Vaidišová znovu zaváhala, Vaňka smetl Melzer

28. 8. 2008, 20:56
Aktuality 3
US OPEN - Letošní ročník posledního grandslamu roku je pro české tenisty prokletý. Po dnešku je ze hry i poslední česká tenistka Nicole Vaidišová a ze soutěže mužů vypadl Jiří Vaněk. Ten utrpěl drtivou porážku od Rakušana Melzera.
Nicole Vaidišová

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová vypadla ve druhém kole US Open. Dvacátá nasazená hráčka nestačila na Francouzku Severine Brémondovou, které podlehla 5-7 3-6. Ženská dvouhra tak bude na newyorském grandslamu pokračovat bez české účasti.

Vaidišová v prvním kole hladce přehrála krajanku Petru Cetkovskou a vydařil se jí i vstup do dnešního zápasu, když vedla 3:1. Pak však ztratila čtyři hry za sebou a 121. hráčka světa byla blízko zisku úvodní sady. Devatenáctiletá Vaidišová ještě vyrovnala na 5:5, jenže ve dvanácté hře znovu ztratila servis a tím i celou sadu.

Ve druhém setu devětadvacetiletá Francouzka, která loni v únoru byla ve čtvrté desítce světového žebříčku, udělala klíčový brejk v osmém gamu. Odskočila po něm do vedení 5:3 a při svém servisu dotáhla zápas do vítězného konce.

Vaidišová po čtvrtfinále Wimbledonu znovu upadla do výsledkové mizérie, která ji provázela na jaře a vyvrcholila vyřazením v 1. kole Roland Garros. Na newyorském grandslamu dopadla hůře jen při své premiérové účasti v roce 2004, kdy jako patnáctiletá vypadla hned v prvním kole. Od té doby vždy postoupila alespoň do třetího.

Vaněk: Melzer mě zničil
Český tenista Jiří Vaněk se s US Open rozloučil debaklem. Rakušan Jürgen Melzer ho ve druhém kole vyprovodil bleskově z kurtu, když ho porazil 6-0 a dvakrát 6-2. V mužské dvouhře tak z českých zástupců pokračují už jen Ivo Minář a Radek Štěpánek, kteří mají zápasy druhého kola ještě před sebou.

Třicetiletý Vaněk se dlouho nemohl chytit, první game získal až po osmi prohraných hrách. Ani v dalším průběhu rakouskému soupeři nekladl odpor a stejně jako při všech předchozích účastech na grandslamech nepřekročil hranici druhého kola.

Uznal, že ho soupeř naprosto přehrál. "To byl velký fofr. Dneska to kolem mě prolétlo, ani nevím, jestli jsem byl na kurtě, nebo nebyl," komentoval průběh zápasu pro Český rozhlas.

Rakouský soupeř proti němu nastoupil s velkým sebevědomím, trápil ho nepříjemným servisem a měl po celý průběh duelu navrch. "Úplně mě zničil a vůbec jsem neměl šanci ten zápas nějak zvrátit. Nedal mi čuchnout," poznamenal.

Na kurtu se musel trápit tři sety, i když už v průběhu zápasu chtěl zmizet. "Po dvou setech už jsem chtěl být z kurtu," přiznal. Šanci na obrat v té chvíli viděl jen v možných zdravotních problémech soupeře. "Už jsem opravdu myslel jenom na to, že by si třeba mohl zvrtnout nohu."

US OPEN - čtvrteční výsledky žen:

Dvouhra - 2. kolo:
Bremondová (Fr.) - Vaidišová (ČR) 7-5 6-3
Petrovová (19-Rus.) - Hsieh Su-Wej (Tchaj-wan) 6-4 6-2

US OPEN - čtvrteční výsledky mužů:

Dvouhra - 2. kolo:
Melzer (Rak.) - Vaněk (ČR) 6-0 6-2 6-2
Nišikori (Jap.) - Karanušič (Chorv.) 6-1 7-5 skreč K.
Wawrinka (10-Švý.) - Odesnik (USA) 6-7 7-6(6) 6-2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je síla. Prohrát s takovou starou mušlí, která dřív na US Open končila ve 2.kole. V dávných dobách, kdy se Vajdišce rozbíhala kariéra, prohlásila, že chce vyhrávat grandslamy :-) Snad za rok.
Matné výsledky se změnily ve výsledkovou mizérii, konečně rozumný názor p. autora.
Nutno dodat, že i ve Wimbledonu ve 2.kole !!! byla Vajdiš ve 3.setu zralá na ručník. Moc nescházelo a ten také ukončila dost matně.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to už je fakt vrchol co ta Vaidišová předvádí!
Reagovat
smazaný uživatel
Vaidišova by se měla vykašlat na laškovani a začit poslouchat tatu, diky kteremu šla tak vysoko. Vaněk, ty stejně na atp turnajich jen čuchaš,na vic nemaš,soustřed se na chalengery a tam budou uspěchy takhle na to nemaš a mit nebudeš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist