Vaidišová letos dohrála. Chce doléčit zranění a být fit na sezonu 2016

16. 10. 2015, 08:47
Aktuality 8
Nicole Vaidišová se po turnaji v Tianjinu rozhodla zabalit konec letošní sezony. Česká tenistka chce doléčit zranění nohy a být fit na rok 2016.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová se představila naposledy v pondělí na podniku WTA v čínském Tianjinu. Tam nejprve o víkendu prošla tříkolovou kvalifikací, ale v hlavní soutěži se jí nepovedl zápas prvního kola proti Ying-Ying Duan.

"Poslední nádherný západ slunce v Číně... Jsem docela spokojená s tím, jak mi to tady šlo. Odehrála jsem tři dobré zápasy, ve čtvrtém jsem neměla svůj den," napsala Vaidišová ve čtvrtek k fotografii postnuté na Instagramu.



V té chvíli byla už několik dní odhlášená ze dvou turnajů ITF (Suzhou a Nanjing), na nichž měla startovat v následujících dvou týdnech. A tak mnohé nepřekvapila druhá část vzkazu zveřejněné na sociální síti.

"Po vypadnutí z Tianjinu jsem se kvůli pokračujícímu zranění nohy rozhodla, že v tomto roce už žádný turnaj hrát nebudu. Není sranda nebýt stoprocentně fit a hrát s neustálou bolestí. Nyní se zaměřím na to, abych zranění doléčila a byla stoprocentně fit na rok 2016," dodala šestadvacetiletá Češka.

Vaidišová si kotník poranila v dubnu a byť to původně nevypadalo, na čtvrt roku vypadla z turnajového kolotoče. V létě se pak ztěžka dostávala zpět do zápasového rytmu a na žádné z následujících šesti akcí nedosáhla na výraznější úspěch.

Bývalá světová sedmička se loni v září vrátila na kurty po více než čtyřleté pauze, během které podstoupila dvě operace ramena. Po svém comebacku se objevila na šestnácti turnajích. Letos odehrála sedm podniků ITF, když nejdál se dostala v únoru v Midlandu do semifinále, a pět turnajů WTA. Na nich prošla dvakrát kvalifikací, v březnu v Miami si proti Maďarce Timee Babosové připsala jedinou výhru v hlavní soutěži.

Aktuálně je 270. hráčkou světa, v pondělí si polepší o zhruba dvacet pozic. Na lednovou kvalifikaci na Australian Open to však stačit nebude.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Roger_Federer
V teto forme..fakt 3,5 ...to hraju.
Reagovat
Roger_Federer
Ty vole samozdrejme Krunic...
Reagovat
Empe
Tenhle návrat je zajímavé sledovat a jsem zvědavá, jak se vyvine v roce 2016.
Každopádně by to chtělo pevnější zdraví. I kdyby vyhrála každý z těch turnajů, na které jezdí, co z toho, když se po každém dává měsíc dohromady. :( Stačí, že na tohle máme Petru C., u ní je to taky ohromná škoda.
Reagovat
FulnekUltras
Nicole už se nenápadně posunula do poloviny třetí stovky - a pokud vydrží, klidně to může jít ještě o dost výš...v ruce to pořád má...
Reagovat
Empe
To určitě může. Jen to zdraví, kdyby lépe sloužilo. :)
Reagovat
George_Renel
Za uplynulý rok poznala co a jak a dokázala se dostat na cca 250 místo v žebříčku.
Teď má dost času na to zvážit všechny pro a proti a rozhodnout se co dále. Pokud bude zdravá, rozhodně má na návrat do stovky.
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas
Reagovat
Fandina
Moc přeji doléčení a těším se na příští rok. Na její zápasy se mi i přes to, že vždycky nevyhrála dobře dívá. A doufám, že v příštím roce bude pokračovat. Držím palce. Nicol pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist