V souboji kamarádů Roddick nezaváhal

6. 5. 2008, 16:28
Aktuality 0
Vstup do antukové části sezony Američanu Andymu Roddickovi vyšel. Ve svém druhém letošním zápase na červeném povrchu porazil svého krajana Mardyho Fishe 6-1 6-4 a v Římě postoupil už do třetího kola.
Andy Roddick

Roddick v soubojích se svým dlouholetým kamarádem prohrál jen jednou, před pěti lety v Delray Beach. Od té doby už na něj Mardy Fish nenašel recept a ani jejich souboj v Římě nebyl výjimkou.

V prvním setu uhrál Fish při Roddickově podání pouhé čtyři body. Sám zdaleka tak suverénně neservíroval a první sadu prohrál 1-6. Rozhodující okamžik následujícího setu přišel za stavu 3-3, kdy Roddick znovu dokázal prorazit podání svého soupeře. Favorit pak při svém servisu znovu nezaváhal. Zvítězil 6-1 6-4 a vzájemnou bilanci si vylepšil už na 8-1. "Je to těžké, hrát s někým, s kým se přátelíte. A bohužel pro Mardyho v zápasech s ním hrávám dobře," svěřil se po dnešním utkání šestý nasazený hráč.

Přechod na antuku si Roddick pochvaloval. "Je to OK. Můžu soudit jen podle jednoho zápasu, takže je to asi v pořádku," řekl Američan.

Set dnes neztratil ani Roger Federer, kterého čekal nepříjemný Guillermo Caňas. Švýcara mohla strašit vzájemná bilance 2-3, kterou si zhoršil dvěma loňskými prohrami s Argentincem. Dnes už další překvapení na svůj účet nepřekvapil: i přes nízkou úspěšnost prvního podání svůj servis ani jednou neztratil a zvítězil 6-3 6-3.

Z turnaje vypadl i další Argentinec, Juan Ignacio Chela. Ten dnes dokázal Španělu Tommymu Robredovi vzdorovat jen 79 minut. Favorizovanému Robredovi se hlavně ve druhém setu dařilo na příjmu, když Chelovi třikrát sebral podání a zápas dotáhl do vítězného konce.

Výsledky - Řím:
1. kolo:
Robredo (14-Šp.) - Chela (Arg.) 6:4, 6:1, Acasuso (Arg.) - Tursunov (Rus.) 6:4, 6:2, Ferrero (Šp.) - Kiefer (Něm.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4. 

2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Caňas (Arg.) 6:3, 6:3, Roddick (6-USA) - Fish (USA) 6:1, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist