Vaidišová nezvládla generálku na Wimbledon

17. 6. 2008, 20:36
Aktuality 17
Aktualizováno - WTA EASTBOURNE - Nicole Vaidišová sice minulý týden přerušila sérii porážek, její trápení ale pokračuje. Nejlepší česká tenistka dnes v britském Eastbourne nepotvrdila roli sedmé nasazené hráčky a vypadla hned v prvním kole s Běloruskou Govorcovovou.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišové se tak nevydařila generálka na Wimbledon, který začne příští týden. Česká tenistka od března vyhrála zápasy jen v minulém týdnu v Birminghamu, kde se dostala do čtvrtfinále. Tentokrát nestačila na šestatřicátou hráčku světa, s níž se na okruhu WTA utkala poprvé v kariéře.

V Eastbourne neobhájila loňskou čtvrtfinálovou účast a po zápase neskrývala zklamání. "Minulý týden byl poměrně dobrý, takže jsem čekala o něco více, než jsem předvedla. Nebyl to můj den. Cokoliv jsem zkusila, dopadlo špatně. Nefungoval mi servis, což je klíčová součást mé hry, a ona dobře využívala své šance," řekla novinářům devatenáctiletá Češka, která v herní krizi sáhla ke změně trenéra.

Pod vedením Davida Felgatea, jenž v dubnu nahradil jejího nevlastního otce Aleše Kodata, se jí stále nedaří. "Změnila jsem tým a je to otázka toho, abych si na ně zvykla a znovu tvrdě pracovala. Na změnu se nedá zvyknout za dva dny, takže musím být trpělivá," dodala.

Davenportová se musela odhlásit
Z Eastbourne se dnes musela odhlásit Američanka Lindsay Davenportová, zdejší vítězka z roku 2001. Důvodem je bolavé koleno, které jí budou muset vyšetřit lékaři. "Jsem moc smutná, že tu nemůžu hrát. Jsem zklamaná, trénovala jsem nejvíc od doby, kdy jsem byla těhotná," litovala Davenportová, která od narození syna a svého loňského comebacku vyhrála už čtyři turnaje.

Ještě zklamanější by byla, kdyby musela vynechat i Wimbledon, americká tenistka ale věří, že do grandslamového turnaje bude v pořádku. "Vypadá to, že to není nic vážného. Tři dny klidu to snad spraví. Jinak se fyzicky cítím skvěle. Wimbledon miluji, dřív se mi tu docela dařilo, tak doufám, že se dám do pořádku a vrátím se tam."

Výsledky  - Eastbourne:
Dvouhra - 1. kolo:
Govorcovová (Běl.) - Vaidišová (7-ČR) 6:2, 6:4, Wozniacká (Dán.) - Pironkovová (Bulh.) 6:3, 6:2, Klejbanovová (Rus.) - Southová (Brit.) 6:4, 6:4, Bammerová (Rak.) - Kudrjavcevová (Rus.) 7:6 (11:9), 1:6, 7:5, Razzanová (Fr.) - Kanepiová (Est.) 6:3, 6:4, Makarovová - Duševinová (obě Rus.) 6:3, 6:0.

Dvouhra - 2. kolo:
Petrovová (8-Rus.) - Li Na (Čína) 6:2, 6:7 (5:7), 6:3. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) - Kuzněcovová, Mauresmová (Rus./Fr.) 6:1, 6:2.

Komentáře

17
Přidat komentář
dabelsobul
Jednou to v ty ruce Vaidisova mela, takze pokud ji vydrzi vule, verim, ze se na turnajich opet dokaze dostavat do zaverecnych kol a pripise si i nejaky ten titul. Hlavne trpelivost a píli...
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě ten komediant štěpanek nosi jen smulu,v Nicole se probudili hormony,s otčimem se rozešla a eště se nevzpamatovala,podle mě do konce sezony už bude hrat lepe,ve wimbledonu max 3kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
a míň šu.kat se Štěpánkem! Hingisovou dovedl ke koksu a Vaidišovou do pr...
Reagovat
smazaný uživatel
kdoví kam by došla s tebou čuribrku...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že generálku zvládl nejlepší hráč současnosti Rafael Nadal!!!!VAMOS RAFA!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak Rafa je přednější VAMOS RAFIKU !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
JaPery: by me zajimalo co ti udelala !!!!asi ji znas osobne ale jak byla 8 na svete tak to hned nikolko ze?
Reagovat
smazaný uživatel
Neudělala mi nic, prostě ji nemám rád! Konec repre kariéry a ty její velkopanské řeči. Ta už to má zasebou, ale může zkusit jiný sport. Na světě jich je přece tolik:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolu jsem nikdy neměl rád a její výkony mě ani nepřekvapují
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ji určitě znáš a ona se ti v dětství smála,že máš směšné uši nebo prsty na nohách!To je jasné...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říká jeden můj kamarád: Nedráždi hada bosó nohó:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže jsem to trefila!Máš určitě nějaké divné prsty na nohách...
Reagovat
smazaný uživatel
No mám, ale tohle je diskuze o tenise pokud vím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolko - na wimbledonu ti to pujde!
Reagovat
smazaný uživatel
Je videt ze je na dobre ceste :D
Reagovat
smazaný uživatel
na dobrý ceste skoncit v tenise jako velkohubá frajerka z akademie nicka boletieriho....
Reagovat
smazaný uživatel
Na dobrej ceste rozhodne neni, jeji problémy jí přerůstají přes hlavu má obrovskej problém s herní morálkou... Vždycky se začne vztekat, házet raketou a hra jde do prdele... Na Wimbledonu tipuju max. 2-3 kolo... Její propad žebříčkem WTA bude podle mě stále citelnější... Už ted je na 18. míste a Maria Kirilenko, která je za ní uz ztrácí jenom 14 bodů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist