V Rotterdamu postupují 'nechtění' Rusové Južnyj a Davyděnko

15. 2. 2012, 13:34
Aktuality 1
ATP ROTTERDAM - Michajl Južnyj a Nikolaj Davyděnko dostali o víkendu v Davisově poháru od svého kapitána Tarpiščeva šanci ukázat své kvality jen ve čtyřhře a Rusko to možná stálo postup do čtvrtfinále. Nyní v hale v Rotterdamu zkušení Rusové dokázali, že by si důvěru zasloužili i ve dvouhře.
Michajl Južnyj

Nikolaj Davyděnko dlouhodobě není v optimální formě, nebezpečným hráčem však stále zůstává. Byť mu bookmakeři na turnaji v Rotterdamu nevěřili, třicetiletý Rus jim odpověděl vítězstvím. Davyděnko v souboji s domácím Robinem Haasem vyhrál 7-5 6-3, byť soupeř v prvním setu podával na zisk sady, a připsal si teprve druhou letošní výhru.

Ve 2. kole si 49. hráč světa Davyděnko zahraje s Francouzem Mathieuem, který už v pondělí vyřadil nasazenou čtyřku Feliciana Lópeze.

O víkednu byl Davyděnko členem ruského daviscupového týmu, jeho kapitán Šamil Tarpiščev ale zřejmě duel v Rakousku 'prokaučoval', i když se o tom dá jen spekulovat. Šanci ve dvouhrách nedal Davyděnkovi a ani ve formě hrajícímu Michajlu Južnému, místo kterého nastoupil Igor Kunicyn.

Z ruského tábora sice unikaly informace, že má Južnyj problémy s ramenem, vítěz turnaje ze začátku února v Záhřebu však nyní v Rotterdamu dokázal, že se nejedná o nic vážného. V Holandsku porazil 6-0 6-7 6-0 právě Kunicyna, který o víkendu nastoupil místo něj proti Melzerovi a prohrál v pěti setech.

"K Davis Cupu bych se nerad vracel. Teď jsem tady a chci tu dosáhnout dobrého výsledku," uvedl devětadvacetiletý Južnyj, který ve 2. kole narazí zřejmě na Federera. Se Švýcarem prohrál všesch 11 vzájemných soubojů. 

Ředitel holandského podniku ABN AMRO World Tennis Tournament Richard Krajicek do Rotterdamu po sedmi letech přilákal vítěze z roku 2005 Rogera Federera, či Tomáše Berdycha a Juana Martína Del Potro. Švýcara v 1. kole čeká Francouz Mahut, český tenista zahájí proti krajanu Lukáš Rosolovi.

Ve druhém kole je už sedmý nasazený Viktor Troicki, který nezaváhal s domácím Thiemem De Bakerem a vyhrál 7-6 6-0. "Tie-break jsem mohl klidně vyhrát. Své šance jsem zahodil," litoval holandský tenista svého vyřazení. Srbský tenista, který v dubnu přiletí do Česka ke čtvrtfinále Davisova poháru, se v dalším zápase utká znovu s domácím soupeřem - Ljubičičovým přemožitelem Huta Galungem.

- ATP 500 ROTTERDAM -
(Holandsko, tv. povrch / hala, 1.207.500 eur)
pondělní výsledky (13. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Troicki (7-Srb.) - De Bakker (Niz.) 7-6(6) 6-0
Kohlschreiber (Něm.) - Granollers (8-Šp.) 6-1 1-6 6-4
Seppi (It.) - De Voest (JAR) 1-6 7-6(5) 6-2
Nieminen (Fin.) - Sijsling (Niz.) 6-1 6-7(7) 7-5
Davyděnko (Rus.) - Haase (Niz.) 7-5 6-2
Južnyj - Kunicyn (oba Rus.) 6-0 6-7(4) 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Del Potro/Petzschner (Arg./Něm.) - Čermák/Polášek (ČR/SR) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
kunycin ani bogomolov hrát neměli v davis cupu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist