Ve druhém setu mě dost zaskočila, přiznala po utkání s Allertovou Wozniacká

2. 7. 2015, 22:40
Aktuality 27
Caroline Wozniacká dnes ve Wimbledonu porazila Denisu Allertovou a postoupila tak už do třetího kola. Hrála jsem dobře, ale ve druhém setu mě soupeřka hodně překvapila, uznala Dánka, jež přišla o vedení 5-1 a sadu musela vybojovat až v tie-breaku. Nebylo to příjemné, přiznala bývalá světová jednička.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká postoupila ve Wimbledonu po dnešní výhře nad Denisou Allertovou už do třetího kola. Allertovou dlouho svazovala nervozita a na bývalou nejlepší hráčku světa nestačila. První hru získala až za stavu 0-5 a za pouhých padesát minut mohl být konec zápasu.

Od stavu 1-5 ve druhé sadě ale česká debutantka na londýnské trávě začala hrát uvolněně, byla lepší ve výměnách a soupeřku pořádně vystrašila. Ziskem pěti her otočila Allertová na 6-5 a vynutila si zkrácenou hru, v ní už však byla znovu lepší zkušenější Wozniacká. Dánka za stavu 6-5 ještě nevyužila první mečbol, poté si ale vypracovala další a po hodině a 25 minutách zápas ukončila.

"Od začátku utkání jsem se cítila velmi dobře. Myslím, že jsem dobře podávala a dařilo se mi i na reDenisa Allertová a Caroline Wozniackáturnu. Byla jsem koncentrovaná na svou hru a dařilo mi. Vedla jsem 6-1 5-1 a všechno bylo na mé straně. Cítila jsem na kurtu velmi dobře, pak se mi ale nepovedla jedna hra ve druhém setu, kdy ona podávala a snížila na 2-5. Říkala jsem si ale, že i tak je to pořád dobrý náskok. Soupeřka pak ale začala hrát uvolněně, trefovala lajny a hrála mnohem lépe než předtím," komentovala průběh utkání Dánka.

"Nebylo to příjemné, že najednou otočila druhý set a vedla, ale já jsem zůstala v klidu a bojovala jsem dál, což bylo klíčové. Kdybych začala panikařit, tak bych klidně mohla ten set i prohrát a to jsem nechtěla. Bojovala jsem dál a naštěstí jsem to v tie-breaku zvládla."

"Znovu se tak potvrdilo, že zápas končí opravdu až posledním míčkem. Mohla jsem už dávno sedět v šatně, protože jsem vedla 6-1 5-1, ale soupeřka se zvedla a vše se ještě zdramatizovalo. Jsem ráda, že jsem to nakonec zvládla," uznala bývalá světová jednička.

Wozniacká v All England Clubu debutovala v roce 2006, kdy tu však neprošla kvalifikací. V hlavní soutěži si tak poprvé zahrála až o rok později v sezoně 2007. Jejím dosavadním maximem je v Londýně osmifinálová účast. Do čtvrtého kola se Dánka ve Wimbledonu probojovala už čtyřikrát (2009, 2010, 2011, 2014), na své první čtvrtfinále však stále ještě čeká.

"Je neuvěřitelné, že už sem jezdím tolik let," smála se před novináři Wozniacká. "Mám na tento turnaj krásné vzpomínky a ráda se sem vracím. Je to krásné, když člověk vidí své jméno v pavouku spolu s řadou velkých hráček a šaCaroline Wozniackámpionek. To je sice na každém grandslamu, ale Wimbledon má své kouzlo."

Dánka již v průběhu své kariéry vystřídala řadu trenérů, většinou se však navrátila ke spolupráci se svým otcem Piotrem, pod jehož vedením se připravuje i ve Wimbledonu. "Snažíme se pořád vymýšlet nové věci, protože když člověk dělá jedno a to samé pořád dokola, přestane ho to bavit," odpověděla na otázku, proč si s otcem házela na kurtu oválným míčem určeným pro americký fotbal.

"Je to dobré jako trénink na ruce a navíc je to opravdu zábava, vždy se u toho hodně nasmějeme. Je dobré to střídat, vyhovuje mi to. Někteří hráči hrají fotbal, jiní nohejbal a my si házíme míčem přes síť. Je to takové malé zpestření."

Vedle tenisu se Wozniacká věnuje velmi často i běhu. Minulý rok na začátku listopadu absolvovala newyorský maraton, který uběhla za 3 hodiny, 26 minut a 33 sekund. V New Yorku ji mimo jiné fandila i její kamarádka Serena Williamsová. "Já jsem byla vždycky běžec, měla jsem běhání vždy moc ráda. Byla to velká zkušenost a jsem ráda, že jsem to absolvovala," konstatovala Dánka.

"Serena mě hodně podporovala, byla úžasná. V cíli mi gratulovala a pak mě začala opečovávat. Byly jsme spolu na večeři, kde nachystala velký transparent s nápisem 'gratuluji Caroline' a nechala mi udělat dva čokoládové dorty, protože ví, jak moc miluju sladké. Byla prostě nejlepší," smála se Wozniacká.

"Serena je skvělá kamarádka. Je to úžasná osobnost. Je pro všechny ženy na tour velkou inspirací, protože to, co dokázala, je neuvěřitelné. Vyhrála už dvacet grandslamů a to je prostě bomba," řekla na adresu své kamarádky Dánka. "Je úžasné mít na tour někoho jako je ona. Trávíme spolu hodně času - zpíváme, smějeme se, tancujeme nebo si prostě jen podíváme. Mám ji moc ráda."

O vyrovnání svého maxima si pátá nasazená Wozniacká ve Wimbledonu zahraje s Italkou Camilou Giorgiovou, s níž má Dánka negativní bilanci 1-2. "Už jsme spolu několikrát hrály. Je to velmi dobrá hráčka, která vrátí hodně míčů. Určitě to bude těžké, hraje v poslední době dobrý tenis, já se ale pokusím předvést své maximum. Těším se na to."

Letošní Wimbledon je velmi specifický - v Londýně neprší, ba právě naopak, převládají tu velmi vysoké teploty. "To tu nikdo nečekal," žertovala Wozniacká.

"Není to nic, co bych neměla zvládnout. Mnohdy hrajeme v mnohem větším teple, zejména v Austrálii jsou ty teploty ještě mnohem vyšší, takže v tom nevidím problém. Je to nezvyk, to ano, ale na druhou stranu mi to spíš vyhovuje, je to lepší než zima a déšť."

TenisPortal.cz, wimbledon.com

Komentáře

27
Přidat komentář
turista
Škoda, že byla Denisa v prvním setu tak nervózní. Wozniacká byla k poražení. Světovou jedničkou byla kdysi poměrně krátce a při indispozici konkurentek.
Reagovat
slacker
Kratce? Rok je kratce?
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
turista
Vzhledem k tomu, že několik nejlepších hráček bylo tehdy ze zdravotních důvodů mimo hru tak byla Wozniacká světovou jedničkou v podstatě nedopatřením.
Reagovat
dadaft
pokud jde o Denisu, když se zaměřím na to dobré, tak odehrála šest úžasných gemů na světové úrovni -- tohle by ji mělo dál motivovat.
jsem rád, že to nedopadlo 1:6 1:6.
Reagovat
tommr
jj Denisa prohrála se ctí. Doufám, že konečně zabere i na dalších turnajích a začne naplnovat svůj potenciál ... :)
Reagovat
Patri.k
Denisa má stabilní výkonost, což není u českých hráček moc obvyklé, většinou když se proti ni postaví hráčka pod stovkou, zápas zvládá přesvědčivě, ale proti té elitní špičce to trošku vázna, chtělo by to konečně překvapit, možná ji to pak dodá sebevědomí a vyletí..
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska ve 2. setu to bylo trochu usnutí na vavřínech. Ale možná je to nakonec dobře a Caro teď ví, že příště musí hrát líp... Jinak je zajímavé, že proti Camile má bilanci 1:2 a tu jedinou výhru má právě na trávě. :)
Reagovat
blixa
Ale ne, pleteš se , vůbec nemusí hrát líp. Klidně může hrát i hůř :D
Reagovat
Patri.k
Přesně, všichni mají hroznou tendenci spekulovat a domýšlet si, že čím víc vydřený zápas je, tím lépe pro hráčku... no, podle mě jsou to jen takové povídačky :D
Reagovat
Frick
Neměla by přibrat na pažích? Caroline neni rozhodně nějaká vyloženě silná holka a ten rozdíl je dost patrnej.
Reagovat
blixa
Tvl. ty máš starosti :D Úplná hovadina. Podstatný je typ svalstva a od něho se odvíjí objem. A Caro je jednak dost vymakaná, a jednak přirozeně oplácaná. Vůbec bych je nesrovnával.
Reagovat
Frick
Tak Lucka měla taky problémy a pažema a jak já to zvýšení obejmu pomohlo.
Reagovat
Frick
Oplácaná :-D

https://i.imgur.com/fsadV1g.jpg
Reagovat
blixa
Ale jo. Na to focení podle mě nějaký to kilo zhubla, normálně má troch víc. Ona má určitou přirozenou míru podkožního tuku, kterej jí zůstává i když je hubená. Proto ty její křivky vypadají tak pěkně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V té době trénovala na maraton... :)
Reagovat
blixa
Asi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Frick
No já bych řekl, že v nejlepší formě byla, když jí odchytily vloni na jaře se Serenou paparazzi.

http://popminute.com/photos/?n=Caroline+Wozniacki+Bikini+Football+Fl
Reagovat
smazaný uživatel
S tím se asi dá souhlasit. :)
Reagovat
darek.vrana
Spíš jí nějaký to kilo ubral Photoshop.
Reagovat
Frick
Na videu určitě ne :-D Tedy, teoreticky byt o šlo, ale nemyslim si, že by se s tim někdo matlal. 25x za vteřinu, okénko po okénku :-D

Caroline tam prostě byla naprosto luxusní a jestli by takhle měly vypadat modelky, tak by to bylo úplně super a nikdo by nemohl proti tomu nic mít. Narozdíl třeba od někoho s figurou jako Lucka (až moc svalů - pro někoho)
Reagovat
dadaft
uf uf, Caro v plavkách mě teda dostala.
je to mega-kočka.
Reagovat
Frick
No, určitě si je toho vědoma. Nebylo to první její focení v plavkách/prádle.

http://bustedcoverage.com/2013/03/18/new-caroline-wozniacki-underwear-shoot-6-photos/

BTW: V současné TOP 10 je to 4 ku 6. Serena, Maša, Ana a Caroline v minulosti pózovaly v plavkách/prádle. Simona, Angie, Carla, Ekatěrina, Petra a (bohužel ani) kočanda zde nejoblíbejnější ne...
Reagovat
Cico93
Myslíš, že by mala začať chodiť do posilovni s Černoškom;)))?
Reagovat
Jan
S černouškem :)
Reagovat
Cico93
;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist