Ve Wimbledonu panuje přátelská atmosféra. Veselý trénoval s Federerem, Kvitová s Kerberovou

26. 6. 2016, 18:38
Aktuality 40
Na tréninkových kurtech Aorangi, přiléhajících k areálu slavného All England Clubu, bylo v neděli tradičně rušno. Jiří Veselý měl čest si ve Wimbledonu zatrénovat se sedminásobným vítězem turnaje Švýcarem Rogerem Federerem. Hned po nich na stejný kurt nastoupila držitelka dvou vavřínů Petra Kvitová a proti ní stála Němka Angelique Kerberová.
Jiří Veselý

Všichni hráči a hráčky se potkávali v malém prostoru před vstupem na dvorce. Usmívali se na sebe, plácali se a vtipkovali. Nervozita den před startem Wimbledonu znát nebyla. Barbora Strýcová si cestou do šaten natáčela prázdný areál. "Neděle před turnajem je krásná," řekla a zaklepala, že se po útrapách z minulých týdnů cítí zdravotně v pořádku.

Tomáš Berdych mezitím ladil formu s krajanem Radkem Štěpánkem. Vedle nich dohlížela Jana Novotná na Barboru Krejčíkovou a na dalším kurtu nedávný Berdychův kouč Daniel Vallverdu už vedl Argentince Juana Martína del Potra.

Dvaadvacetiletý Veselý netrénoval s bývalou jedničkou Federerem poprvé. Zahráli si spolu třeba v prosinci v Dubaji nebo předloni v Indian Wells. "Rutina to s ním ještě není. Není lepšího tréninku na trávě než s Rogerem," usmíval se Veselý.

Na tréninku se s vítězem 17 grandslamů domluvil, protože Federera čeká v 1. kole levoruký soupeř. "S ním se tréninky neodmítají a já mám za soupeře Sijslinga, který hraje jako Roger bekhend jednoruč," naznačil Veselý, že i jemu příprava vyhovovala.

S Federerem si zahráli gamy a za stavu 4-4 tie-break, který ovládl Švýcar. Pro Veselého byla hra s Federerem především velkou zkušeností. "On míč nJiří Veselý a Roger Federereskutečně cítí a dokáže vykouzlit báječné míče. Mění pořád rytmus a není to s ním jednoduché, obzvlášť na trávě. Snažím se soustředit sám na sebe a dotáhnout se na nejlepší na světě, ale je mi jasné, že mě čeká ještě dlouhá cesta," řekl Veselý.

I Veselý ukázal Federerovi, že má razantní levačku, a bylo vidět, že už se český mladík na trávě cítí lépe. "Dva tři roky zpátky to bylo opatrné, nemastné neslané, ale teď už dokážu říct, že se na trávu těším. Je to i tím, že jsem posunul servis, což je na trávě nesmírně důležité. Je třeba dílečky přidávat a půjde to."

Hodně hráčů trénovalo dopoledne i odpoledne. Lucie Šafářová si dala hodinku s budoucí hvězdou Belindou Bencicovou a připravovala se na pondělní duel s americkou deblovou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Spolu se před zápasem malinko hecují. "Ona pořád nosí ty své tašky navíc a dává mi své energetické bonbony, tak říkala, že mi je dá taky v singlu," prozradila Šafářová.

Kvitová si zahrála s Kerberovou a odpoledne ještě se Slovenkou Danielou Hantuchovou. "Jsem zdravá. Mám za sebou dobrou přípravu, odehrála jsem na trávě čtyři zápasy a jsem připravená do toho jít," hlásila Kvitová a doufala, že by v oblíbeném Wimbledonu mohla zlomit zatím nepříliš povedenou sezonu.

Na centrkurtu ještě nebyla natažená síť. Dolaďovaly se poslední detaily, zkoušela výsledková tabule a seřizovalo jestřábí oko. V pondělí už ale vše vypukne, na trávu přijde obhájce titulu Srb Novak Djokovič a show začne. Bez ohledu na brexit, který v Londýně z pohledu cizince není cítit a město pulzuje normálně.

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
to byl tehdy skvělej zápas, Radek po něm odcházel jako král.
Reagovat
FulnekUltras
teď s Gyrosem by klidně mohl odcházet i jako vítěz - i když třetí set bude už nejspíš fuška... ;)
Reagovat
Krisboy
Škoda, že letos bude finále už ve druhém kole. To turnaj trochu degraduje.
Reagovat
Krisboy
Je v1dět, že J1rka bere přípravu vážně.
Reagovat
bIbec
Na mužskej los sem ještě nekoukal. Ve kterém kole má Veselka toho Djokovice?
Reagovat
Fandina
finále, ale Jirka musí porazit Berďu a Nole Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
a Federer si zatrénoval s legendou :-)

Zajímavá je spolupráce Del Potro - Vallverdu, naše servery ta informace nejspíš nějak minula?
Reagovat
PetaM
No, a proč by je to mělo zajímat? :D
Reagovat
smazaný uživatel
protože je to, cituje shora, "zajímavá informace", konec citace. ;-)
Reagovat
PetaM
Petra si zatrénovala se svou budoucí protihráčkou ve finále ... Super! Své zbraně si ale nech až na to finále ;)
Reagovat
sprchon
Tak hned ve 2. kole má taky levačku. ;)
Reagovat
Fandina
Vallverdu je kaučem DelPa? To jsou věci.
Reagovat
Fandina
Jinak předloni jsem přesně v neděli před zahájením Wimblu k areálu vyrazila odpoledne a na některé tréninkové kurty je vidět. Viděla jsem takhle třeba Ferrera, Tsongu, Káju Plíšče, Jelenu Jankovic. Pěkný zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
nebyly to náhodou sprchy?
Reagovat
Fandina
Proč sprchy?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ne, já jsem tam ještě nebyl, tak nevím.
Reagovat
tommr
"... a show začne. Bez ohledu na brexit, který v Londýně z pohledu cizince není cítit a město pulzuje normálně."

Tak to jsem si oddech. Po záplavě katastrofických vizí od našich servilních prounijních novinářů kterým se po brexitu zhroutil svět jsem se už bál, že Wimbledon ani neodstartuje protože tam vypukne proevropská revoluce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
novináři no :-) všechno nafouknou, i když z brexitu radost nemám.
Reagovat
turista
Ono se to nezblázní. Britové budou fungovat mimo EU stejně jako Norsko nebo Švýcarsko.
Reagovat
smazaný uživatel
Budou. Jenže jak Norové, tak Švýcaři připouštějí, že to není zas takové terno, jak to vypadá.
Reagovat
blixa
Jako jasně že budou, ale celá prdel teď bude o tom,že spousta lidí stráví 2-3 roky dřiny aby se dopracovali k tomu, že to bude fungovat přibližně stejně jako teď. A prachy stejně skoro neušetří. Budou muset platit za přístup k trhu EU. Jako furt nikde nevidím ty výhody. Jako kdyby řekli "sereme na Evropu, budeme se orientovat výhradně na USA a Asii a Afriku, přistěhovalci z EU ven, chceme Pakistánce", tak zasalutuju a řeknu jasně, chápu. Prostě zásadní změna. Ale to evidentně nikdo udělat nechce. Všichni vlastně chtějí aby to fungoval jako doteď, jen s tím že formálně budou stát mimo EU a tím i ztratí zcela vliv na jeho fungování. Kdyby mi nějakej Brit vysvětlil, co vlastně chtějí získat, ale reálně, ne kecy, byl bych mu vděčný.
Reagovat
tommr
nesmíš vidět za vším jen prachy. To tě nenapadlo, že většina Britů třeba jen nechce skákat tak jak Merkelová píská?
Reagovat
blixa
No, tak to nevím. Jednak zase tolik neskáčou (nebo to aspoň nevidím), jednak budou muset svým způsobem v řadě oblastí "skákat" (pokud budou chtít na trhy) aniž by tu Merklouvou mohli nějak korigovat. Zrovna tohle mi přijde jako takový iluzorní žvást, pod kterým nevím, co konkrétního si mám představit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zjednodušeně řečeno je to tak. Bavil jsem se o Brexitu se 4 Brity, 3 z nich hlasovali pro vystoupení, jeden jako důvod uvedl, že tak hlasuje kvůli tomu, že vliv GB v EU upadá kvůli "spolčování" Němců a Francouzů, kteří začali prosazovat své společné zájmy na úkor odpůrců. A zatímco Němci, Francouzi a jejich přicmrndávači se snaží co nejvíce posilovat vliv EU v jednotlivých členských státech a co největší centralizaci všeho, většina Britů chce větší nezávislost na Bruselu a spíše takový návrat ke kořenům - tedy prakticky EHS (volný obchod, ale už ne tak volný pohyb pracovní síly, nezasahování do vnitřní legislativy členských států, méně norem, omezení a kvót atd.). Mně je taky bližší to britské uvažování, bohužel my jsme v rámci EU příliš bezvýznamný stát, abychom si mohli nějak vyskakovat (přesto mě štve přístup naší eurohujerovské vlády ve stylu "skáčeme, jak píská Brusel + držíme hubu a krok"). Ekonomicky Britové na Brexitu těžko něco získají, spíš asi naopak (zvlášť pokud jim EU bude dělat "naschvály"), myslím ale, že většině z nich jde na prvním místě o tu tzv. větší svobodu.
Reagovat
blixa
No, ale budou ji reálně mít ? Nejde spíš jen o nějaký falešný pocit ? Neuvěřili spíš jen politikům, kteří jim naslibovali nesmysly ? Němci a Francouzi si teď budou dělat úplně cokoliv a nutit Brity silou EU, aby to stejně dodržovali. Já fakt nevím, jestli se to nakonec ukáže jako výhra. No, uvidíme, snad ...
Reagovat
smazaný uživatel
Oni hodně věří tomu, že je "podrží" USA, příp. alternativní trhy. Ono to první nadšení časem vyprchá a možná zase začnou škrábat na dveře EU, jenže už nikdy v ní nebudou mít takové postavení a podmínky jako měli dosud. Takže ať se to vyvine jakkoli, ve vztahu k Evropě to bude už každopádně krok vzad. Nemyslím, že by většina Britů o ekonomických otázkách a dalším vývoji nějak víc uvažovala. Ta kampaň byla dost jednoduchá a i účinná (třeba demagogie ve stylu "jak by se vám líbilo, kdyby Brusel řekl, že slavit narozeniny královny v červnu nedává smysl, a nařídil přesun oslav na duben?"). Jak píšeš, uvidíme v budoucnu... někdy koncem léta budu muset zase do Londýna, tak doufám, že mě tam pustí :D
Reagovat
FulnekUltras
Musíš hodně škrábat na vrata... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
upřímně by mě to taky zajímalo; na okraj znám spoustu Čehů, kteří jásali z brexitu jen z důvodu toho, že Evropská unie dostala co zasloužila. Berou to jako svoje malé osobní vítězství :-)
Reagovat
blixa
Jo, to já znám taky. Ale když z nich chceš vypáčit konkrétní důvody, tak se dozvíš jen spoustu iracionálních žvástů, spíše jaké abstraktno a nebo jasné nesmysly. Jakoby měli pocit, že jim EU krade svobodu, ale přitom svoboda je něco, co pro ně nemá skoro žádnou hodnotu a socanům ji prodají za hloupé sliby a Číňanům a Rusům by ji prodali za kus žvance.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že EUSA ji prodáváme ohromně výhodně... ;)))
Reagovat
Fandina
USA nám nikdy svobodu nebrala, naopak.
Reagovat
FulnekUltras
no občas k tomu našim zbožňovatelům tupého konzumu přihodila i nějakou tu prošlou konzervu... ;)))
Reagovat
Fandina
Z historie nedávno minulé i dlouhodobé má s USA naše země nejsvobodnější vztahy, to se o jiných zemích, především v Eropě říci nedá. Navíc USA je kosmopolitní země, každý se tam najde, všechny národy. Těžko s nimi mít problém.
Reagovat
FulnekUltras
v žaludku krokodýla už to bez problémů většinou bývá... ;) ...svobodně můžeš dokonce i vyjít ven zadem... ;)
Reagovat
Fandina
největší svoboda je vlastní volba, pokud není není svoboda
Reagovat
FulnekUltras
vlastní volbu máš do jisté míry ;) vždy a všude...
Reagovat
Fandina
za totality ne, protože nenabízí alternativu
Reagovat
FulnekUltras
jako jestli hop nebo ods? ;)))
Reagovat
Fandina
kdo nezažil, nepochopí :-)
Reagovat
FulnekUltras
u nás taky z pohledu cizince ;) není už 24 let cítit rozbití Československa bez referenda...takže od protektorátu pořád celkem klid... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist