Vaněk se připravil o zápas s Federerem

18. 4. 2008, 22:37
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Po devíti měsících se mohl český tenista znovu dostat do čtvrtfinále turnaje ATP. Motivaci měl zdvojnásobenou faktem, že pokud by uspěl, zahrál by si se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Vaněk však Němci Gremelmayrovi ve třech setech podlehl. Do semifinále se kromě jedničky Federera dostal i přes zdravotní potíže druhý nasazený Davyděnko.
Jiří Vaněk

I dnešní program antukového podniku v portugalském Estorilu několikrát narušily dešťové přeháňky. To však nezbrzdilo Rogera Federera, který letos stále čeká na první titul. Dnes si poradil s domácím Fredericem Gilem snadno 6-4 6-1 a postoupil do semifinále. Švýcarský tenista si po vyrovnaném prvním setu vybral slabší chvilku na úvod druhého dějství, když ztratil svůj servis, poté ale vyhrál šest gamů za sebou.

Jeho dalším soupeřem se mohl stát český tenista Jiří Vaněk, Němce Denise Gremelmayra však naporazil. Za pár dní již třicetiletý Vaněk dnes absolvoval stejně jako v předešlých kolech třísetový zápas, nicméně dnes mu už síly na rozhodující dějství nestačily. Připravil se tak o prestižní střetnutí s Rogerem Federerem, se kterým v roce 2002 prohrál 1-3 na US Open.

I přes bolest pravého zápěstí se mezi nejlepší čtyři dostal druhý nasazený Rus Nikolaj Davyděnko. Po včerejším třísetovém zápase s Ivem Minářem se na postup nadřel i dnes - až po dvouapůlhodinovém boji udolal Francouze Marca Gicquela. Po dnešním ošetřování zápěstí, v němž drží raketu, však lze předpokládat, že na zítřejší duel s Florentem Serrou, jenž v Estorilu ještě neztratil ani set, zcela fit nebude. Serra do semifinále postoupil po výhře 6-1 6-1 na Italem Flaviem Cipollou.

Letos tenisté bojují o dotace 370.000 Euro.

ATP Estoril - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Gil (Portug.) 6-4 6-1
Gremelmayr (Něm.) - Vaněk (ČR) 6-2 3-6 6-2
Davyděnko (2-Rus.) - Gicquel (7-Fr.) 6-4 5-7 6-3
Serra (Fr.) - Cipolla (It.) 6-1 6-1

Semifinálové dvojice:
Federer - Gremelmayr, Davyděnko - Serra.

Čtyřhra - semifinále:
J. Murray/Ullyett (2-Brit/Zim) - Čermák/Kerr (3-ČR/Aus) 3-6 6-4 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist