Vajda zůstává. S Djokovičem bude spolupracovat ještě minimálně na trávě

15. 6. 2018, 11:47
Aktuality 11
Novak Djokovič stále věří, že se může pod Mariánem Vajdou vrátit do své nejlepší formy a opět dominovat mužskému tenisu. Jednatřicetiletý Srb se ke slovenskému trenérovi vrátil před startem antukového jara a minimálně ještě na trávě bude hrát pod jeho vedením.
Profily hráčů

Novak Djokovič loni v květnu ukončil 11letou spolupráci s Mariánem Vajdou a prožil zřejmě nejtěžší rok své kariéry. Po Wimbledonu kvůli přetrvávajícím bolestem v pravém lokti, s nímž nakonec musel letos na operaci, ukončil sezonu a na kurty se vrátil až letos na Australian Open pod vedením Radka Štěpánka a Andreho Agassiho.

Jednatřicetiletému Srbovi se ovšem nadále nedařilo, a proto začal kompletně obměňovat svůj tým. Na pozici hlavního kouče po necelém roce znovu angažoval Vajdu a pod drobnohledem Slováka odehrál kompletní antukové jaro.

Výkonnostně se sice zvedl, nicméně stále není ve formě, která mu v minulosti vynesla post světové jedničky a 12 grandslamových vavřínů. Po vcelku úspěšném French Open, kde se Djokovič dostal do čtvrtfinále, se rozhodl pod vedením Vajdy pokračovat minimálně ještě na trávě.

"Marián Vajda a Gebhard Phil-Gritsch (kondiční trenér) se mnou budou v Londýně. Mám z toho velkou radost," uvedl Djokovič, jenž přijal divokou kartu na prestižní podnik v londýnském Queen's Clubu, kde se představí po osmi letech. Poté odehraje slavný Wimbledon, který v minulosti třikrát ovládl.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
letityfanousek
Do toho patří i úsměvy a blahopřání soupeřům se kterými prohrál. To není normální. Má dokonale vymytý mozek a hlava je v tenisu snad nejdůležitější. Bylo by fajn kdyby se vrátil do špičky, ale znova přeprogramovat myšlení na tenisového zabijáka už asi nedokáže, v jeho věku. Pro mne tenisově umřel. Bude se konat zázrak a vstane z mrtvých?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako tenisově je téměř dokonalý, ale ta hlava je problém. Já na to upřímně trošku čekal. Nechci říkat, že jsem to věděl, ale něco takového jsem předpokládal. Když jsem si srovnával psychiku Rogera, Rafy, Novaka a Andyho, tak první dva zmiňovaní jsou prostě na totálním mentálním Everestu. Žádné emoce, poker face, maximální koncentrace. Oproti tomu Nole a Andy? Výbušnost, agresivita, nadávky, přehnané seběvědomí...

Pak u Noleho přišly ty jeho románky s herečkama, problémy doma, pak Pepe Imaz. Ten už se toho nezbaví. I když ho nemusím, tak mu návrat přeji, takoví sportovci jako on by měli odejít důstojně a ne s vymytou hlavou.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud bude v blízkosti Pepe Imaz, tak Djokovič může do tří let objíždět Futures.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávna minulost ukázala, ze Vajda je pre Novaka najlepšia moznost. Jeho prípadny odchod po W. by moho mat opat negativny dopad. Urcite by ho mal Nole podržať do konca roka, najma na hardy..
Reagovat
Patik
Urobí dobre..táto dvojica v tenisovom svete proste patrí k sebe..mal by to sním potiahnuť až dokonca kariéry.
Reagovat
Marduch
Unavený Nadal, z neúspěchu ve W frustrovaný Federer, prostě hardy jsou tentokrát naše:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to reálne, Djokovic bude na hardoch silný, ocakavam to..
Reagovat
Alexandria
Although Novak Djokovic,has reserves,he hoppes to make a great effort,but he is great:Juan Martin del Potro,A.Zverev,S.Tsitsipas,K.Khachanov T.Kokkinakis,D Shapovalov..etc.Everything is possible,a nice day,without irony a nice day
Reagovat
George_Renel
Tymáš dnes nějaký problém?
Reagovat
smazaný uživatel
moc ti ta anglictina nejde :/
Reagovat
Mayo
Nerozumiem po americky :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist