Vaidišová znovu prohrála s Cornetovou

19. 8. 2008, 08:41
Aktuality 3
Odplata za olympijské hry se Nicole Vaidišové nepovedla. Česká tenistka se rozloučila s turnajem v New Havenu v prvním kole. Stejně jako v Pekingu nestačila na Francouzku Alizé Cornetovou, které podlehla po setech 3-6 a 6-7.
Nicole Vaidišová

Devatenáctiletá Vaidišová se s o rok mladší soupeřkou utkala podruhé během osmi dnů. V Pekingu prohrála s 18. tenistkou světa v zápase kvůli dešti roztaženému do dvou dnů ve třech setech.

Česká hráčka si v New Havenu prodloužila sérii neúspěchů v prvních kolech na tři turnaje za sebou. Před olympiádou totiž prohrála Vaidišová svůj úvodní zápas ještě v Montrealu.

Vyčerpaný Del Potro se odhlásil
V mužské soutěži postoupil do třetího kola nejvýše nasazený Fernando Verdasco. Španěl, který měl v prvním kole volný los, si za 79 minut poradil s Izraelcem Dudim Selou 6-4 6-4. V dalším kole může narazit na českého hráče, čeká ho totiž vítěz duelu Schwank - Ivo Minář.

V New Havenu se dařilo také domácím tenistům, kterým organizátoři dali divoké karty. Robby Ginepri si ve dvou setech poradil s Peruáncem Luisem Hornou. Přes dva metry vysoký John Isner porazil 6-4 6-4 Rusa Igora Kunicyna, semifinalistu z Washingtonu. V dalším kole se Isner utká s Chorvatem Ivem Karlovičem, s 208 centimetry nejvyšším hráčem na okruhu ATP. "Určitě to bude zajímavé. Bylo by skvělé, kdybych hrál dost dobře na to, abych zvítězil," těší se Isner, který letos spolu s Karlovičem utvořil s přehledem nejvyšší deblovou dvojici na Australian Open.

Vítěz čtyř turnajů v řadě Juan Martin Del Potro pátý titul v New Havenu nezíská. Argentinec se týden před US Open odhlásil kvůli vyčerpání z náročného programu posledního měsíce.

Del Potro zvítězil na turnajích ve Stuttgartu a Kitzbuhelu a po příletu do Spojených států nenašel přemožitele ani v Los Angeles a Washingtonu. "Je těžké odehrát tolik zápasů," zdůvodnil argentinský tenista, proč nebude v New Havenu hrát. "Chci se dát před US Open do pořádku. Bohužel se budu muset z tohoto turnaje odhlásit," dodal hráč, kterého poslední úspěchy vynesly až na 17. místo žebříčku ATP.

 

Výsledky - New Haven:

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:

Odesnik (USA) - Grosjean (Fr.) 7:5, 6:4, Clement (Fr.) - Bellucci (Braz.) 6:4, 6:4, Troicki (Srb.) - Bogomolov (USA) 7:5, 2:6, 6:1, Ginepri (USA) - Horna (Peru) 6:4, 6:4, Isner (USA) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 6:4, Troicki (Srb.) - Bogomolov (USA) 7:5, 2:6, 6:1, Clement (Fr.) - Belucci (Braz.) 6:4, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:

Cornetová (7-Fr.) - Vaidišová (ČR) 6:3, 7:6 (10:8), Dellacquaová (Austr.) - Razzanová (Fr.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) - Llagosterová-Vivesová, Martínezová-Sánchezová (Šp.) 6:3, 6:4.

 

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo by to byl čekal ,)
Reagovat
smazaný uživatel
nejdřív by se měla vráti do fed cupu tam je to pro psychiku nejlepší a ne že ta koza jede soló a prohrává :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist