Vaidišová zvládla i druhé kolo! Souboj Češek vyhrála Kvitová

14. 3. 2009, 07:46
Aktuality 8
WTA INDIAN WELLS - Kouzlo Aleše Kodata funguje. Nicole Vaidišová pod vedením nevlastního táty vyhrála i druhé utkání, nasazenou Aljonu Bondarenkovou navíc smetla za pouhých 52 minut. Do třetího kola v Indian Wells postoupila také Petra Kvitová, která znovu uspěla v souboji s krajankou Benešovou.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová po návratu k tréninkovému drilu Aleše Kodata vyhrála i druhé utkání. Na turnaji v Indian Wells nejprve ukončila sérii čtyř porážek v řadě a ve druhém kole porazila za pouhých 52 minut nasazenou Aljonu Bondarenkovou 6-3 6-1. Devatenáctiletá Češka nečelila jedinému brejkbolu a může se těšit na další přijatelnou soupeřku: domácí veteránku Jill Craybasovou, jež vyřadila rovněž nasazenou soupeřku Medinaovou ze Španělska.

Pokud Vaidišová poprvé od loňského Wimbledonu postoupí do osmifinále, může narazit na nejvýše nasazenou Dinaru Safinovou. Ruska, jež se v případě úspěchu v Kalifornii může poprvé v kariéře stát světovou jedničkou, zahájila turnaj rozpačitě. Udělala šest dvojchyb, dvakrát ztratila podání a téměř dvouhodinový boj o postup do třetího kola proti Bulharce Cvetaně Pironkovové nakonec strhla na svou stranu. Nyní ji čeká souboj s Číňankou Šuaj Pcheng.

"Snažím se soustředit jen na své výkony," vysvětlovala Safinová. Za to, že jsem světovou dvojkou, vděčím letošním výsledkům. Hrála jsem na třech turnajích a dvakrát jsem byla ve finále. Teď je přede mnou už jen jedna hráčka, a užto je pro mě neco neuvěřitelného," svěřila se dvaadvacetiletá Ruska.

Na turnaji v Indian Wells se ve druhém kole střetli dvě české tenistky. V repríze finále z Hobartu uspěla znovu mladší Petra Kvitrová, která českou jedničku Ivetu Benešovou porazila za hodinu snadno 6-3 6-1. O postup do osmifinále si zahraje se čtvrtou nasazenou Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Necelé tři hodiny strávila na kurtu Amelie Mauresmová. Německou soupeřku Annu-Lenu Grönefeldovou porazila až po setech 5-7 6-3 6-4, když se dopustila deseti dvojchyb a zahodila třináct z 18 brejkbolů.

Bývalá světová jednička v loňské sezoně po 10 letech poprvé vypadla z první světové dvacítky, před měsícem se vščak po dvou letech dočkala titulu. V Paříži porazila Jankovičovou nebo Dementěvovou a získala sebevědomí. "Dříve jsem o své hře pochybovala, neměla jsem dobrou fyzičku. Po zranění jsem se dlouho nedokázala dát dohromady a pohyb na kurtu mě hodně limitoval," vrátila se Francouzka ke své minulosti.

S turnajem se už rozloučila šestá nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová, jež ve třech setech podlehla méně známé ze sester Radwaňských Urszule.

Turnaj bude bez Davyděnka
Nasazení tenisté v soutěži mužů do turnaje vstoupí až v sobotu, ale bez turnajové pětky Nikolaje Davyděnka, který kvůli zranění paty stihl v této sezoně odehrát pouhé dva turnaje. Nyní se musel na poslední chvíli odhlásit také z podniku v Indian Wells. Místo ruského tenisty zaujme Francouz Olivier Patience, který neuspěl v posledním kole kvalifikace. V hlavní soutěži si o 3. kolo zahraje s Němcem Kohlschreiberem.

- WTA PREMIER INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Vaidišová (ČR) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-3 6-1
Kvitová (ČR) - Benešová (ČR) 6-3 6-1
Safinová (1-Rus.) - Pironkovová (Bul.) 7-6(8) 6-2
Zvonarevová (4-Rus.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6-2 6-2
U. Radwaňská (Pol.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6-2 4-6 6-3
Azarenková (8-Běl.) - Švedovová (Kaz.) 4-6 7-5 6-3
Wozniacká (9-Dán.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-1 6-1
Peerová (Izr.) - Bartoliová (10-Fr.) 1-6 6-4 7-5
Na Li (Čína) - Schnyderová (13-Švýc.) 7-5 6-2
Mauresmová (17-Fr.) - Grönefeldová (Něm.) 5-7 6-3 6-4
Craybasová (USA) - Medinaová (16-Šp.) 7-5 3-6 6-4
Kanepiová (18-Est.) - Razzanová (Fr.) 7-6(2) 1-0 skreč
Čakvetadzeová (19-Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-3 7-5
Šuaj Pcheng (28-Čína) - Govorcovová (Běl.) 6-3 3-6 6-4
Glatchová (USA) - Suárezová (29-Šp.) 6-3 6-1
Vesninová (Rus.) - Cirsteaová (32-Rum.) 5-7 6-2 6-3

- ATP 1000 INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Sweeting - Odesnik (oba USA) 1:6, 6:4, 7:6 (7:5), Querrey (USA) - Caňas (Arg.) 7:6 (7:2), 6:2, Haas (Něm.) - Hernandez (Šp.) 6:3, 6:3, Seppi (It.) - Chela (Arg.) 6:2, 4:1 skreč, Chardy (Fr.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 3:6, 6:2, Dent (USA) - Junqueira (Arg.) 6:1, 7:6 (7:3), Kendrick (USA) - Phau (Něm.) 7:5, 6:2, Reynolds (USA) - Fognini (It.) 4:6, 6:0, 6:2, Russell (USA) - Garcia-Lopez (Šp.) 7:5, 6:2, Vassallo Arguello (Arg.) - De Voest (JAR) 7:5, 7:6 (7:3), Isner (USA) - Ch. Rochus (Belg.) 6:1, 6:4, Troicki (Srb.) - Južnyj (Rus.) 7:5, 2:1 skreč, Massu (Chile) - Schwank (Arg.) 7:6 (7:1), 6:7 (5:7), 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Lopez/Nadal (Šp.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 7:6 (7:2), 4:6, 10:7.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
podle mě kdyby vaidišová nemela krizi a v roce 2008 hrála pořád dobře už mohla být světová třeba i čtzřka nebo tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby, kdyby... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Nicol...
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se Nicole vrátila?? V to jsem radši už ani nedoufal...
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu proč ba se jako nemohla vrátit je to přce nadaná tenistka:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si nedoufal, vždyť je velmi mladá a má moře času se klidně stát i světovou jedničkou. Každej má v životě krize a každej si to musí v kebulce občas srovnat, mě to třeba zrovna moc nejde, proto obdivuju Nikolu, že to tak rychle zvládá, je fakt moc dobrá, moc jí fandím i když se moc nedaří!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A pak, že to nepůjde! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Nikol, ještě že ses vratila k tatovi, doufam, že to není jenom nahoda jako loni na Wimbledonu.
V českých souboji sem to přal Benešovi, ale nevadi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist