V semifinále čtyřher jsou Hlaváčková s Hradeckou, Štěpánek i Plíšková

26. 1. 2016, 06:57
Aktuality 38
O finále na Australian Open si zahrají celkem čtyři čeští tenisté. Do semifinále čtyřhry žen postoupily Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a také Karolína Plíšková s Julií Görgesovou. V deblu mužů se daří veteránskému tandemu - Radku Štěpánkovi s Kanaďanem Danielem Nestorem.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká postoupily do semifinále Australian Open podruhé v kariéře. Sedmé nasazené Češky v dnešním čtvrtfinále vyřadily turnajové dvojky Yung-Jan Chan a Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu po výhře 2-6 7-5 6-3. České tenistky přitom dvakrát dělil od vyřazení jediný míč. "Dostaly jsme se ze stavu 2-6 a 2-5 a minus dva mečboly, takže o chlup, ale o to větší je radost," napsala Hlaváčková na svém facebooku.

Vítězky Roland Garros 2011 a US Open 2013 si zahrají o postup do pátého grandslamového finále ve čtyřhře žen. Ze čtyř turnajů 'velké čtyřky' se do něj nedostaly dosud jen právě v Melbourne. Zkompletovat sbírku grandslamových finále se pokusí už ve středu proti čínské dvojici Yi-Fan Xu a Saisai Zheng, které na prvním společném grandslamu ztratily první set až dneska, kdy přišly o vedení 6-2 a 5-2 s dvěma brejky v zádech. Domácí sestry Anastasii a Arinu Rodinovovy ale kanonec přeci jen udolaly.

Karolína Plíšková na grandslamech ještě nikdy nebyla dál než ve třetím kole a ve dvouhře prokletí velkých turnajů nezlomila ani letos. Daří se jí však ve čtyřhře, ve které na předchozích dvanácti grandslamech vyhrála jediný zápas. S Němkou Julií Görgesovou, s níž startuje na prvním společném turnaji, dnes porazily 6-2 6-4 americko-ruský pár Vania Kingová a Alja Kudrjavcevová a bez ztráty setu postoupily už do semifinále.

V boji o finále Plíšková s Görgesovou vyzvou světové jedničky Švýcarku Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou z Indie, které už skoro půl roku neprohrály. Dnes deblové suverénky, které útočí na 12. společný titul během jedenácti měsíců, zdolaly 6-2 4-6 6-1 dvojici Grönefeldová/Vandewegheová a vyhrály už 34. zápas v řadě.

Radek Štěpánek a Daniel NestorV mužské čtyřhře postoupili do semifinále veteráni Radek Štěpánek s Danielem Nestorem. Sedmatřicetiletý Čech s o šest let starším Kanaďanem, kteří spojili síly na začátku sezony a plánují zaútočit na Turnaj mistrů, v dnešním čtvrtfinále porazili filipínsko-běloruskou dvojici Treat Huey a Max Mirnyj dvakrát 6-4.

"Měli jsem hodně šancí a jde nám to zatím skvěle," pochvaloval si Štěpánek v rozhovoru na kurtu novou spolupráci s Nestorem.

Štěpánek i Nestor můžou titul v Melbourne získat podruhé v kariéře. Český hráč to poprvé dokázal v roce 2012 s Indem Leanderem Paesem, osminásobný grandslamový šampion Nestor už v roce 2002 s Markem Knowlesem.

"Bylo by nádherné přidat další vavřín do sbírky, ale ještě jsme daleko," řekl Štěpánek, který s Paesem vyhrál také US Open 2013. V semifinále se střetnou s Pablem Cuevasem z Uruguaye a Marcelem Granollersem ze Španělska.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
úterní výsledky deblistů (26. 01. 2016)
ŽENY
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) - Yung Jan Chan/Hao-Ching Chan (2-Tchaj.) 2-6 7-5 6-3
Kar. Plíšková/Görgesová (13-ČR/Něm.) - Kingová/Kudrjavcevová (USA/Rus.) 6-2 6-4
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Grönefeld./Vandeweghe. (12-Něm./USA) 6-2 4-6 6-1
Yi-Fan Xu/Saisai Zheng (15-Čína) - An.Rodionovová/Ar.Rodionovová(Austr.)6-2 5-7 6-4
MUŽI
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Štěpánek/Nestor (ČR/Kan.) - Huey/Mirnyj (14-Filip./Běl.) 6-4 6-4
Mannarino/Pouille (Fr.) - Rojer/Tecau (1-Niz./Rum.) 7-6(5) 6-7(2) 6-4
J. Murray/Soares (7-Brit./Braz.) - Klaasen/Ram (13-JAR/USA) 6-7(3) 6-4 7-6(3)
Cuevas/Granollers (16-Uru./Šp.) - Pospisil/Sock (9-Ka./USA) 5-7 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
příjemným překvapením je pro mě hlavně postup Karolíny Plíškový, která potvrzuje, že její skvělej výkon ve finále FC nebyl náhodnej. Bylo by hezký kdyby dokázala napodobit lonskej úspěch Lucky Šafářový ... :)
Háčka a Radek Štěpánek zase ukazujou, že by letos mohli zabojovat o účast na deblovým TM ... :)
Reagovat
PetaM
Káje bude muset stačit F, titul prostě musí získat Háčka :D
Reagovat
tommr
tahle varianta by se mi taky líbila ... :)
Reagovat
lars
hacka uz titul z GS maji
Reagovat
EllNino
dokonce 2 ...ale z AO ho nemají, přál bych jim titul ze všech 4 GS :)
Reagovat
PetaM
Přesně tak :) Ještě AO a Wimblas ... :) To musí dát! :D
Reagovat
smazaný uživatel
A OH, nejlíp letos... ;)
Reagovat
Kozoroh
A TM k tomu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zvlášť mě potěšily háčka! Hodně štěstí v semifinále!
Reagovat
EllNino
Háčka čekají na soupeřky dál, sestrám Rodionovým se povedl stejný husarský kousek jako jim, otočily proti páru Xu/Zheng z 2:6 2:5 na 2:6 7:5 ...jsem zvědav, jestli taky vyhrajou, to by byla docela hodně velká náhoda :D
Reagovat
EllNino
tak nakonec 6:2 5:7 6:4 pro Číňanky, který se zejtra utkaj s Háčkama :) ...snad to Lucka s Andy zvládnou, bude to těžký ...
Reagovat
tommr
takže Háčka čeká v semifinále podobná šichta jako ve čtvrtfinále - Xu/Zheng hrajou podobným stylem jako sestry Chanovy i když se mi zdají o něco slabší ... :)
Reagovat
EllNino
no Chanovy hrají hodně silově, hlavně ta vyšší, tohle bylo celkem takový pinkání, hlavně od Xu, ale ta má zase šikovnou levačku :) ...narozdíl od Chanových ale tyto Číňanky ten kolaps napravily a já jsem moc rád, že nemusí hrát Andrea s Luckou proti tý protivě Anastazii, to by si vyškrábaly oči :D
Reagovat
tommr
já bych preferoval sestry Rodionovy, ale i proti Čínankám budou Háčka mírný favoritky. Soupeřky ale nesmí podcenit - Xu/Zheng nejsou možná tak silově vybavený jako sestry Chanovy, ale na síti hrajou taky velmi dobře ... :)
Reagovat
EllNino
no :) do stavu 5:2 ve druhým nezkazily skoro nic, ale pak zase zkazily skoro cokoliv, nač sáhly :D ...ale jo, snad to zvládnou
Reagovat
tommr
jinak koukám, že redakce TP trochu zaspala a vůbec nezaregistrovala, že sestry Rodionovy zápas málem otočily - ve výsledkách mají uvedenou výhru Xu/Zheng ve dvou setech ... :)
Reagovat
EllNino
klasika :D
Reagovat
Fandina
Fed Petra, Kája, Bára, Denča.
Reagovat
kada.tom
Čtyřhry by letos v Austrálii i ušly :-D
Reagovat
Fandina
Super a jen tak dál. Hezky se dívalo, jak se spolu po výhře radovali. A byl to super mač, bývalý parťák Nestora Mirnyj, s kterým má GS vítězství hrál dobře a nestoři, kteří se hlavně pohybují u sítě byli lepší. Nádhera a jen tak dál. Držím palce, jen tak dál. Go a pojď!!!
Reagovat
Fandina
úžasné a gratulka. Byl to super obrat s Chan Chan a mám obrovskou radost, že vyhrály. A moc držím palce v semi. Pojťe Háčkované Holky!!!
Reagovat
FulnekUltras
Tohle mimořádně cenné vítězství by je snad zase mohlo trochu nakopnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši ať je to nenakopává, aby je to nenakoplo do míst, kde to bolí. Pochopitelně hraní se slovíčky, ale hantýrkový výraz " to mě nakoplo" mě už začíná lézt na nerv.
Reagovat
FulnekUltras
Tak já myslím, že zrovna teď už Háčka nakopat celkem potřebovaly... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek + Nestor = titul. Jednoduchá rovnice jak z druhý třídy ZŠ
Reagovat
Fandina
spolu startují na třetím turnaji, v článku se píše, že na prvním. Je to první GS, ale jinak spolu hrají na třetím turnaji, i když je fakt, že v řadě, mezitím hrála Kája jen FED s Bárou. A předtím startovala s Julčou v září a v říjnu vloni ve Wuhanu, kde je vyřadily Chan Chan a v Pekingu, kde prohrály právě s Hingis Mirzou. A samozřejmě moc držím palce, aby se jim tentokrát podařilo je porazit, i když vím, že je to téměř nemožné. Nicméně Kája s Julčou se mi celkem líbí, jak hrají stylem silných ran, třeba se jim zadaří. Držím palce.
Reagovat
Jam
Můžeme mít na OH 2 páry? Napadlo mě jestli by se třeba nechtěli Kája s Bárou spojit
Reagovat
HayashiM
Budeme mít právo na 4 hráčky pro singl, 4 pro debl (tj. 2 páry) a jednu do mixu, celkově to ale musí být poskládané z max 6ti různých hráček. Takže v současné konstelaci pravděpodobně Petra, Lucka, Kája, Bára do singlu, Háčka do deblu a ten zbytek se bude muset nějak poskládat. Jestli bude Lucka zdravá, asi se jí nebude chtít zrovna do mixu s Tomem, stejně tak nevidím Petru v deblu, všechny ostatní možnosti jsou otevřené.
Reagovat
Frick
No. Bára nemá Rio jistý.
Reagovat
PetaM
Všechny tři holky potěšily. Více asi Háčka, měly těžší soupeřky. Ale skalp Chanových je naprosto skvělý, SF je o to více hratelné, ale určitě to není samozřejmost a není radno to podcenit. Kája s Julčou o to, jak měly lehčí ČF, než Háčka, mají těžší SF, dokonce nejtěžší SF ... Ale ani Martina se Saniou nejsou neporazitelné, i když se to už teď může skoro zdát :D Snad předvedou, co dnes Háčka - taky výhru :D Moc by se mi líbilo finále Kája/Julča - Lucka/Andy, ale budu spokojen i s finále Háček proti nejlepšímu páru světa ... Tak štěstí všem! :)
Reagovat
Frick
Aby je nakonec neměl Pála myšlenky vzít je do Rumunska. S Petrou a Kájou.

Byť tedy zrovna Bára by zlobit nemusela a mohla by bejt ráda za čas na přípravu na Petrohrad.
Reagovat
Frick
https://youtu.be/yqkZkq07_S4?t=12m4s

Melicharová, Martincová....

je tam nějaká přízeň s Nicole či Terezou?

Ale Peschke dobrá tam :o)
Reagovat
Frick
Ty asi zbude jen mix, co?

http://www.tenisportal.cz/hrac/thombare/?type=doubles

nebo s touto by teoreticky hrát mohla?
Reagovat
Frick
W+W budou hrát v Riu?
Reagovat
PetaM
Chtějí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže finále Háčka proti Santině? Nebo Kája s Julčou způsobí překvapení a poprask? Ne, tomu nevěřím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon ze tak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist