Vaidišová se kvalifikaci nevyhnula, zatím si vede úspěšně

1. 5. 2009, 17:47
Aktuality 3
WTA ŘÍM - Bývalá česká tenisová jednička Nicole Vaidišová musí poprvé po pěti letech hrát v kvalifikaci a v boji o účast na turnaji v Římě si zatím vede úspěšně. Někdejší světová sedmička dnes porazila v prvním kole Španělku Eloisu Compostizodeovou-Andresovou hladce dvakrát 6-1.
Nicole Vaidišová

Další soupeřkou Vaidišové, která je v kvalifikaci nasazena jako číslo jedna, bude lepší z dvojice Jaroslava Švedovová z Kazachstánu a Corinna Dentoniová z Itálie. Pokud česká tenistka uspěje, postoupí do hlavní soutěže antukového turnaje s dotací dva miliony dolarů. Do ní se přímo dostala Lucie Šafářová.

Dvacetiletá Vaidišová musela do kvalifikace poté, co se letos vinou špatných výsledků v úvodu sezony výrazně propadla ve světovém žebříčku, v němž v březnu klesla až na 80. místo. Po obnovení spolupráce s nevlastním otcem Alešem Kodatem se snaží vrátit zpět mezi elitu a momentálně je v pořadí WTA na 59. pozici.

Kvalifikaci s výjimkou grandslamů hrála Vaidišová naposledy v srpnu 2004 na turnaji ve Vancouveru, který nakonec v patnácti letech celý vyhrála a získala svůj první titul.

- WTA ŘÍM (Itálie, antuka, dotace) -
páteční výsledky (01. 05. 2009)

Dvouhra - kvalifikace, 1. kolo:
Vaidišová (1-ČR) - Compostizodeová-Andresová (Šp.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je snad jasny ze by mela vyhrat, verim, ze po french open budes v Top 30. Ale newim jestli si to po Wimbledonu udržíš...
Reagovat
smazaný uživatel
no ty jsi ale kojot
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni takhle rychle to nepůjde, ale dokonce roku by to mohlo dopadnout. Každopádně držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist