trápení Madison Keysové po návratu na kurty pokračuje. Američanka se nedočkala premiérového vítězství na antuce ani na oblíbeném turnaji WTA Premier 5 v Římě, kde loni došla až do finále. Keysová v prvním kole podlehla Darje Gavrilovové. Ve druhém kole dohrály Kateřina Siniaková i Maria Šarapovová, která vzdala
Madison Keysová

Madison Keysová kvůli operaci levého zápěstí zahájila letošní sezonu až v Indian Wells. S návratem zatím bývalá světová sedmička a aktuálně 13. hráčka světa spokojená být nemůže.

Turnaj v kalifornské poušti ještě Američance vcelku vyšel (osmifinále), od Miami, kde vyhrála jediný zápas, se ale herně i výsledkově trápí. Na antuce letos nevyhrála jediné utkání. V Charlestonu, Madridu a dnes také v Římě vypadla hned v prvním kole.

Její dnešní soupeřka Darja Gavrilovová absolvovala o jeden antukový turnaj více. Největšího úspěchu dosáhla v Rabatu. V marocké metropoli si zahrála čtvrtfinále. Po dnešní výhře v téměř dvouapůlhodinovém souboji vrátila Keysové loňskou porážku z Fed Cupu.

I přes mizernou úspěšnost trefených prvních servisů (32%) nepřišla Keysová v prvním setu ani jednou o podání, dokonce nečelila brejkbolu. Od základní čáry totiž hrála výborně, diktovala tempo výměn a nastřílela 16 vítězných míčů oproti dvěma z rakety Gavrilovové.

Do stavu 2-2 byl zápas velmi vyrovnaný, nicméně od pátého gamu začala na kurtu jasně dominovat Američanka, která vyhrála čtyři hry v řadě a úvodní dějství za 38 minut získala.

Druhá sada byla festivalem ztracených servisů. K vidění bylo celkem sedm brejků. Navíc nastal obrat o 180 stupňů. Keysová se začala zbytečně vyhazovat, čehož Gavrilovová dokonale využila a za stavu 5-2 šla podávat.

Jenže naturalizovaná Australanka ani jednu příležitost srovnat na 1-1 na sety včetně tří setbolů nevyužila a druhé dějství si zbytečně zkomplikovala. Rozhodující sady se ale nakonec přece jen díky chybám Američanky dočkala.

Ve třetím setu měla dlouho navrch Keysová. Ani jeden ze tří brejků však nedokázala potvrdit a koncovku stejně jako v sadě předcházející nezvládla. V jedenáctém gamu ztratila poosmé v utkání servis a Gavrilovová vzápětí dnešní duel ukončila premiérovým esem.

Semifinalistka ročníku 2015 Gavrilovová ve druhém kole vyzve Caroline Garciaovou, s níž na turnajích ještě neprohrála. Rovněž Francouzka v prvním kole absolvovala dramatickou bitvu. Chorvatku Donnu Vekičovou přetlačila až poměrem 8-6 v tie-breaku závěrečné sady.

Z českých tenistek se dnes v Římě představila jen Kateřina Siniaková, která neuhrála set proti Světlaně Kuzněcovové ani ve třetím vzájemném utkání. Dnes sice měla ve druhé sadě za stavu 5-4 dva setboly při svém podání, ale neproměnila je a s favorizovanou Ruskou prohrála 1-6 6-7.

Večer soutěž skončila také pro Marii Šarapovovou, jež svůj zápas druhého kola vzdala.. Ruská tenistka si v průběhu utkání, během něhož neúspěšně čelila jedinému brejkbolu, s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou poranila stehenní sval a za stavu 4-6 6-3 a 2-1 vzdala.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3,076.495 dolarů
úterní výsledky (16. 5. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gavrilovová (Austr.) - Keysová (10-USA) 2-6 7-5 7-5
Bertensová (15-Niz.) - Niculescuová (Rum.) 2-6 6-2 6-1
Kontaveitová (Est.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 6-4
Sevastovová (Lot.) - Beguová (Rum.) 6-4 6-4
Ostapenková (Lot.) - Rogersová (USA) 6-3 6-4
Bellisová (USA) - Doiová (Jap.) 6-4 7-6(6)
Makarovová (Rus.) - Vinciová (It.) 6-2 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Kuzněcovová (7-Rus.) - Siniaková (ČR) 6-1 7-6(3)
Kontaová (5-Brit.) - Putincevová (Kaz.) 6-3 6-0
Görgesová (Něm.) - Mladenovicová (13-Fr.) 7-6(6) 7-5
Davisová (USA) - Suárezová (Šp.) 6-2 5-7 6-3
Bacsinszká (Švýc.) - Babosová (Maď.) 6-2 6-2
Lučičová-Baroniová (16-Chorv.) - Šarapovová (Rus.) 6-4 3-6 1-2 skreč Š.
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
Tak snad to Mad nějak překoná - a Petra ve druhém pololetí taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist