V Torontu zůstává v kvalifkaci už jen Šafářová

16. 8. 2009, 20:26
Aktuality 0
WTA TORONTO - Příští týden se tenistky přesunou z Cincinnati na další dvoumilionový turnaj do Toronta. V Kanadě pomalu vrcholí kvalifikace, ve které ze tří českých tenistek pokračuje už jen Lucie Šafářová. Naopak neuspěly Lucie Hradecká a Petra Kvitová.
Lucie Šafářová

Lucie Hradecká se představila poprvé od červencového finále v Istanbulu, ale do hlavní soutěže lukrativního podniku v Torontu se nedostala. Včera sice ve třech setech zdolala Ukrajinku Kutuzovou, na Italku Robertu Vinciovou už ale nestačila.

Ještě hůř dopadla devatenáctiletá Petra Kvitová. Ta minulý týden nezvládla kvalifikaci v Cincinnati a mezi elitu turnaje se nedostala ani v Kanadě. Po výhře nad o tři roky mladší Portugalkou Larcherovou ji deklasovala Ruska Kirilenková, se kterou vyhrála jediný game.

Z českých tenistek tak dnes postoupila jen Lucie Šafářová, která však odehrála teprve zápas prvního kola. Měla se utkat se Španělkou Llagorsteraovou, jenže ta dnes hraje deblové finále v Cincinnati, a tak ji nahradila Ukrajinka Korytcevová. Tu Šafářová porazila 6-2 6-4 a o postup z kvalifikace si zahraje s Urszulou Radwaňskou z Polska.

Účast v hlavní soutěži má jistou pouze Iveta Benešová, na kterou na úvod čeká Japonka Sugijamaová. Do Kanady dorazí kompletní světová špička i vracející se Kim Clijstersová.

- WTA TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky (16. 08. 2009)

Kvalifikace - 2. kolo:
Vinciová (It.) - Hradecká (ČR) 6-4 6-2
Kirilenková (Rus.) - Kvitová (ČR) 6-1 6-0

Kvalifikace - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Korytcevová (Ukr.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist