Vaidišová začne novou sezonu za dva týdny na turnaji ITF na Floridě

30. 12. 2014, 08:59
Aktuality 6
Nicole Vaidišová se i v roce 2015 bude pokoušet o návrat mezi tenisovou elitu. Svůj první turnaj sezony odehraje od 12. ledna na Floridě, kde se zúčastní podniku ITF s dotací 25 tisíc dolarů.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová si v 17 letech zahrála semifinále na French Open (2006) i na Australian Open (2007), v sezonách 2007 a 2008 byla ve čtvrtfinále Wimbledonu. V 18 letech se stala světovou sedmičkou.

Tenisovou hvězdu z ní udělal nevlastní otec Aleš Kodat, s trenéry Davidem Felgatem a Ericem Van Harpenem však přišel její rychlý ústup ze slávy. A také rychlý konec kariéry, ke kterému se kvůli ztrátě motivace rozhodla v březnu 2010. V pouhých 20 letech.

"Myslím, že si tenis přestala užívat. Cítila velký tlak," řekla o Vaidišová bývalá světová jednička Kim Clijstersová. "Když jste perfekcionista, tak je velmi těžké dosáhnout na úspěch. A po nějaké chvíli je to vyčerpávající. A ona hlavně v zápasech, ve kterých se jí nedařilo, ukazovala spoustu emocí," dodala Belgičanka.

Jen pár měsíců po ukončení kariéry se Vaidišová vdala za tenistu Radka Štěpánka a jezdila s ním po turnajích, po třech letech se však rozvedli. To už začala plánovat návrat. Vyléčila totiž zraněné rameno, po tenisu se jí zastesklo a po měsících příprav se letos v září postarala comeback.

Návrat na výsluní ale bude těžší, než by si její fanoušci přáli. Pětadvacetiletá Češka se během podzimu představila na čtyřech menších turnajích ITF a jen jednou si na nich zahrála čtvrtfinále. Včetně kvalifikací měla zápasovou bilanci 7 výher a 5 porážek.

Nicméně ani trnitá cesta zpět přes malé kurty bez podavačů míčků a téměř bez diváků aktuálně 601. hráčku světa neodradila od další tvrdé přípravy, kterou před sezonou 2015 absolvovala v akademii IMG v Bradentonu. I v novém roce má rodačka z Norimberku touhu předvést, že tenis nezapomněla.

Zatímco většina tenistů už se pomalu přesouvá do Austrálie, kde úvod sezony vyrcholí prvním grandslamem sezony Australian Open, Vaidišová se rozhodla zůstat na turnajích ve Spojených státech. První zastávku si udělá od 12. ledna na podniku ITF s dotací 25.000 dolarů v Plantantionu na Floridě.

Narazit v průběhu turnaje může na hráčky druhé světové stovky Michelle Larcher de Britovou z Portugalska, Němku Dinah Pfizenmaierovou nebo domácí Sachiu Vickeryovou. Týden na to je Vaidišová přihlášena na turnaj s podobným obsazením v Daytona Beach.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak na "výslunní" se nedostane nejen Nicole :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vůbec není vyloučené, že se nedostaneš do top100 a možná ještě výš. Chce to jen trpělivost. Titulek z kategorie International by si klidně připsat ještě mohla. :) Hodně štěstí
Reagovat
EllNino
pěkně jí to lítá :)
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100033906
Reagovat
Frick
- Nicole si vzala Radka v roce 2010 a ne 2011
- Co ten anglicky psaný odstavec?
- V článku je snaha podsunout čtenáři to, že ten návrat není úspěšný. Možná se nestal nějaký vyložený zázrak, ale mohlo to být mnohem horší.
- Nicole je v kvalifikaci o turnaj Plantationu, který se hraje již o týden dříve. Na turnaj v Daytoně asi bude třeba využít divočáka, protože je až 20. náhradnicí do kvaldy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist