Ve Stromovce se letos představí osm Češek

26. 4. 2013, 14:37
Aktuality 14
Hned osm českých tenistek má jistotu, že si zahraje hlavní soutěž turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open. Na antuce ve Stromovce, kde se čtvrtý ročník akce s dotací 100.000 dolarů uskuteční 14. až 19. května, se objeví i loňské finalistky - vítězná Lucie Šafářová a Klára Zakopalová.
Sparta Prague Open

V hlavní soutěži jsou také Karolína Plíšková a její dvojče Kristýna a po zranění se vracející Petra Cetkovská. Divoké karty od pořadatelů dostaly šestnáctiletá naděje Kateřina Siniaková, Tereza Smitková a Barbora Záhlavová-Strýcová, která se vrátila nedávno na turnaje po trestu za doping.

"Je výborné, že se domácímu publiku představí kromě Petry Kvitové, která kvůli postavení na žebříčku u nás nemůže hrát, skoro kompletní česká ženská špička a k tomu dvě perspektivní juniorky," pochvaloval si ředitel turnaje Petr Luxa.

V soutěži se stejně jako loni objeví dvaačtyřicetiletá Japonka Kimiko Dateová-Krummová či Izraelka Shahar Peerová, bývalá jedenáctá hráčka světa.

Na turnaj je vstup zdarma a diváci se mohou těšit i na exhibici s netradičním obsazením. Se čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou Hanou Mandlíkovou se v sobotu mezi semifinálovými zápasy objeví na kurtu aktéři televizního pořadu Partička. Finále je na pořadu v neděli 19. května od 11:00 před kamerami České televize.

pva, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mrzí mě, že se odhlásila Arantxa Rusová, turnaj bude díky tomu bohužel míň sexy. Tak snad se aspoň skrz kvaldu do soutěže dostane Tereza Mrdeza, holka nejlepším jménem na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Odhlášení Arantxy mě taky mrzí. Podle stránek ITF se odhlásila teprve včera...
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád jsem hledal nějaké informace o tom turnaji, takže díky za článek. :) Přesto ještě musím doplnit, že zajímavých jmen (co se týká hráček ze zahraničí) bude v Praze daleko víc. Stačí se podívat na "Acceptance List"...
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100028836

To ale nic nemění na tom, že mě tam nejvíc zajímá Katka. :) Rád bych ji viděl hrát, ale pořád ještě nevím, jestli mi to vyjde. V tom týdnu se mi to zrovna moc nehodí... No, uvidím, jaký bude program a podle toho se rozhodnu. Bylo by dobré, kdyby Katka postoupila co nejdál. :)
Reagovat
Frick
Tahle země má 7 tenistek v TOP 100, proč sakra největší turnaj se koná na zapadlejch kurtech, kde to každou chvíli zavane z čističky odpadních vod na Čísařáku...

Proč ne Štvána - třeba na závěrečný kola...
Reagovat
Fandina
Byla jsem tam několikrát na tomhle turnaji, bylo to tam výborné a nic zapadlého tam není. Areál i prostředí tam bylo příjemné a atmosféra dobrá.
Reagovat
Frick
Já tam byl loni a skutečně je to tam zapadlý až hrůza. A puch tam skutečně z tý čističky taky může bejt...
Reagovat
Frick
Vlastně díky tý zapdlosti jsem se tam ani nevypravil, když tam byla ta TK po příletu z finále Fed Cupu 2011. Skutečně jsem nevěděl, jak bych ve tmě bloudil a něco hledal...

Co bude vlastně letos na Štváně? Aspoň nějakej srandamač?
Reagovat
Fandina
Já tedy nevím, ale to asi opravdu už nerozumím, co je zapadlost. Omlouvám se. Prostředí výborné. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona tam bude hrát i Bára?? Tak to musim jet!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D kouknout se, jak ji mr.dá v hlavě?
Reagovat
smazaný uživatel
JO! :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak tam nejedu, když tam budou tihle Trapáci!:D
Reagovat
Fandina
Doufám, že to tam bez tebe přežijí ... úsměv
Reagovat
Fandina
těším se moooooooooooooc!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist