Velké trápení pokračuje. Kerberová letos podruhé nestačila na Kasatkinovou

16. 2. 2017, 11:15
Aktuality 21
WTA DAUHÁ - Angelique Kerberové se ani po sesazení z tenisového trůnu nedaří. Světová dvojka letos podruhé končí na turnaji WTA hned po úvodním zápase. A porážku jí opět připravila stejná tenistka jako v Sydney - Darja Kasatkinová. Ruska zvítězila 6-4 0-6 6-4 a ve čtvrtfinále si zahraje s Monicou Puigovou.
Angelique Kerberová

Loňská sezona byla pro Angelique Kerberovou životní. Němka triumfovala na Australian Open a druhý grandslamový vavřín získala na US Open, čímž se dostala do čela světového žebříčku.

Od té doby se však devětadvacetileté rodačce z německých Brém vůbec nedaří. Největší úspěch v nové roli zaznamenala na Turnaji mistryň v Singapuru, kde nestačila ve finále na Dominiku Cibulkovou.

Jinak se ale Kerberová výsledkově trápí. Vyjma Turnaje mistryň si na posledních sedmi turnajích jen dvakrát zahrála čtvrtfinále a má z nich bilanci devíti vítězství a sedmi porážek, což je pro hráčku Top 10 značně nelichotivá statistika.

Trápení dvojnásobné grandslamové šampionky a aktuálně druhé světové dvojky pokračuje. Kerberová byla na turnaji WTA Premier v Dauhá nasazenou jedničkou a plánovala útok na čelo žebříčku, jelikož Serena Williamsová se představí až v Indian Wells.

Stejně jako v Sydney však nezvládla úvodní zápas. Porážku opět utrpěla od Darjy Kasatkinové, která ji vyřadila už na začátku letošního roku právě v Sydney.

Devatenáctiletá Ruska ve třetím gamu sebrala soupeřce podání a brejk se nakonec ukázal jako klíčový. Kasatkinová si totiž náskok udržela až do konce setu a ujala se proti chybující Kerberové vedení.

Ve druhé sadě ale ztratila koncentraci a v klíčových momentech byla jistější Němka, jež 32. hráčce světa nadělila kanára. V rozhodujícím setu to vypadalo na podobný scénář na druhé straně.

Kerberová prohrávala 0-4 a i když poté nepříznivé skóre vylepšila sérií tří vyhraných her v řadě, k zdramatizování utkání se ani trochu nepřiblížila. Kasatkinová si servis bez větších potíží střežila a v desátém gamu využila hned první mečbol.

Ruska ve svém druhém letošním čtvrtfinále narazí na zlatou medailistku z loňských olympijských her Monicu Puigovou, s níž svedla loni v Indian Wells třísetovou bitvu, kterou pro sebe získala až v tie-breaku třetí sady.

• WTA PREMIER DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 776.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 2. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Kasatkinová (Rus.) - Kerberová (1-Něm.) 6-4 0-6 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
Alexandria
(((:-
Reagovat
Jabadu
Tsss ... tam prší tak jednou za deset let ... místní "obchodníci s deštěm" mají asi žně.
:-)
Reagovat
skott
zápas Daši s Puig podruhé přerušenej během posledních třiceti minut. A to má Daša před sebou ještě čtyřhru:/
Reagovat
tommr
a možná i dvě ...
Reagovat
skott
to je pravda a předpověď je opravdu bídná pro dnešek.
Reagovat
tommr
tak debla už vzdala ...
Reagovat
skott
jo, nešlo jinak, celý turnaj je už loterie. a teď čtvrté přerušení navíc zápasu s Puig...
Reagovat
brixner
Jen mám takový pocit, že stát se No.1 pro ní je příliš velké sousto. Ono jít na kurt s neustálou myšlenkou, že jsem jednička a proto musím vyhrát, protože co jiného by se mělo od jedniček očekávat...V historii je už zapsaná jako vítězka 2 GS, to jí nikdo nevezme, ale mám pocit, že jedničkou už dlouho nebude...Byla spousta hráček i hráčů, kterým se podařila jedna sezóna a pak už dělali jen takový ten "vyšší komparz"
Ale mám tu Němkyni fakt rád!
Reagovat
tommr
ty si zaspal AO? :)
Reagovat
janek_da
tak pro mě je pořád numero uno, ale z toho nemusí být nervéz
Reagovat
Krisboy
Nedivil bych se :)
Reagovat
skott
Genie svoje slovo dodržela;-)

http://www.espn.co.uk/tennis/story/_/id/18694607/genie-bouchard-pays-super-bowl-li-bet-date-brooklyn-nets-game
Reagovat
Fandina
Ten kluk je docela hezký. A třeba z toho bude ještě velká láska.
Reagovat
Jabadu
To děvče má takovou smůlu na zásadní výroky:
2014: "Nemyslím, že by finále měl být nějaký problém. Ještě jsem svou práci zde nedokončila." (???)
2017: "Můj návrat do TOP 5 je jen otázkou času." (???)
Soriako, já bych jí to přál, ale ... alééé ...
:-)
Reagovat
Krisboy
To není smůla.
Reagovat
Jabadu
Ona zase tak hloupá není. Tušila, co ji s Petrou čeká. Jenom ji chtěla asik (ten výraz zbožňuji) trochu rozhodit.
Nevyšlo, no ...
:-)
Reagovat
skott
Daša si znovu spravila chuť na Kerber, ikdyž to už není taková senzace jako když Angelique byla světovou jedničkou, tak pořád to má svojí cenu. Hlavně proto, že je to konečně nějaký důležitý vyhraný tříseťák, které se Daše příliš nevedli.
Neviděl jsem sice celé utkání, ale Kerber na konci netypicky působila jako bez života, připomělo mi to její podobně odevzdaný výkon z loňska proti SaiSai Zheng.
Reagovat
EllNino
Anglie pusobí bez života už docela dlouho
Reagovat
skott
výsledkově je to slabé, od té doby co se stala jedničkou, ale tak odevzdanou jsem jí předtím neviděl. I v Sydney kde s Dašou neuhrála set to bylo lepší, s Elinou v Brisbane taky.
Reagovat
EllNino
Má deku .. bohužel
Reagovat
turista
To se bohužel i světovým jedničkám stává. Je na tom podobně jako Novak Djokovič. Ale oba se z toho časem určitě vyhrabou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist