Vaidišová hlásí comeback! Bude hrát turnaj v USA

30. 8. 2014, 22:49
Aktuality 39
Dvojnásobná grandslamová semifinalistka Nicole Vaidišová hlásí comeback! Její agent Olivier van Lindonk deníku Sport během US Open řekl, že přijala divokou kartu na turnaj ITF v americkém Albuquerque, který se koná v polovině září.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Potvrdily se tak spekulace z posledních měsíců, že se znovu připravuje pod vedením svého nevlastního otce Aleše Kodata. Ten ji v letech 2006 a 2007 dovedl do semifinále Roland Garros a Australian Open. V květnu 2007 se jako čerstvě osmnáctiletá vyšplhala na sedmé místo žebříčku WTA. Pak však přišel strmý výsledkový pád a s tenisem v březnu 2010 skončila jako hráčka ze druhé stovky žebříčku, která marně hledala motivaci.

Chuť však našla, podařilo se jí dát dohromady bolavé rameno a ukázalo se, že záběry z tréninku nedávno zveřejněné na sociálních sítích opravdu svědčily o plánovaném návratu. Ten přijde na podniku ITF s dotací 75.000 dolarů a podle jejího agenta z agentury IMG by měly následovat další divoké karty.

Turnaj ITF na tvrdém povrchu v Albuquerque začíná 15. září a přihášeny jsou na něj především hráčky druhé světové stovky v čele s Tatišviliovou, Larcher de Britovou, Kontaovou, Brengleovou či zkušenou Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, která na právě probíhajícím US Open postoupila přes světovou dvojku Halepovou do osmifinále. Z českých tenistek má turnaj v plánu také Andrea Hlaváčková.

- Napsali jsme o Nicole Vaidišové: -
Březen 2010: Nicole končí, potvrdil nevlastní otec Vaidišové Kodat
Duben 2011: Eric Van Harpen: Vaidišová se vrátí!
Leden 2012: Nicole zkouší najít chuť k tenisu, potvrdil její manžel Štěpánek
Únor 2014: Podvrh na Twitteru rozpoutal spekulace o návratu Vaidišové
Červenec 2014: Vaidišová zveřejnila video z tréninku
ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
jsem hrozně rád, že se Nicole vrací, konečně jsem zase mohl spustit svůj web. jsem největším fanouškem a navždycky to tak zůstane, žádná hráčka kromě Nicole mě nikdy tak neoslovila. a to sleduju tenis odmala :)

www.nicole-vaidisova.com
Reagovat
smazaný uživatel
O tom, že Nicole kvalitu má, nemusíme pochybovat. Navíc ji bude dost, alespoň ze začátku, pomáhat její výška. Kritická situace nastane v momentě, kdy se dostane do top 100 nebo top 50 a už bude muset na sobě tvrdě makat každý den.
Reagovat
marekv
Už zas ? Až se utvrdí, kolik sil by to stálo, bude po nadšení, tipuju tak 5-6 turnajů, pak pomalu opadne zájem médií...a za dva roky se zas dočtem o návratu. Fandím českým holkám, ale tuhle fakt nemusím.
Reagovat
Frick
Prý se něco o Nicole píše dnes ve Sportu. Nevyfotil by to někdo? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve vší úctě k WTA, ale ta nevyrovnanost žen nahrává Vaidisové, že se v klidu může dostat do top 10. Když se vrace Kim, tak vyhrala v pohodě USO. Na žabříčku ATP by hráč měl mnohem větší problem zařadit se. Klidně, wimbledon finale. Což mě na WTA trošku mrzí, světové jedničky se tam mění jak ponožky :) Čest výjimkam (Serena, Venus a Justine)
Reagovat
Titan
Kim nehrála od května 2007 (Varšava) do Cincinnati 2009, to je trochu jiný časový úsek...
Navíc už měla na krku jeden GS titul...:-)
WTA je organizace, s tenisovou labilitou hormonama zaplavených hráček toho moc neudělá :-)
Reagovat
Patri.k
přesně, tady Eric Van Harpen skoro nadčasově dokázal předpovědět už v roce 2010 její návrat http://www.tenisportal.cz/zpravy/eric-van-harpen-vaidisova-se-vrati-7823/ a věští ji i TOP10, když půjde vše jak má, takže není důvod mu nevěřit...
Reagovat
smazaný uživatel
ano,ja to špatně označil nemyslel jsem WTA jako organizaci samotnou, ale hráčky :-)
Reagovat
misa
zastupuje IMG. Mohly by udělat nějakou společnou akci. To by byla zábava :-)
Reagovat
Fandina
já už jsem moc zvědavá, jak se Nicol vrátí, jak se jí bude dařit.
Reagovat
makro99
Asi není lepší příklad vzorového comebacku pro Nicole než právě Martina Hingis. V roce 2002 ve 22 letech končila kariéru jako No. 10, v roce 2006 se vrací a sezónu končí jako No. 6 - titul v Římě, finále Tokio a Montreal, 2 GS čtvrtfinále... to bysme i brali, ne?
Reagovat
kohlik
aspoň kdyby zatím byla do 100
Reagovat
kohlik
třeba do roku
Reagovat
Roger_Federer
Nemyslim, ze by se Vajdisova vracela s tim , ze jeji ambice by byly byt jen do top 100..Nejzajimavejsi bude, jestli uz dospela hlavou a vydrzi, ikdyz se ji treba nebude pul roku darit tak jak by si predstavovala..Osobne cekam ze nejmene do top 30-40 se bez problemu dostane.
Reagovat
pepin
Tak já si myslím, že to bude hodně o vůli a trpělivosti a pochopitelně o dřině.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se daří! Věkem je stále ještě perspektivní hráčkou, první turnaje budou nejdůležitější. Věřím, že v budoucnu o ní ještě uslyšíme. Mezi muži bych jí moc šancí na návrat nedával, ale mezi ženami je přeci jen větší šance se ještě prosadit :)
Reagovat
Frick
No hlavně že už konečně někoho napadlo se zeptat....
Reagovat
smazaný uživatel
já jí věštím a já jí žehnám vydím budoucnost ta holka má budoucnost
Reagovat
vendulkabendulka
Tady si tykame, takze nemusis psat "vydim".. ;)
Reagovat
optaopta
pokud se někdo rozhodne opravovat pravopisné chyby druhých, měl by si hlídat nejdříve ty své...:-)
Reagovat
a.magerova
Tak ale dobry překlep, jsem se i pousmála, protože nemám z viděnim nebo vyděnim budoucnosti vůbec žádné zkušenosti, takže kdoví jak se tento akt vlastně popisuje ;-)
Reagovat
VlS
a jak to viydíš s tím, že bychom se z gramatiky mohli(y) v budoucnu po...??
Reagovat
smazaný uživatel
udělá si ostudu na jednom turnaji a vybodne se na to.

A nebo bude trpělivá, udělá si ostudu na vícero turnajích a pak se na to vybodne.

Tyhle scénáře považuju za nejpravděpodobnější, ale rád bych se pletl.
Reagovat
smazaný uživatel
i když zase je pravda, že pokud se přihlásila na turnaj, musela už si pinkat s nějakejma lepšíma hráčkama. Musí cítit, že je aspoň trošku konkurence-schopná, jinak by do toho snad nešla. No sem zvědavý.
Reagovat
Patri.k
Přeci jen, když už se rozhodla trénova a věnovat tomu nějaký čas, určitě po jednom nepodařeném turnaji to nezabalí, ta přestávka byla dost dlouhá, ta chuť hrát ji jen tak nepřejde, musela by vypadávat hodně často.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda :-))
Reagovat
vendulkabendulka
Ono to letos bude urcite jenom takove otrkavaci aby videla, jestli ji to vubec pujde. Ale jestli jo, pristi sezona uz by mohla byt moc zajimava. S jejim talentem verim, ze by se mohla vratit na pozice ktere opustila.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám neskutečnou radost, že bude zase hrát!! Přeji ji hodně zdaru, ať se jí jen daří, bude to nesmírně těžké, ale hru na to určitě má aby se dostala do té TOP 50.. :-))
Reagovat
Patri.k
Super, věřím v její úspěchy, když už někdo má v sobě tu výkonost světové hráčky, nemůže se to v něm ztratit.
Reagovat
Titan
Vážně? A co Hingisová? Tenis se mění poměrně rychle a co před 7 lety stačilo, už dnes nestačí. Nejde ani tak o umění, ale o styl dnešní hry, která je spíše rychlé běhání za rychlým odpinknutím. Pokud hráčka nenastoupí do tohoto vlaku úspěšně, vezme jí to dost hodně motivace zkoušet to dál. Nicole by musela být hodně silná, v což nevěřím, ale rád bych se mýlil...:-)
Reagovat
Patri.k
Já si nemyslím, že za posledních 7 let se nějak tenis výrazně posunul dál, to by Serena nemohla tak dlouho dominovat a Venus stále se drží ve špičce a to ji je už hodně. Po tak dlouhé pauze bude mít myslím chuťi hrát hodně, takže to jen tak nezabalí, ale též si myslím, že to tak rychle nahoru nepůjde, hodně napoví první turnaje.
Reagovat
Titan
Doufám, že se Serenou a Venus žertuješ...:-))
Tam přece šlo a jde o umlácení soupeřky tenisem na hranici ženského, tohle bych vůbec nemíchal...:-)
Reagovat
Roger_Federer
on je dost rozdil mezi zenskym a muzskym tenisem..Vajdisova hrala dost podobnym stylem jako napr Kvitova.Nemyslim si ze by dnesni zeny byly o tolik dal nez ketech 2006-2009, dovokim si rict, ze konkurence v zenskrm tenise byla tehdy vetsi nez dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zvědav přeji ji hodně štěstí divokých karet by mělo přijít dost zvlášt když se ji bude dařit , skvělé by bylo kdyby už stihla kvalifikaci prvního grandslamu příštího roku .
Ale to bude chtět hrávat chalengry a Wta turnaje protože pokud se nemýlím tak turnaj ITF není započítáván do žebříčku WTA.
Má 25 let není to moc ale určitě ne málo na to aby se zase šplhala vysoko.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí do konce roku něco předvést aspoň na ITF, pak by mohla mít šanci na WC do Melbourne. Spíš teda do kvaldy...
Reagovat
smazaný uživatel
též pravda jenže stačí jedno zranění a už zase o ni nemusím slyšet je totiž ten nejvyšší čas .
Takže ji přeji at je zdravá.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje ITF se započítávají do žebříčku, konkrétně na 75 000 je za vítězství 115 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
aha díky .
Reagovat
Roger_Federer
Doufejme ze mela dostatek casu si to srovnat v hlave.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist