Ve hře o French Open zůstala už jen Benešová a Zíb

22. 5. 2008, 20:57
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Osm tenistů a osm tenistek. Tolik českých zástupců vstupovalo do kvalifikace na French Open. Do finálového kola, z něhož vítěz jednotlivých duelů postoupí do hlavní soutěže, se dostala pouze Iveta Benešová a Tomáš Zíb. Dnes se nedařilo Ondáškové a Šromové, z mužů vypadl Hernych, Ulihrach i Rosol.
Iveta Benešová

Iveta Benešová stejně jako včera proti Ukrajince Kutuzové potřebovala na postup tři sety. Dnes ji čekal souboj s Maďarkou Gretou Arnovou. Úvodní sadu vyhrála šestadvacetiletá česká tenistka ve zkrácené hře. Druhé dějství však měla zcela pod kontrolou soupeřka, která vyhrála 6-0. V rozhodující sadě už ale roli nejvýše nasazené kvalifkantky znovu potvrdila Benešová, když vyhrála 6-1. V boji o postup do hlavní soutěže ji čeká Sandra Martinovičová z Bosny.

Překvapivý výsledek z 1. kola se dnes nepodařilo napodobit Haně Šromové - Selimě Sfarové z Tuniska podlehla hladce 1-6 3-6. Pouze o jeden game více uhrála Zuzana Ondrášková proti Slovence Gajdošové.

Ještě hůře v kvalifikaci dopadli muži. Do dnešních bojů vstoupili čtyři čeští tenisté, kteří bojovali o postup do 3. kola, nicméně uspěl jen jeden.

Tomáš Zíb s Rumunem Cruciatem prohrával už 3-6 2-4, ale nakonec se do zápasu dokázal vrátit, druhý set vyhrát v tie-breaku a nakonec obrátil i celé utkání. Český tenista bojuje o svou čtvrtou účast v hlavní soutěži French Open. Posledním soupeřem mu bude Brazilec Thomaz Bellucci, který je v žebříčku o 128 pozic výše. Zíb letos na challengerech vyhrál pouze jedno utkání z 12, dokáže se chytit na French Open?

Jan Hernych, který před rokem k zápasu úvodního kola hlavní soutěže proti Južnému nenastoupil kvůli zdravotním potížím, letos nepostoupí ani z kvalifikace. Ve 2. kole podlehl Yurimu Šukinovi z Kazachstánu 4-6 3-6 a příští týden se tak v hlavní soutěži antukového grandslamu neobjeví. Stejného neúspěchu dosáhl i Bohdan Ulihrach, a Lukáš Rosol.

French Open - kvalifikační výsledky:

Ženy ... dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Arnová (Maď) 7-6 0-6 6-1
Gajdošová (SR) - Ondrášková (ČR) 6-4 6-1
Sfarová (Tun) - Šromová (ČR) 6-1 6-3

Muži ... dvouhra - 2. kolo:
Šukin (Kaz) - Hernych (ČR) 6-4 6-3
Crivoi (Rum) - Ulihrach (ČR) 6-4 6-7 6-4
Horna (Per) - Rosol (ČR) 6-4 6-4
Zíb (ČR) - Cruciat (Rum) 3-6 7-6 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist