Ve finále v Moskvě vyzve Safin krajana Kunicyna

11. 10. 2008, 18:19
Aktuality 0
Ruské publikum může být spokojeno. Oba semifináloví zástupci Ruska postupují do finále a tak pohár pro vítěze určitě zůstane „doma“.
Kunicyn

Do finále mužské dvouhry postoupil bez boje Marat Safin. Bývalý první hráč světa nasazený jako číslo sedm měl dnes nastoupit proti Němci Mischovi Zverevovi, který však kvůli nemoci utkání vzdal.

Safin si zahraje ve finále turnaje ATP poprvé od roku 2006, kdy právě v Moskvě podlehl krajanovi Nikolaji Davyděnkovi, kterého tentokrát vyřadil v pátečním čtvrtfinále. Titul získal Safin naposledy před třemi lety na Australian Open.

Safinovým soupeřem v neděli bude krajan Igor Kunicyn. Ten vyřadil francouzského veterána Fabrice Santora a o titul si zahraje poprvé v kariéře.

V zápase, který trval asi hodinu a půl byl lepším a vyhrál zaslouženě. Kunicyn byl lepší na podání a to byl základ úspěchu. Santora nezachránila ani stoprocentní úspěšnost využívání bejkbolů. Využil všechny tři, soupeři ale dovolil hned patnáct her o své podání a Kunicyn potrestal šest z nich.

Safin se s Kunicynem utkal doposud třikrát a vždy zvítězil. Finále, ve kterém jsou oba hráči „doma“ bude rozhodně zajímavé. Zda opět podlehne Safin ve finále krajanovi jako v roce 2006 nebo tentokráte zvítězí budeme vědět již zítra.

Nečekaní vítězové se zrodili v mužské finálové čtyřhře. Ukrajinec Stachovskij a Ital Starace porazili australsko-britský pár Huss/Hutchins 7:6 2:6 10:6 a vyvrátili předzápasové předpovědi, že budou ve finále outsidery.

 

ATP MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.049.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Safin (7-Rus.) - Zverev (Něm.) bez boje
Kunicyn (Rus.) - Santoro (Fr.) 6:4, 6:3

Čtyřhra - finále:   
Stachovskij, Starace (Ukr./It.) - Huss, Hutchins (Austr./Brit.) 7:6 (7:4), 2:6, 10:6

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist