Vaidišová je v Midlandu ve třetím kole kvalifikace

2. 2. 2015, 20:52
Aktuality 47
ITF MIDLAND - Nicole Vaidišová se letos už potřetí dostala do třetího kola kvalifikace turnaje ITF. V americkém Midlandu dnes zdolala nejvýše nasazenou Slovinku Petru Rampreovou a o první letošní start v hlavní soutěži si zítra zahraje s domácí Melicharovou.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová se během ledna představila na třech antukových turnajích ITF ve Spojených státech a na všech skončila v kvalifikaci. Dvakrát na cestě do hlavní soutěže nedokázala udělat poslední krok, když prohrála se sedmnáctiletou Ruskou Vichljancevovové (428. na světě) a s devatenáctiletou Chorvatkou Tenou Lukasovou (443.).

Po nezdarech na antuce má nyní šanci prosadit se na tvrdém povrchu v Midlandu, kde si před 11 lety na začátku své kariéry zahrála jako čtrnáctiletá dívka finále. Letos má za sebou zatím dva úspěšně zvládnuté zápasy v kvalifikaci, když po výhře nad Američankou Chiarrou Schollovou neztratila set ani proti nasazené jedničce Petře Rampreové.

Pětadvacetiletá Češka odvrátila všech sedm brejkbolů, zápas ukončila třetím esem a o deset let starší Slovinku, které ve světovém žebříčku patří 349. místo, porazila 7-6 6-2. Rampreovou zdolala i před dvěma týdny na antuce v Daytona Beach.

Poslední překážkou na cestě do hlavní soutěže halového turnaje ITF s dotací 100 tisíc dolarů bude jednadvacetiletá Američanka Nicole Melicharová. Se svou jmenovkyní, která je hráčkou sedmé světové stovky, se utká poprvé.

Vaidišová loni v září obnovila po více než čtyřech letech kariéru, kterou předčasně ukončila už ve svých 20 letech. Ani na podzim se jí ale nedařilo, že čtyř startů na turnajích ITF se dostala jen jednou do čtvrtfinále. Tenistka, která byla zvyklá na grandslamová semifinále, má po návratu bilanci v kvalifikacích 0-5. Aktuálně je až 594. hráčkou světa.

V sezonách 2009 a 2011 vyhrála turnaj v Midlandu Lucie Hradecká, která si z Michiganu odvezla i dvě trofeje ze čtyřhry. V roce 2010 triumfovala s domácí Granvilleovou a o dva roky později s Andreou Hlaváčkovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
sprchon
Naše Nicole nakonec zvládla i druhý set. Americká Nicole sice v první polovině setu začala zlobit. Pak ale Vaidišová získala break na 4:3 a následně už to vypadalo, že to jde samo. Break potvrdila, game ukončila tradičně esem. Za stavu 5:3 se Melichar pokoušela udržet v zápase, na třetí MB už odpověď nenašla.

Pozitivní je, že Nicole neztratila za celý zápas podání i když nabídla 4 BB a udělala několik DF. Dál je super, že málokdy kazila ty míče z jasných pozic (viděl jsem to snad jen dvakrát za celý druhý set) a mnohem víc takových míčů proměnila ve winnery. :) Zdá se, že Nicole udělala kus práce. Dělá mnohem více winnerů než nevynucených chyb, zápas nabídl i pár pěkných výměn, od Nicole jsme viděli i úspěšné kraťasy... Samozřejmě, hrála s hráčkou, která je v žebříčku ještě pár míst za ní. Určitě tam ale vidím zlepšení oproti minulému roku.

Gratulace, super, jen tak dál! Hurá do hlavní soutěže! :)))
Reagovat
tommr
ted by to ještě chtělo dobrej los, aby udělala aspoň pár kol i v hlavní soutěži ... :)
Reagovat
marekv
tam straší ta Vickery
Reagovat
tommr
jj ta by byla z těch 4 možnejch soupeřek pro Nicole asi nejtěžší ...
Reagovat
sprchon
Uvidíme, no... Nicole měla dneska velmi světlé chvilky, ale stále je tam strašně moc věcí, které jsou potřeba zlepšit. ;)
Reagovat
marekv
Tak o tom žádná, ten dnešní výsledek je dán i slabou hrou soupeřky. Ale Nicol toho využila a to je jen její plus. Snad bude stream i z prvniho kola, at vidime zapas se silnejsi hrackou. Jinak koukám, že Nicolin team nepodceňuje PR, tři dny, tři články :-) Nic se nesmi podcenit :-)
Reagovat
Frick
A ona se v mládí považovala za hardařku?
Reagovat
VlS
A víš, kde Nicol vyrůstala?
Reagovat
Frick
A na tom záleží?

Vim, že rodačka z Norimberku, ale nevim, kde a v jaký době po narození pak pobývala.
Reagovat
EllNino
byla na Floridě kámo, ty zase netušíš ...
Reagovat
VlS
Fricku, fakt o tom víš úplný ho... a děláš tady jen borčus, nebo provokuješ? Ten údaj v papírech o národnosti je docela srandovní, ale uvědom si, že vším ostatním je Nicole daleko víc Amičanka , než Češka.
Reagovat
aligo
Sharapova je taky více Američanka než Ruska
Reagovat
VlS
Taky myslím
Reagovat
lukassb
Meleš nesmysly... Jasně, s tou hardařkou máš pravdu. Trénovala od mala na Floridě a má na to i uzpůsobenej styl hry. Ale kdyby jsi o Nicole věděl trochu víc, věděl bys, že sice prožila v USA větší část života, než v ČR(upřímně, která profesionální tenistka má nějaký stabilní zázemí) ale několikrát řekla, že se jako češka cejtí, má český rodiče, byt v Praze. Tak nevím, proč do něj tak valíš, ale zřejmě ti to dělá dobře, jako většině diskutujícím tady na tenisportále.. :D
Reagovat
VlS
Ale to nijak nezpochybňuju, říkám jen to, že prožila daleko víc života na Floridě než v Česku a životní skušenost a návyky tomu odpovídají. Ničím nezpochybňuji její národní cítění, nicméně skutečnost kde žije a proč žije kde žije odpovídá jasně. To není žádná diskvalifikace, urážka, navezení se do ní, to je prosté konstatování skutečnosti. Kdyby byl kdokoliv od 6ti let prakticky trvale na Floridě, byl by patrně víc Američan než co jiného ( možná s výjimkou komunit, které žijí v diaspoře kdekoliv na světě, což není vlastnost českých emigrantů)
Reagovat
lukassb
Jasně, tak máš pravdu v tom, že se to určitě na člověku podepíše..ale vezmi si třeba Sharapova..o té bych už si troufal tvrdit, že je to Američanka víc než Ruska. Nicole po konci kariéry bydlela celou dobu v Praze a určitě tam bude bydleti po skončení té druhé. Pochybuju, že by se Sharapova po ukončení přestěhovala do Ruska :D ale řešíme to kraviny.. kdyžtak si zkus přečíst tohle:http://sport.idnes.cz/ja-a-americanka-nikdy-ji-nebudu-den-/tenis.aspx?c=A050710_130803_tenis_rav ..starší článek, ale nemyslím si, že by se něco změnilo :-)
Reagovat
marekv
Upsss, díky za ten článek, dokonce si ne něj vzpomínám. Úžasný blábolení šestnáctiletýho telátka :-) Nejdřív těžká literatura a pak odpověď na pět největších Čechů :-)
Jinak ale k tý vaší přetahovaný, ona tam říká, že je Češka, ale má namíchanou krev amerikou...ale to je váš job.
Každopádně se ztotožňuju s prvním příspěvkem v diskuzi pod článkem :-)
Reagovat
Frick
Blábolení..... Ptali se jí na to, ona odpovídala. Mne z toho rozhovoru přijde, že Nicole rozhodně hloupá není a nebyla. Asi paradoxně právě proto, její inteligentní ale i složitá mysl, jí ukončily kariéru.
Reagovat
EllNino
Nicole je hardařka :D
Reagovat
Frick
No dobře, tak je Nicole hardařka, ale životní turnaj odehrála na antuce.

Ano, SF na GS udělala i na AO 2007, ale myslim, že RG 2006 je třeba řadit výše.
Reagovat
VlS
To je ale tvůj názor a žádná obecná pravda. SF GS je SF GS a je fuk, kde je.
Reagovat
Frick
Na RG porazila světovou jedničku a v SF odehrála mnohem vyrovnanější zápas, ve kterém podávala na výhru a dále v TB jí od finále dělily dva míčky.

Na AO porazila nejlépe světovou osmičku a výhra nad Serenou byla rozhodně dál, byť i tehdy to byl vyrovaný zápas.
Reagovat
aligo
Na tom vůbec nezáleží... SF jako SF
Reagovat
Frick
Dobře, připusťme SF jako SF. Nicméně i tak - to, že se Nicole dostala na RG až do SF, tak to znamená, že rozhodně nemůže / nemohla být čistou hardařkou, jenž se štítí antuky.
Reagovat
PH94
Velice slušnej výkon od Nicole :)
Reagovat
EllNino
paráda, vypadá to líp, než na antuce :)
Reagovat
PH94
to rozhodně :D :)
Reagovat
sprchon
Stream jsem objevil až při pátém gamu. Naše Nicole zatím hraje dobře. Ve hře se mi moc líbí, sází tam winnery, dělá minimum UE. Na podání udělala v úvodu dvě dvojchyby, teď v posledním gamu prvního setu ale působila suverénně. Set ukončila esem z druhého podání. :)
Jen tak dál, dotáhni to do konce! :)
Reagovat
Frick
Mysleme na to, že je to hráčka z 621. místa (max. 400)
Reagovat
sprchon
V prvním setu asi nic moc. Teď to vypadá, že hraje
Reagovat
sprchon
a že to naše Nicole bude mít složitější.
Reagovat
Frick
http://www.sportingvideo.tv/20150203/vv54d0bc4a669534.49648998-996246.html
Reagovat
sprchon
Byl jsi rychlejší. Teď jsem to objevil. Zatím super.
Nicole vede 4:0 v prvním. :)
Reagovat
Frick
Norimberčanka Brňačku drtí :o)

Podobné to bylo i ve ČF AO 2007
Reagovat
EllNino
Melichar je z Brna jo ? :)
Reagovat
Frick
http://youtu.be/LqP0obPHd1k?t=24s
Reagovat
babolat.cz
další posila pro FC
Reagovat
Frick
To ještě potrvá.
Reagovat
blixa
Až tolik omluvenek že by přišlo ? :D
Reagovat
PH94
Tentkrát už to Nicol snad zvládne :) Nevíte za kolik je bodů zvládnutá kvalifikace na 100 000? :)
Reagovat
Frick
6
Reagovat
Fandina
Podle tohohle odkazu 6, jestli jsem to dobře pochopila.
http://www.wtatennis.com/all-about-rankings
Reagovat
Frick
Ještě pořád neudělali aktualizaci pro rok 2015. Šlendrián. :-(

No, vítězka Elite by si mohla přijít až na 315 bodů. Dle Wiki.

Očekávám na TM + Elite celkem tři naše hráčky. :o)
Reagovat
misa
Je to docela reálné, holky ale musí zamakat.
Reagovat
Frick
Má společný město narození s jednou hráčkou TOP 15 :o)
Reagovat
Fandina
Tak tak.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicole_Melichar
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist