Ve Winston-Salemu triumfoval Melzer, Monfils mu ve finále vzdal

24. 8. 2013, 19:58
Aktuality 4
ATP WINSTON-SALEM - Třetí ročník turnaje ATP World Tour 250 ve Winston-Salemu vyhrál Jürgen Melzer. Dvaatřicetiletý Rakušan si připsal celkově 5. titul poté, co mu za stavu 6-3 a 2-1 vzdal kvůli zdravotním problémům Francouz Gael Monfils.
Profily hráčů
Jürgen Melzer

Dvaatřicátý hráč světového žebříčku Jürgen Melzer vyhrál úvodní set díky jedinému brejku, který vybojoval hned ve druhé hře. Zraněného Gaela Monfilse nepustil ani k jedinému brejkbolu a vyhrál 6-3.

Francouz, který měsíc marodil se zraněními kotníku a bicepsu, podobně jako v semifinále trápily bolesti. Za stavu 1-2 ve druhém setu se nechal dlouho ošetřovat a nakonec zápas skrečoval. "Jsem bojovník, ale dnes to nešlo, chtěl bych soupeři pogratulovat k výbornému výkonu," řekl Monfils při předávání trofejí. 

Bývalý sedmý tenista světa a aktuálně 43. hráč žebříčku tak dostal svou již tak mizernou bilanci finálových zápasů do ještě červenějších čísel, neboť v celkově 19. finále na okruhu ATP utrpěl už 15. porážku. Nyní je navíc nejistý jeho start na US Open, které začíná už za dva dny. Monfilse v prvním kole čeká Rumun Adrian Ungur.

To manžel Ivety Benešová Melzer, který od osmifinálové bitvy ve Wimbledonu vypadl na třech turnajích po sobě hned po prvním zápase, měl radostnější pocity. "Moc jsem toho po Wimbledonu neodehrál a příliš se mi nedařilo, v Montrealu jsem prohrál hned na úvod. Tady jsem odehrál skvělý týden, ale je mi líto Gaëla, věděl jsem, že s ním není něco v pořádku, doufám, že se na US Open uvidíme," řekl po svém druhém triumfu na tvrdém povrchu Melzer.

Dvaatřicetiletý Rakušan vyhrál v generálce na US Open, kde odstartuje duelem s Rusem Donským, svůj první letošní turnaj a triumfoval premiérově od loňského února, kdy zvítězil v Memphisu. Letos v únoru v Záhřebu ho v závěrečném duelu zdolal Chorvat Marin Čilič. Celkově ve 13. finále zaznamenal 5. vítězství.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA, tv. povrch, 575.250 dolarů)
sobotní výsledky (24. 08. 2013)

Dvouhra - finále:
Melzer (9-Rak.) - Monfils (15-Fr.) 6-3 2-1 skreč Mo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyzývám toho, kdo si založil svůj tým pod názvem "dadateam USO2013" a zároveň si dal jako kouče "blbec", aby si změnil obě položky!!!!
Neučiní-li tak do 22:00 hod, smažu to.

Copyright na "dadateam" má totiž už dávno uživatel dadaft!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Meltzer vzhľadom na výkonnosť z posledných rokov snád ani sám nedúfal, že by sa na neho ešte mohlo usmiať šťastie v podobe turnajového víťazstva..
Reagovat
smazaný uživatel
v singlu mozna ne ale v deblu s Petsznerem hrajou dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kategorický bych nebyl, v Miami i na Wimbledonu hrál Melzer výborně a rozhodně vždy patřil k širšímu okruhu favoritů na výhru 250ky, kor když byla tak špatně obsazená jak ve WS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist