Vaidišová skončila na antukovém turnaji ITF ve Wesley Chapel ve čtvrtfinále

22. 1. 2016, 21:28
Aktuality 19
ITF WESLEY CHAPEL - Nicole Vaidišová se s prvním turnajem sezony rozloučila ve čtvrtfinále. Na podniku ITF na Floridě dnes nestačila na nasazenou jedničku Shelby Rogersovou. Naopak dál pokračuje Jesika Malečková, jež si v sobotu zahraje o finále.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová se v září 2014 vrátila na kurty po více než čtyřleté pauze, kterou si vyžádaly především dvě operace ramena. Od té doby startuje hlavně na podnicích ITF, objevila se už i na několika turnajích WTA. Její snahu o návrat mezi tenisovou elitu ale přibrzdily další zdravotní problémy. 

Loni v dubnu si totiž podvrtla kotník a skoro čtvrt roku nehrála. V létě pokračovala v comebacku, ale noha jí pobolívala dál a v polovině října se tak rozhodla sezonu ukončit a připravit se na nový rok. 

Do něj bývalá světová sedmička, která aktuálně figuruje na 259. místě žebríčku WTA, vstoupila tento týden na antukovém turnaji ITF s dotací 25.000 dolarů ve Wesley Chapel na Floridě. Připsala si na něm dvě výhry, než skončila ve čtvrtfinále.

Vaidišová nejprve porazila ve dvou setech Američanku Nicole Frenkelovou (428. v WTA) a pátou nasazenou Rusku Marinu Melnikovovou (211.), ale na turnajovou jedničku Shelby Rogersovou (154.) už nestačila. Třiadvacetileté Američance, která měla namále už v prvním kole s šestnáctiletou Češkou Markétou Vondroušovou, dnes podlehla 2-6 5-7. 

Šestadvacetileté Vaidišové nefungoval servis. O ten v zápase přišla i vinou sedmi dvojchyb celkem pětkrát. Po snadno prohraném prvním setu sahala po vyrovnání, ale duel byl v druhé sadě za stavu 5-4 a 15-15 při podání soupeřky kvůli dešti na více než hodinu přerušen. Po návratu na kurt Vaidišová bojovala o desátý game, ale získat ho nedokázala. Vzápětí za stavu 5-5 a 30-0 udělala dvě dvojchyby, servis neudržela a vrátit se do zápasu se jí už nepodařilo.

Příští týden by Vaidišová měla startovat na turnaji s dotací 50 tisíc na Hawaii v Maui, kde se bude hrát na jejím oblíbenějším tvrdém povrchu.

Ve Wesley Chapel po dnešku ještě jedna česká tenistka pokračuje. Do semifinále postoupila Jesika Malečková, které dnes v tie-breaku prvního setu vzdala domácí turnajová trojka Kristie Ahnová. O postup do finále si jednadvacetiletá Češka zahraje s druhou nasazenou Američankou Katerinou Stewartovou.

• ITF WESLEY CHAPEL •
USA / Florida, antuka, 25.000 dolarů
páteční výsledky (22. 01. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Malečková (ČR) - Ahnová (3-USA) 6-6 skreč A.
Rogersová (1-USA) - Vaidišová (ČR) 6-2 7-5
Stewartová (2-USA) - Cadantuová (Rum.) 6-4 6-4
Keninová (USA) - Dayová (USA) 1-6 7-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
peggy
Nikol nebud smutna,bude lip.
Reagovat
marekv
Jessika smetla Katerinu Stewart !!!
Clanek si tim jiste nezaslouzi, ale palec nahoru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jí to takhle půjde dál, tak by si mohla zahrát kvalifikaci na RG, od top 200 už není daleko.
Reagovat
marekv
Už je na čase, jinak ona tam vyřadila i Bellis, to je taky silnej výsledek.
Reagovat
Frick
https://www.usta.com/Pro-Tennis/Pro-Circuit/2016_pro_circuit_womens_live_streaming/

Budou streamovány. V Maui bude hrát Nicole, v Midlandu by jí měly doplnit i Lucka Hradecká, Jesika Malečková a Marie Bozková.

Nicole, Jesika i Marie ovšem figurují na místech zaručující jen kvaldu.
Reagovat
tommr
Jesika si ted v žebříčku dost polepší ... :)
Reagovat
Frick
Tedy dnes měla štěstí, uvidíme co v SF.

Ať tak či onak, mohla by si vylepšit kariérní maximum...
Reagovat
Frick
Bohužel to nezvládla, i když vedla ve třetím 4:3 s brejkem. Škoda.

Příští týden ji čeká další brazilská 25.000
Reagovat
smazaný uživatel
nez sem nekdo vpise, ze Nicole je trapka, co na vic nema a clanky si tu predplaci, musim predbehnout se svym uprimnym obdivem. Clovek z hlavy jen tak nevygumuje, kde jednou uz byl a na tohle "placani" musela sebrat hodne pokory, vsechna cest. Jeste ji verim a hlavne preju pevne zdravi, stale ji srazeji nejake zdravotni problemy, takze doufam, ze uz ma "vybrano". Pojd! :-)
Reagovat
turista
Souhlas. Návraty po zdravotních problémech jsou ve sportu leckdy obtížné ale tenis se nezapomíná. Nicole si zaslouží obdiv.
Reagovat
horska.kraslice
Moc pěkně napsáno. Držím Nicole palce, aby to nevzdala a bojovala dál. Taky jí stále věřím, že se ještě posune výš. A chtěla bych zase vidět její zápas. Třeba se i letos zadaří s nějakou šikovnou divokou kartou :)
Reagovat
marekv
To, ze vysel clanek je uz spis groteska. Jinak ty souperky byly spravne poskladany. Frenkel jasna dala, s Melnikovou uz boj, ale ustala to, Rogers uz ne. Byl to akovej postupnej vzorkovnik na co ma a na co uz ne.
Plne souhlasim, ze placat se po takovychto turnajich musi lezt na nervy, taky jsem tu tipoval 60:40, ze se na to vykasle do konce roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle podepisuju. :-)
Reagovat
VlS
Už když ohlásila návrat jsem si myslel, že to bude dlouhá a těžká cesta a uvidíme, kam dojde. Byla mimo moc dlouho. Nic trapnýho na tom není, spíš poklona, že drží a bojuju dál. Hodně lidí by to už zabalilo.
Reagovat
Frick
Ta třeba jí ty turnaje jako Miami vlily naději do žil. Výhra nad hráčkou TOP 100 na PM turnaji a pak 3-seťák proti hráčce absolutní TOP špičky, to dodá sebevědomí.

To zranění potom, to byl prů.ser...
Reagovat
Frick
...že dobrý. Určitě ne vynikající, ale když si to srovnám s loňskem, kdy nebyla schopna projít na těcho antukových floridských 25-tkách kvaldama, tak je to určo lepší. Shelby není žádná věčná objížděčka ITF 10-50k, co by se nedostala nikdy ani do TOP 300...
Reagovat
Frick
Tak snad na Havaji to bude lepší.
Reagovat
marekv
Psalo se, ze tak daleko se nikomu moc nechce, ale koukam na tu startovni listinu a to je silne obsazeny...
Reagovat
horska.kraslice
Atraktivní destinace, krásná tropická příroda....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist