Vaidišová odstartovala vydřenou výhrou

5. 1. 2009, 07:19
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Hned kvarteto českých tenistek si dnes v Aucklandu odbylo premiéru v nové sezoně. Nejistě, ale úspěšně ji má za sebou Nicole Vaidišová a také Barbora Zahlavová-Strýcová. Už v 1. kole skončila Cetkovská a Zakopalová.
Nicole Vaidišová

Na konci loňského roku prohrála sedm z 8 utkání a česká ženská jednička se propadla až do páté světové desítky. Nicole Vaidišová nedávno tvrdila, že nikdo nehraje pořád dobře a je na novou sezonu připravená.

První test ji v tomto týdnu čeká v novozélandském Aucklandu. Úvodní zápas už má za sebou a i přes nepřesvědčivý výsledek 71. hráčku světa Allu Kudrjavcevovouz Ruska ve třech setech porazila.

Devatenáctiletá Vaidišová ukončila zápas po více než dvou a půl hodinách. Během zápasu kolísalo její podání - soupeřce nasázela sedm es, na druhou stranu jí však darovala osm bodů po dvojchybách. I proto šestá nasazená Vaidišová v průběhu duelu čelila celkem 18 brejkbolům, z nichž sedm neodvrátila.

Česká vítězka šesti turnajů WTA si zkomplikovala život ve třetím setu, v němž vedla už 4-0, ale soupeřku vrátila do hry. Dva mečboly nevyužila už za stavu 5-3 a duel ukončila až ve dvanácté hře při podání soupeřky. 

"Je to těžké, když víte, že jste měla dva mečboly při svém podání. Ale snažila jsem se nepolevit, zvlášť mentálně," uvedla Vaidišová, kterou minulý rok trápilo zraněné zápěstí. "Je teprve první týden, to se příliš nestaráte o to, jak hraje soupeř, ale spíše o to, co uděláte vy. Snažíte se předvést věci, které jste dva měsíce trénovali," dodala nejlepší Češka v žebříčku. 

V boji o čtvrtfinále narazí další hratelnou soupeřku: buď na Vesninaovou nebo Nakamuraovou.

Druhou Češkou, která vstup do sezony zvládla, je Barbora Strýcová-Zahlavová. Loni v Aucklandu vypadla už v kvalifikaci, letos ji díky zlepšení v žebříčku absolvovat nemusela a v už postoupila do druhého kola. To když porazila 1-6 6-2 6-3 Francouzku Virginii Razzanovou.

Další soupeřkou bude pátá nasazená Shahar Peerová z Izraele a může se pomstít za vyřazení své krajanky. Někdejší světová patnáctka totiž v prvníém kole vyřadila Petru Cetkovskou.

Dohrála už i Klára Zakopalová, jež nestačila na Rumunku Edinu Gallovitsovou. Tu v dalším kole čeká třetí nasazená Španělka Medinaová.

V utkání dvou veteránek porazila čtyřiatřicetiletá Američanka Jill Craybasová 6-3 6-4 o čtyři roky starší Japonku Kimiko Dateovou-Krummovou. Někdejší čtvrtá hráčka světa dnes hrála první zápas mimo Japonsko od svého květnového návratu k tenisu po dvanáctileté pauze.

Turnaj v Aucklandu je dotován částkou 220.000 dolarů. Největšími favoritkami jsou Ruska Dementěvová a Caroline Wozniacká z Dánska.

WTA AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (6-ČR) - Kudrjavcevová (Rus.) 7-6 4-6 7-5
Zahlavová-Strýcová (ČR) - Razzanová (Fr.) 1-6 6-2 6-3
Peerová (5-Izr.) - Cetkovská (ČR) 7-6 6-2
Gallovitsová (Rum.) - Zakopalová (ČR) 3-6 6-2 7-5
Medinaová (3-Šp.) - Santangelová (It.) 7-5 6-0
Wozniaková (4-Kan.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-7(4) 7-5
Craybasová (USA) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-4 6-3
Rezaiová (Fr.) - Daniilidouová (Řec.) 6-3 3-6 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc jí přeju, aby se jí zase po nevydařené sezóně začalo dařit. Má na to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist