Ve Štrasburku dohrály nejvýše nasazené Stephensová a Cornetová

20. 5. 2014, 22:25
Aktuality 3
WTA ŠTRASBURK - Ve Štrasburku se nasazeným hráčkám v generálce na Roland Garros nedaří. Po Flipkensové dnes vypadly i domácí Alizé Cornetová a turnajová jednička Sloane Stephensová, která prohrála s Němkou Görgesovou. Francouzku vyřadila Italka Camila Giorgiová, která se povedla odveta za dvě letošní porážky.
Camila Giorgiová

Světová osmnáctka Sloane Stephensovou čekala Němka Julia Görgesová, kterou v obou vzájemných duelech porazila. První setkání na antuce se však povedlo Němce, jež na svém nejoblíbenějším povrchu vyhrála hladce 6-3 6-2. Za celý zápas přitom nečelila jedinému brejkbolu.

"Vždy je příjemné porazit hráčku Top 20. A tím spíše, když jsem s ní předchozí zápasy prohrála. Jsem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Ona (Stephensová) měla v každém setu dvě nebo tři horší hry a já se toho snažila využít," komentovala bývalá 15. hráčka světa Görgesová, která je však v současné chvíli až na 108. místě. Zpět do elitní stovky by ji posunul postup do čtvrtfinále, o které se utká s další Američankou Lauren Davisovou.

Druhým překvapením pak bylo vyřazení domácí nasazené dvojky Alizé Cornetové. Tu zdolala 6-4 1-6 6-3 Italka Camila Giorgiová, které se tak povedla odveta za letošní porážky na Australian Open a ve finále v Katovicích. V Melbourne se Cornetová dostala ze stavu 1-4 ve třetím setu a v Polsku utekla ze čtyř mečbolů.

"Ty porážky jsem měla v živé paměti, bylo to pro mě těžké se s nimi vyrovnat. Ale dnes se na to snažila nemyslet a hrála jsem svou hru. Jsem ráda, že jsem to zvládla a postoupila dál," řekla dvaadvacetiletá Giorgiová.

Poprvé od svého triumfu v roce 2011 se letos do Štrasburku vrátila Andrea Petkovicová a i svůj v pořadí šestý zápas na místní antuce vyhrála. Dnes čtvrtá nasazená Němka porazila 6-3 6-4 domácí Paulinu Parmentirovou, které nepomohla ani hlučná podpora francouzského publika.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 250.000 dolarů)
úterní výsledky (20. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Görgesová (Něm.) - Stephensová (1-USA) 6-3 6-2
Giorgiová (It.) - Cornetová (2-Fr.) 6-4 1-6 6-3
Petkovicová (4-Něm.) - Parmentierová (Fr.) 6-3 6-4
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Jovanovská (6-Srb.) 6-4 6-0
Shuai Peng (7-Čína) - Bartyová (Austr.) 7-5 7-5
McHaleová (USA) - Cadantuová (Rum.) 6-1 6-2
Solerová-Espinosaová (Šp.) - Vögeleová (Švýc.) 6-0 7-6(5)
Puigová (Portor.) - Larssonová (Švéd.) 7-5 7-6(5)
Davisová (USA) - Govorcovová (Běl.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Bob
Sloane, co je s tebou :((
Reagovat
rosm
nic ji neni, Julie je špička...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist