Vaidišová neudržela vedení a na turnaj ITF v Montpellier se nekvalifikovala

15. 6. 2015, 13:17
Aktuality 16
ITF MONTPELLIER - Nicole Vaidišová se na svůj první turnaj po více než dva měsíce dlouhé pauze nekvalifikovala. Česká tenistka dnes v závěrečném třetím kole proti Rusce Vichljancevové vedla v rozhodujícím setu 4-1, prohrála však pět gamů v řadě a do hlavní soutěže se nedostala.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová hrála naposledy koncem března na turnaji WTA Premier Mandatory v Miami. Koncem dubna měla startovat na antuce v marockém Marrákeši, jenže celou část sezony na evropských včetně případného French Open musela odpískat kvůli zranění kotníku. Léčba včetně rehabilitace a následné přípravy na návrat na kurty si vybrala více než dva měsíce, jejichž větší část strávila šestadvacetiletá Češka v Praze.


Do zápasového tempa se bývalá světová sedmička vrátila až nyní na podniku ITF ve francouzském Montpellier, kde odehrála tři zápasy v kvalifikaci. O víkendu porazila devatenáctileté soupeřky Francouzku Sarah Finckovou (1151. hráčka světa) a Chorvatku Adrijanu Lekajovou (330.), dnes v závěrečném třetím kole ale nestačila na osmnáctiletou Rusku Natalii Vichljancevovou (353.).

Vaidišová v zápase sice teprve podruhé od loňského comebacku dostala kanára, ale zdálo se, že i tentokrát nakonec vyhraje. V třetím setu vedla už 4-1, jenže od té chvíle už neuhrála ani game a tak prohrála 6-3 0-6 4-6. Vichljancevové podlehla i ve druhém vzájemném střetnutí, v úvodu sezony s Ruskou uhrála pouhé tři gamy v Daytona Beach.

V kvalifikacích aktuálně 283. tenistka světového žebříčku Vaidišová prohrála poprvé po sérii osmi výher. V únoru prošla tříkolovým sítem na podniku ITF v americkém Midlandu, kde nakonec došla až do semifinále, v březnu v mexickém Montterey se pak poprvé po pěti letech kvalifikovala i na turnaj WTA.

Nejvýše nasazenými hráčkami turnaje dotovaného částkou 50 tisíc dolarů v Montpellier jsou Španělky Silvia Solerová-Espinosaová a Lourdes Domínguezová-Linová a Francouzka Pauline Parmentierová. Z českých tenistek se představí zkušená Renata Voráčová a talentovaná Barbora Krejčíková.

• ITF MONTPELLIER •
Francie, antuka, 50.000 dolarů
pondělní výsledky (15. 06. 2015)
• Kvalifikace - 3. kolo •
Vichljancevovová (Rus.) - Vaidišová (6-ČR) 3-6 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já moc nechápu výběr turnajů u Nicole. Je nabíledni, že spojení antuka + ITF kvalifikace je pro ni vražedné, těch trápení či dokonce proher s no name soupeřkami již na těchto frontách byla celá řada. Oproti tomu v hlavních soutěžích nikdy nevyhořela a na rychlých površích letos dokonce příjemně překvapila (Midland, Monterrey, Miami).

Přesto opět zvolila kvalifikaci padesátky v Montpellier (notabene po zranění, kdy to je pro ni na antuce dvojnásob těžké). Přitom měla podle mě tři lepší možnosti:
-hrát pětadvacítku v Ystadu, kam by se vešla přímo do hlavní soutěže (ano, hraje se o poloviční body, ale to, že by nemusela do kvalifikace to podle mě více než vyvažuje - notabene u Nicole, která se v ITF kvaldách očividně nedokáže hecnout)
-zkusit kvalifikaci v Ilkley na trávě
-požádat o divokou kartu do Birminghamu či Montpellier (Nicole si je očividně šetří, ale za třičtvrtě roku vyčerpala tři...)

Nicole by podle mě měla jít buď cestou "lehkých bodů" (menší ITFka, ale BEZ KVALDY), nebo větších turnajů, kde se dokáže pořádně namotivovat (požádat o WC na WTA či ITF100, popř. jít do kvaldy WTA, kam by se vešla bez WC). Bohužel předvádí jakousi podivnou střední cestu a ne a ne se vyhrabat z toho trápení na ITF kvalifikacích...
Reagovat
horska.kraslice
Už jsem psala jinde, Nicole zřejmě měla nějaký plán návratu, ale ten se jí zbortil, protože návrat musela několikrát odložit, stále neměla kotník v pořádku, tak jak se očekávalo. Tak pak asi musela narychlo jako první turnaj vzít, co bylo k dispozici. Doufám, že teď, kdy si vyzkoušela, jak je na tom s kotníkem, tak si vytvoří nějaký nový plán, jak dál.
Reagovat
Chrenda
že je pořád krásná.
Reagovat
Frick
Ty to píšeš, jak kdyby jí 50 a ne 26....
Reagovat
FandimRF
Krása je relevantní pojem. Pro mě je to obyčejná tuctová buchta...
Reagovat
Patri.k
Ach jo, Nicol je opravdu specifickou hráčkou... asi to nepůjde tak rychle jak jsme doufali, prostě si ty body bude muset postupně získat, ale na tu stovku to určitě vidím, jestli to půjde i výš? No, to se ještě uvidí, u Nicole kdo ví...
Reagovat
Frick
Je takový... snad až frustrující. Víme, že ten potenciál tam být musí, ale nějak nejsou příležitosti to ukázat.
Reagovat
Patri.k
Já doufal, když začínala, že v tuhle dobu, bude aspoň usilovat o kvalifikace na FO a na wimbledonu, ale pak tam přišlo zranění a i trošku smůly, velkou příležitost měla, když dostala na turnaj Premier divokou kartu, tam mohla jasně ukázat, že se vrací a nahrát si spoustu bodů, boužel dostala hned v prvním kole Inanovičovou s kterou nesehrála špatný výkon, ale nevyšlo to :/
Reagovat
Frick
Byl to jen Intzernational (sice s dotací 500.000, na kterym můžou bejt dvě hráčky TOP 10, ale jen INT)
Reagovat
Patri.k
Máš pravdu, spletl jsem si to s Miami, no ale ani tam neměla moc štěstí na los druhé kolo Halepová... Kdyby to tam tehdy vyšlo třeba i na tom internationalu
Reagovat
EllNino
to si pleteš, Ivanovic dostala v Monterrey, kdy uspěšně zvládla kvaldu ...v Miami uhrála jedno kolo a pak sehrála tu bitvu se Simonou :)
Reagovat
lars
spis Halep ji zastavila jinak by se mozna do CF dostala
Reagovat
Patri.k
jj, už vím
Reagovat
Frick
Dost ošklivý serie ztracenejch gemů v tom mači :-(
Reagovat
tommr
ten druhej set by se dal ještě pochopit pokud ho Nicole trochu vypustila, ale ten závěr zápasu z 4:1 na 4:6 je opravdu na pováženou ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Až se člověku vkrádá myšlenka, jestli to nebylo vypuštěné z nějakého důvodu... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist